Hårtips:

Dette bør du tenke på før du klipper lugg

Lugg funker for alle hårtyper, men tenk over dette før du lar lokkene falle.

PANNELUGG: Deilig forandring og fin ramme rundt ansiktet. Her på Kendall Jenner. Foto: NTB
PANNELUGG: Deilig forandring og fin ramme rundt ansiktet. Her på Kendall Jenner. Foto: NTB Vis mer
Publisert

At panneluggen praktisk talt aldri går av moten er ikke så rart. Den kommer jo i mange former og er en lettvint, deilig forandring!

Likevel er det mange som har et anstrengt forhold til luggen - kanskje som følge av en skikkelig bomklipp eller utfordringer når det gjelder styling. Enkelte ting kunne man kanskje ønske man hadde visst før man lot lokkene falle - og nettopp derfor har vi spurt Brand Director i Kevin Murphy, Alexander Woll om råd!

- En lugg blir fort «the centerpiece» i en klipp. Derfor krever den at man enten har forutsetningene til at luggen vil ligge slik den blir klippet, eller at man investerer nok tid hver morgen til å få den til å ligge på plass, sier Woll til KK.

Hva kler du egentlig?

Et vanlig spørsmålene knyttet til lugg er om det faktisk er noe du vil kle. Lugg kler mange ulike hårtyper, men ansiktstrekkene dine burde tas med i betraktningen.

- Personlig elsker jeg lugger i alle teksturer. Men det er helt klart noen ansiktsformer som kler lugg bedre enn andre, sier Woll.

ELSKER LUGG: Alexander Woll fra Kevin Murphy elsker lugg i alle hårteksturer. Foto: Privat
ELSKER LUGG: Alexander Woll fra Kevin Murphy elsker lugg i alle hårteksturer. Foto: Privat Vis mer

Har du kort panne kan det være bedre for ansiktet ditt med litt lengre lengder rundt ansiktet, mens har du høy panne kan en lugg være midt i blinken.

Nesen din kan faktisk også bli påvirket av en frisyre med lugg; en lang nese i kombinasjon med en rett lugg med lange lengder på sidene rett og slett ramme inn nesen og gjøre den større.

- Snakk med en frisør om din benstruktur og hvor mye tid du har til rådighet til styling før du bestemmer deg. Det er ikke alltid like lett å analysere sitt eget utseende, råder Woll.

AVSLAPPET LUGG: Mila Kunis ser fresh ut med en avslappet, ujevn lugg. Foto: NTB
AVSLAPPET LUGG: Mila Kunis ser fresh ut med en avslappet, ujevn lugg. Foto: NTB Vis mer

- IKKE dra i luggen

Mens noen aldri kunne drømme om å overlate klippejobben til noen andre enn en frisør man stoler skikkelig på - ser kanskje andre mer på det som en mulighet til å leke seg litt med saksa. I så fall har Woll et par tips.

- Vi har nok alle sett YouTube-filmene hvor det å klippe luggen selv ikke nødvendigvis har gått så bra. Men om du skal prøve selv, ville jeg først ta det håret som faktisk er lugg, samle alt på midten uten at hårstråene krysser hverandre og så klippet av. Da vil luggen bue ut på sidene, forklarer han.

I tillegg minner han om det faktumet at vi ikke er symmetriske i ansiktet. Det kan derfor også være lurt å dele luggen i midtskill og ta hver side for seg. For eksempel kan man starte med å klippe det kortest midt mellom brynene og ha så ha det lengst rett under kinnbenet.

- IKKE dra i luggen når du skal klippe. Da spretter den opp og blir kortere enn du ønsker, advarer han.

Woll understreker også:

- Jeg vil aldri anbefale å gjøre dette selv. Luggen er viktig! Gå til en frisør.

TETT LUGG: Taylor Swift har lagt sin elsk på luggen. Foto: NTB
TETT LUGG: Taylor Swift har lagt sin elsk på luggen. Foto: NTB Vis mer

Krever mye vedlikehold

Hvis du tenker at den største utfordringen med pannelugg er selve klippen, må du tro om igjen.

- I de fleste lugger har man en virvel. Noen virvler har «mer personlighet» enn andre - det vil si at de er sta og nekter å legge seg slik du ønsker, forklarer Woll.

- Her anbefaler jeg å holde føneren midt foran luggen mens man børster luggen i alle retninger fra våt til tørr tilstand. Ta en børste og gre luggen til høyre, så til venstre, så opp og så ned. Gjenta dette til luggen blir tørr. Dette nummer hårreisemuskelen slik at virvelen føyer seg og luggen legger seg fint.

Rocker du en såkalt gardinlugg, anbefaler han at du enten føner den på plass eller bruker rettetang for å bøye den slik du ønsker.

Å få til eller ha tid til å style luggen riktig på morgenen er én ting - men dessverre er det ikke alltid en forutsetning for at den holder seg fin utover dagen. Woll anbefaler vedlikehold.

VEDLIKEHOLD: Luggen bør styles i løpet av dagen for å holde seg fin, i følge Woll. Foto: Privat
VEDLIKEHOLD: Luggen bør styles i løpet av dagen for å holde seg fin, i følge Woll. Foto: Privat Vis mer

- Tørrshampo eller tekstursprayer er din beste venn! Et føn i løpet av dagen på akkurat luggen kan også være lurt, spesielt om du har en lang og tung lugg.

- Prøv også å unngå å ta for mye på luggen. Vi har mange oljer på hendene våre som ofte påvirker håret.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer