Isblondt hår:

Dette bør du tenke på før du slenger deg på den isblonde trenden

Du kan fort bli litt blass.

ISBLONDT HÅR: Den vakre skuespillerinnen Zoë Kravitz er blant stjernene som har kastet seg på den isblonde trenden. Foto: NTB Scanpix
ISBLONDT HÅR: Den vakre skuespillerinnen Zoë Kravitz er blant stjernene som har kastet seg på den isblonde trenden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kim Kardashian West, modellen Cara Delevingne og skuespillerinne Zoë Kravitz er blant stjernene som har omfavnet vinterens, vel cooleste hårtrend: isblondt hår. Men er dette noe for oss alle? Vi har spurt ekspertene.

Hudtonen din spiller inn

Isblondt hår er som navnet tilsier en kald, nesten isende, bleket farge. Med andre ord en trend som ligger et stykke fra de vanligste hårfargene. Så har vi egentlig sjans til å kle den? Anita Gjelsten, som er frisør, samt daglig leder og medeier i Hendrix hair Drammen, mener mye av svaret ligger i om hårfargen står i kontrast med hudtonen din.

- Har du kalde undertoner i huden, som rosa eller blå, kan kaldt mot kaldt gjøre deg mer blass. Årsaken er at det oppstår liten kontrast mellom de kalde undertonene, forklarer hun.

Er du likevel ivrig etter å slenge deg på trenden, kan frisøren tipse om at litt ekstra sminke kan gjøre susen.

Ifølge Gjelsten finnes det også dem av oss som kan komme unna med trenden- uten å ty til ekstra dill.

- Har du en varmere undertone som gyllen eller oliven kler du sannsynligvis isblondt hår langt bedre, sier hun og legger til at et unntak er om du har melkehvit hud. Da vil hår og hud nesten gå i ett og håret vil sannsynligvis stjele endel farge- uansett hvilken undertone du måtte ha. Pssst! Fått med deg den beste øyeskyggen til din øyefarge?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer