Ss 2011

Dette bør du sjekke på t-skjorten

Prisen trenger ikke å si så mye om kvaliteten...

SJEKK TRÅDRETNING: Et nærbilde viser trådretningen i stoffet, altså selve vevningen i tøyet. Trådretningen skal være vinkelrett i forhold til sømmen nederst. Foto: Per Ervland
SJEKK TRÅDRETNING: Et nærbilde viser trådretningen i stoffet, altså selve vevningen i tøyet. Trådretningen skal være vinkelrett i forhold til sømmen nederst. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- T-skjorten blir stor i vår. Den kommer jeg til å gå for, men kanskje i en bedre kvalitet en dem jeg har fra før av, sier motejournalist i magasinutgaven av KK, Nadine Monroe i en tidligere artikkel om vårtrendene.

Men hvordan vet du at t-skjorten er av god kvalitet? Prisen trenger nemlig ikke å ha så mye å si.

SE OGSÅ: Plagget du bør investere i

Råd fra tekstileksperten

Det viser i det minste en test fra 2008 (ekstern lenke) utført av det danske Forbrugerlaboratoriet for Politiken.

Etter vask kan også dyrere t-skjorter bli ubehagelige å gå med og skjeve i sømmene.

Tekstilekspert Kristina Lilliendal råder deg derfor til å se etter følgende neste gang du skal kjøpe t-skjorter:

 • Sjekk trådretningen: Skjev trådretning kan gjøre at t-skjorten vrir seg etter bare én vask. Trådretningen er selve vevningen i tøyet, altså de linjene du ser i stoffet hvis du går tett innpå. Trådretningen i en t-skjorte av god kvalitet skal være vinkelrette i forhold til sømmene.

 • Sjekk sidesømmene: I en klassisk t-skjorte vil bakstykket og framstykket være like bredt og sidesømmene vil gå rett ned. Sjekk at sidesømmene er rette og fine ved å legge t-skjorten flatt. Vrir de seg? Er den ene sømmen skjev?

 • Sjekk sømmene: Dra forsiktig i t-skjortesømmene. Sømmene må gjerne gi litt etter, men fremdeles kjennes solide ut. Hvis t-skjorten har mange løse tråder, er det som regel ikke et godt tegn.

 • I tillegg bør du selvfølgelig prøve t-skjorten på før du kjøper den. Da kan du også kontrollere at t-skjorten er lang nok i tilfelle den kommer til å krympe litt. Les mer på Politiken.dk.

  Disse rådene gjelder selvfølgelig også for andre overdeler, som singleter og topper.

  SE OGSÅ: Alle toppene er XL, men de er ikke like store...

  CATWALKEN: T-skjorten hos Jil Sander (t.v) og Dior. Foto: All Over Press
  CATWALKEN: T-skjorten hos Jil Sander (t.v) og Dior. Foto: All Over Press Vis mer

  T-skjortens år

  Den hvite T-skjorten er altså basisplagget som oppgraderes til nøkkelplagg denne sommeren, og du kan like gjerne bruke den til hverdags som til fest. Det er derfor en fordel å ha en t-skjorte i god kvalitet.

  (Artikkelen fortsetter under bildet.)


  På catwalken til Jil Sander kombineres den med maxiskjørt. Hos Dolce & Gabbana er den også overalt, men her brukes den til lyse blondeplagg.

  Christian Dior styler den med røde silketopper, og Tommy Hilfiger pynter opp sine preppy poshe antrekk med den.

  Og stjernene er selvfølgelig med på t-skjortetrenden. Stilikoner som Rachel Bilson og Kate Bosworth viser at det enkleste ofte er det beste.

  Se hvordan stjernene styler t-skjorten her:


  Mer vår/sommer 2011

  Full oversikt over sesongens store catwalktrender får du ved å klikke her. Og da KK.no spurte «kvinnen i gata» hvilken av disse hun likte best, var det 70-tallsstilen som scoret høyest.

  Foretrekker du den helhvite looken, går både H&M og KappAhl for denne. H&M med sin Conscious Collection og KappAhl med sin Vintage Stories-kolleksjon. Cubus går imidlertid for den fargesterke trenden i sin nye Trend Edition-kolleksjon.

  Sjekk også kolleksjonene til KappAhl, Indiska, Zara, Vero Moda, Only og Vila, Lindex, Monki, Weekday, KappAhl, La Redoute, Gina Tricot, Ecco, Levis og H&M - i tillegg til moteredaksjonens favoritter.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer