SATS PÅ DET: Chinos er et av stalltipsene for vårens trender. Så finner du et par du liker på januarssalget, er du heldig. Denne varianten er fra Jeane Blush/Nelly.com og er satt ned fra 199 til 99 kroner. Foto: Nelly.com
SATS PÅ DET: Chinos er et av stalltipsene for vårens trender. Så finner du et par du liker på januarssalget, er du heldig. Denne varianten er fra Jeane Blush/Nelly.com og er satt ned fra 199 til 99 kroner. Foto: Nelly.com Vis mer

Januarsalg

Dette bør du se etter på salget

Trendene som fortsetter inn i det nye året.

Publisert

Januarsalget er årets store shopping-bonanza for mange.

Høstsesongens trendplagg selges til sterkt reduserte priser, og med litt planlegging kan du finne godbiter som holder seg i motebildet også til våren.

Se tips til trendplagg som allerede er på salg nede til høyre.

Se bort fra vinterhuden

En av trendene vi har sett mye av i høst, er kamelhårsfargen, og denne holder seg utover våren. Gå for denne nyansen fra topp til tå med tilbehør i samme farge, eller du kan kombinere vinterfrakken med en enkel, vårlig kjole under. Jeans er selvsagt også et alternativ, både før og etter at kulda slipper taket.

Flere jordfarger dukker også opp neste sesong. Beige og nudetoner akkompagneres av sand og sennepsgult.

Det kan sikkert føles ganske feil å prøve klær som slett ikke ser bra ut til gusten og blek vinterhud. Men husk at dette er farger som blir rålekre sammen med solkysset hud noen måneder frem i tid.

LES OGSÅ: Dette er de nye trendfargene

Lang og smal silhuett

Pologenseren er også tilbake for fullt. Her er stikkordet 70-tallsglamour!

Silhuetten er lang og smal, og fargene duse eller inspirert av naturen, - burgunder, sennep, kamel og beige.

Finner du en pologenser på salget, så kjøp den i alle fall om den er kroppsnær fremfor vid, og i trendfarger som beige eller kamel. Kombiner pologenseren med en kamelhårsfrakk, høylivede herrebukser og et smalt belte i livet. La håret ligge løst i lette, flommende bølger a la Farrah Fawcett, og velg glamourøst tilbehør som lange øredobber og matchende armbånd.

LES OGSÅ: Bruk den uten noe under

For tilbehørselskeren

Chinosene kommer også tilbake neste sesong. De karakteristiske bomullsbuksene, som gjerne kommer uten legg og med smalnede bukseben, styles for eksempel med stor blazer, T-skjorte eller tank-topp.

Chinos ser også kult ut til høye hæler, og siden buksene i seg selv er enkle, er det bare å kjøre på med tilbehør som solbriller, hatt og store smykker.

Dresses opp og ned

Maxikjoler så vi endel av også forrige sommer, men til våren vil de komme for fullt, skal vi tro Bestseller's kleskjeder Vero Moda, Only og Vila.

- Vårens beste kjøp blir en maxikjole. Gjerne en boheminspirert, anbefaler Camilla Medby Hagen i Only.

- Den kan du bruke til alt og den kan enkelt dresses opp eller ned. Med sneakers eller ballerinasko til blir den hverdagslig. Bruker du høye hæler til, er du klar til fest, sier hun.

På tilbehørsfronten er flettebeltet et stalltips.

- Flettebelter blir stort. Og man skal gjerne leke litt med dem. En skjorte som egentlig er vid kan strammes inn ved at man knyter et belte i midjen. Så får man også frem de feminine formene, sier Ditte Kristensen, showroomkoordinator i PR-byrået Inq.

LES OGSÅ: - Jeg falt pladask for disse skoene

Vis frem fasongen

Den såkalte cityshortsen kommer for fullt til våren. Den er litt lengre enn en klassisk kort shorts, og kan være pyntet eller avslappet og posete i stilen.

Høye hæler ser veldig lekkert ut til disse avslappede plaggene. For å få en balansert silhuett, kan det også være en god idé å bruke smal topp til.

- Til de lange skjortsene som kommer nå, må overdelene gjerne være litt kroppsnære, slik at man får frem fasongen sin, sier Ditte Kristensen, som er showroomskoordinator i PR-byrået Inq.

Slik blir olabuksene

Allerede i sommer og høst har vi sett at mange bomullsbukser har hatt det karakteristiske gulrotsnittet. Noen kaller det ballongbukser, noen kaller det bolebokser. I de myke tekstilene kan vi kanskje se en sammenheng med haremstrenden, som har herjet de tre siste årene.

Til våren vil også trendjeansene være vide oppe og smale nederst. Hvordan skal man så style disse buksene for at de skal se kule ut? Vi anbefaler en litt røff look med et naglebelte i midjen, hvit singlet, blazer og høye hæler. Sørg for at toppen din ikke er løs, siden det vil gjøre at silhuetten blir litt uproporsjonert.

KAMELHÅRSFARGE: Denne nyansen holder seg i motebildet (Ull- og angoracardigan fra H&M satt ned fra 299 til 99 kroner).
KAMELHÅRSFARGE: Denne nyansen holder seg i motebildet (Ull- og angoracardigan fra H&M satt ned fra 299 til 99 kroner). Vis mer
POLO: Høyhalseren er tilbake, og da gjerne i naturfarger, som denne i sennepsgult (genser i viskose og polyamid satt ned fra 329 til 181 kr, La Redoute).
POLO: Høyhalseren er tilbake, og da gjerne i naturfarger, som denne i sennepsgult (genser i viskose og polyamid satt ned fra 329 til 181 kr, La Redoute). Vis mer
HELMAX: Maxikjolen kan bli et av vårens nøkkelplagg (kjole i silke og polyester fra Belle & Bunty/Asos.com satt ned fra ca 5550 til 2225 kroner).
HELMAX: Maxikjolen kan bli et av vårens nøkkelplagg (kjole i silke og polyester fra Belle & Bunty/Asos.com satt ned fra ca 5550 til 2225 kroner). Vis mer
BELTE: Flettebelter blir stort, og de må gjerne knytes i steden for å festes på vanlig måte (belte i skinnimitasjon satt ned fra kr 179 til kr 99, H&M).
BELTE: Flettebelter blir stort, og de må gjerne knytes i steden for å festes på vanlig måte (belte i skinnimitasjon satt ned fra kr 179 til kr 99, H&M). Vis mer
TRENDBUKSER: Gulrotbuksene er gjerne litt løse og vide øverst, mens leggene er helt smale (bukser fra Ellos, satt ned fra 399 til 249 kroner).
TRENDBUKSER: Gulrotbuksene er gjerne litt løse og vide øverst, mens leggene er helt smale (bukser fra Ellos, satt ned fra 399 til 249 kroner). Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer