Salg

Dette bør du se etter på januarsalget

Prioriter kvalitet og invester i basisplagg og undertøy, mener KKs moteredaktør.

GJØR ET SALGSKUPP: Se etter støvletter og ankelboots, trenchcoats, og nøkkelplagg som gode t-skjorter, blazere og blyantskjørt, råder KKs moteredaktør Silje Pedersen. Støvletter fra Burberry (kr 5700, My-Wardrobe.com), trenchcoat fra Theory (kr 2100, TheOutnet.com), mønstrete blazer med glidelås (kr 1695, Zara), t-skjorte i lin fra Acne (kr 595, Freaudinan Kicks) og blyantskjørt fra XLNT (kr 299, KappAhl). Foto: Veronica von Clemm/Produsentene
GJØR ET SALGSKUPP: Se etter støvletter og ankelboots, trenchcoats, og nøkkelplagg som gode t-skjorter, blazere og blyantskjørt, råder KKs moteredaktør Silje Pedersen. Støvletter fra Burberry (kr 5700, My-Wardrobe.com), trenchcoat fra Theory (kr 2100, TheOutnet.com), mønstrete blazer med glidelås (kr 1695, Zara), t-skjorte i lin fra Acne (kr 595, Freaudinan Kicks) og blyantskjørt fra XLNT (kr 299, KappAhl). Foto: Veronica von Clemm/Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er straks tid for det store januarsalget. Men før du går bananas med shoppingen, er det lurt å planlegge kjøpene dine litt.

For hva er det du egentlig bør se etter på salg?

Skriv en liste

– Tenk nøye igjennom hva du skal legge penger i, og ta gjerne en status i garderoben før du drar ut. Skriv liste og ikke la deg friste av alt, så slipper du unødvendige bomkjøp som aldri blir brukt, råder KKs moteredaktør, Silje Pedersen.

Hun mener basisplagg er en knallgod investering.

– Kjøp klassiske plagg som du kan ha glede av lenge. T-skjorter, blazere, trenchcoats, skinnjakker, blyant- og skinnskjørt, kasjmir- og ullgensere er sikre kjøp som varer i mange år, sier moteredaktøren.

Januarsalget er også den perfekte anledning å kjøpe undertøy på.

– Legg litt ekstra penger i undertøy når det er på salg. Gå gjerne til en spesialist og få målt deg, det er dessverre altfor mange kvinner som bruker feil bh, forteller Pedersen.

Sjekk ut disse undertøyssakene for tips til hva du bør se etter:
 • Så mange bh-er bør du ha
 • Lær deg forskjellen på bh-modellene
 • Derfor bør du bruke det ytterste bh-hakket
 • Bytter du BH-en ofte nok?

 • DET ER NÅ DU KAN GJØRE KUPP: Drømmer du om en sauepelsjakke fra Zara, men rygger tilbake når du ser prisen på 5495 kroner? På salg er ofte de dyre og eksklusive jakkene på salg. Foto: Produsenten
  DET ER NÅ DU KAN GJØRE KUPP: Drømmer du om en sauepelsjakke fra Zara, men rygger tilbake når du ser prisen på 5495 kroner? På salg er ofte de dyre og eksklusive jakkene på salg. Foto: Produsenten Vis mer

  Kjøp vinterplagg

  Sko er også smart å se etter på salg, spesielt støvletter og ankelboots.

  – Invester i fargene svart, brunt eller mørkeblått. Kjøp gjerne en lysere variant til våren, råder Pedersen.  Vinteren varer lenger enn du tror. En vinterjakke er heller aldri feil å kjøpe på salg.

  – Se etter varme jakker i god kvalitet som kan vare i flere sesonger. Det blir garantert bruk for disse før våren setter inn, og her kan du spare mange tusenlapper.

  Elsker du en jakke nå, er det stor sannsynlighet for at du vil elske den i mange år fremover.

  Følg Siljes moteblogg her!

  Tenk fremover!

  Selv om det er lurest å handle fornuftige, klassiske ting på salg, kan det også være en god anledning til å se etter vårens trender.

  – Vi vet allerede nå at blomster og tropiske mønstre, pasteller, sterke farger, skinn og transparente plagg kommer. Du finner garantert noen av trendene på salget, forklarer Pedersen.

  Sjekk ut disse sakene for å se hvilke trender som kommer:
 • Neste sommer er det striestoffet som gjelder
 • Til våren skal genseren være kort - igjen!
 • – Disse neonbuksene vil ta helt av
 • Gult er vårens store trendfarge

 • Denne lista trenger du!

  Det er som sagt lett å la seg rive med når salgsplakatene lokker deg til seg. KK.no har tidligere presentert denne listen som kan være topp å ha med seg i veska på salgsrunden:

  1. Forbered deg! Tenk over hva du trenger, og hva som vil utfylle garderoben din slik den ser ut i dag.

  2. Ikke kjøp trender som er på vei ut.

  3. Ikke kjøp plagg i feil størrelse bare fordi det kun er én igjen, og prisen er satt kraftig ned. Sannsynligheten for at du kommer deg til skredderen for å gjøre om plaggert så det sitter som støpt er, vel ... forsvinnende liten.

  4. Ikke se deg blind på prisen. Ting blir ikke finere bare fordi de er billige!

  5. Basisplagg er alltid det tryggeste å kjøpe når du går på salg. Velger du jakker, sko og vesker med klassiske snitt og farger, kan du bruke dem år etter år.

  6. Tenk ekte vare! Hold deg som hovedsak unna syntetiske stoffer som akryl og polyester, og gå etter naturmaterialer som bomull, kasjmir og lin. Plagg i disse stoffene holder seg pene lenger.

  7. Husk alltid å prøve det du vil kjøpe. Det hjelper ikke om plagget er aldri så billig, hvis det ikke passer.

  8. Kjøp bare det du er helt sikker på. Ubrukte «salgskupp» tar like stor plass i skapet som alt annet!

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer