Nettshopping

Dette bør du handle på nett

Få sjefredaktør Gjyri Heléns aller beste tips.

NETTSHOPPING: Det å kunne klikke hjem skatter fra nettet fra sin egen stue er ren luksus. Her er de beste tipsene om hva du bør tenke på før du trykker "bestill". Foto: All Over Press
NETTSHOPPING: Det å kunne klikke hjem skatter fra nettet fra sin egen stue er ren luksus. Her er de beste tipsene om hva du bør tenke på før du trykker "bestill". Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det å handle på nettet har blitt superhot de siste årene, og det er flere grunner til at vi elsker denne måten å shoppe på. Sjefsredaktør i KK, Gjyri Helén Werp, er en av dem som elsker å handle på nett. I denne saken deler hun sine beste tips og triks med deg.LES OGSÅ: Her kan du gjøre et Louboutin-kupp!

Derfor elsker vi nettshopping

- Nettshopping er tidsbesparende. I en hektisk hverdag er det vanskelig å finne tid til handleturer, og i helgene er som regel butikkene overfylte av folk. Nettet derimot, er alltid åpent og fredelig. Du kan når som helst gå inn og sjekke ut favorittnettstedene dine uten forstyrrelser og mas. Og best av alt; du kan gjøre det fra din egen stue, sier Gjyri Helén.- En annen viktig grunn til at jeg, og veldig mange andre, shopper på nettet er fordi utvalget er mye større. I tillegg kan man finne unike ting som ikke alle andre har. Og ofte kan man også spare noen penger og det er jo alltid et pluss.

Dette kan du trygt kjøpe på nett

- Smykker, skjerf og vesker er perfekte ting å kjøpe på nettet, da slipper du å ta hensyn til størrelser og passform. De har et mye bedre utvalg og du kan få tak i unike ting som ikke selges i Norge, forklarer sjefsredaktøren.

Her er hennes favoritter:

- De neongule smykkene er fra Shourouk (ekstern lenke), og de bestilte jeg rundt juletider i fjor. Elsker kontrasten mellom det glamorøse og det rocka i disse smykkene!- Det sølvfargede armbåndet kommer fra Miansai (ekstern lenke). Det kjøpte jeg for et par uker siden og det er allerede en favoritt i samlingen!- De fire neste armbåndene er mine favoritter fra høstkolleksjonen til Cooee(ekstern lenke).- De tre pleksiarmbåndene kommer også fra Cooee (ekstern lenke) og de har allerede funnet veien til mitt smykkeskrin fra nettbutikken.Vil du se flere kupp Gjyri Helén har gjort på nettet kan du besøke bloggen hennes på www.werpvintage.com (ekstern lenke). Her får du daglige oppdateringer om alt fra mote, interiør, kunst, kultur og mye mer.

Dette bør du ikke kjøpe på nett

- Jeg har faktisk gjort veldig få bomkjøp på nettet, men solbriller kan være ganske vanskelig å kjøpe uten å prøve dem først. Det er viktig at solbrillene passer til ansiktsformen din, så mitt råd er derfor å prøve lignende modeller for å se hva de gjør for ansiktet ditt før du klikker dem hjem, sier sjefredaktøren.- Skinnbukser opplever jeg også som litt utfordrene å kjøpe over nett. Jeg har for eksempel to skinnbukser fra Helmut Lang, men jeg har dem i ulike størrelser enda de er fra samme merke. Derfor kan det være lurt å heller kjøpe skinnbukser i butikk.LES OGSÅ: Ikke kjøp brillene dine på nett

Dette bør du ta hensyn til:

1. - Man må være litt kritisk og forsiktig, for det finnes folk der ute som vil lure deg. Selv har jeg kun opplevd én episode hvor selgeren ikke har vært helt ærlig: Jeg hadde lenge ønsket meg et par sneakers med innebygd hæl fra Isabel Marant, men de var utsolgt overalt. Plutselig dukket det opp en nettside som hadde mange joggesko inne til en mye rimeligere pris. Da skjønte jeg selvfølgelig at det var noe rart.2. - Husk at det som regel kommer både frakt, toll og merverdiavgift i tillegg til kjøpesummen når du bestiller fra utlandet.3. - De bruker ulike størrelser og mål i de ulike landene, så pass på å ikke ta for gitt at størrelsene er oppgitt i europeiske mål, da kan du fort ende opp med et plagg som er for stort eller for lite.4. - Ofte står det også om plagget er «true to size», altså normal i størrelsen, og dersom det ikke er oppgitt kan det jo være en idé å maile nettsiden og sjekke, avslutter Gjyri Helén.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer