Brudekjoler

Dette bør du unngå å ha på deg i bryllup

Og slik finner du det perfekte antrekket!

IKKE SLIK: Hvit kjole, rød utringet kjole eller svart kjole er egentlig "fy fy" i bryllup.  Foto: All Over Press
IKKE SLIK: Hvit kjole, rød utringet kjole eller svart kjole er egentlig "fy fy" i bryllup. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du er kanskje invitert i et bryllup i sommer? Å finne det perfekte antrekket er ingen enkel oppgave.

– Det er ikke alt du kan ha på deg når du er gjest i et bryllup. Tradisjonelt sett styrer du unna hvite kjoler, sier KKs moteekspert og stylist Nadine Monroe.

Sesongens trendy eggeskallhvite blondekjoler og snøhvite chiffonkreasjoner er derfor ingen god idè å dukke opp i på kirketrappen.

– Jeg synes heller ikke rødt eller svart egner seg på bryllupsfesten, og sørg for at kjolen ikke er for utringet, supplerer Monroe.

LES OGSÅ: Wow, sjekk de brudetrendene!

KLEDD FOR BRYLLUP I TURKIS OG KREM: Jakke med broderi (kr 700, MQ), halskjede (kr 2600, Goldmine), assymetrisk kjole (kr 500, H&M), sandal (kr 900, Aldo) og gullveske (kr 200, Glitter). Styling: Tuva Wærdahl/collage Cecilie Leganger. Foto: Produsenter
KLEDD FOR BRYLLUP I TURKIS OG KREM: Jakke med broderi (kr 700, MQ), halskjede (kr 2600, Goldmine), assymetrisk kjole (kr 500, H&M), sandal (kr 900, Aldo) og gullveske (kr 200, Glitter). Styling: Tuva Wærdahl/collage Cecilie Leganger. Foto: Produsenter Vis mer

Lyst med en tvist

Men det er ikke så rart vi gjerne vil kle oss i lyse lekre plagg når sommerbryllupet kommer. I butikkene henger det deilige florlette kjoler på rekke og rad, og det er fristende å la seg rive med.

– Det er jo bruden og brudgommen som bestemmer, men hvis du vil gå i noe lyst bør kjolen ha innslag av andre farger eller i alle fall ikke ligne på en brudekjole, sier Monroe.

Du kan for eksempel gå for sesongens trendy pasteller, i mynte, himmelblått og babyrosa. Og pudder er alltid en vinner, og er nesten like fresht som hvitt.

Glem heller ikke sitrongult - den syrlige nyansen er i vinden som aldri før.

TIPS: Kjøper du en brukt kjole, har du mer penger å bruke på tilbehøret!

LES OGSÅ: Slik finner du drømmekjolen

LEKKER I SKJØRT: Lysegult skjørt med blondeblomster (kr 1000, By Malene Birger), kjede med strass (kr 150, Vero Moda), rosa dressjakke (kr 400, H&M) og limegrønne øredobber (kr 100, Lindex). Collage Cecilie Leganger Foto: Produsenter
LEKKER I SKJØRT: Lysegult skjørt med blondeblomster (kr 1000, By Malene Birger), kjede med strass (kr 150, Vero Moda), rosa dressjakke (kr 400, H&M) og limegrønne øredobber (kr 100, Lindex). Collage Cecilie Leganger Foto: Produsenter Vis mer

Skjørt er den nye kjolen

Dersom du ikke er så glad i å gå i kjole, finnes det mange lekre alternativer. Hvorfor ikke ta på deg et skjørt i stedet? Nå er de korte, lange og sigarettsmale - noe for enhver smak.

Med en fargerik blazer og noen iøyenfallende statementsmykker blir du fin. Og toppen må gjerne matche underdelen, i tråd med årets mønster-på-mønster-trend.

Og bytt for all del ut de svarte pumpsene med et par i sølv hvis du virkelig vil skinne og stråle. Hvite sko er også helt riktig.

Hva slags sko?

Når du skal i bryllup er det lurt å sjekke ut skoforholdene. Skal festen være på et svaberg eller på en langstrakt gressplen? Du vil nødig tråkke ned jorden i tynne spikerhæler.

– Er det en hagefest er wedges eller sandaler et godt alternativ til høye pumps. Er kjolen lang slipper du dessuten unna med et par converse. Ordentlig fottøy er viktig, sier Monroe.

Se flere lekre kjøpetips nedenfor:


Vil du gå i hæler til tross for mye bryllupsgress, ser du etter 60-tallsinspirerte kittenhæler, også kjent som «the petite pump». De er mer behagelige å gå i, samtidig som du får høyden med på kjøpet.

For at du skal være helt sikker på å unngå vonde føtter, kan du tillegg ta med deg noen ekstra triks i veska.

For eksempel er det god grunn til å ta med seg vaselin, ettersom du kan unngå gnagsår ved å smøre det på de områdene som er spesielt utsatt.

Vil du ikke hutre og fryse utover kvelden? Ta med deg en ekstra jakke eller et stort sjal.

OBS: Se konkurranse i KK nummer 16 - Du kan bli den heldige vinner av ringer til deg og din kjære fra Mestergull! Gjennom konseptet Lykkeringene.no kan dere designe deres egne ringer som symbol på kjærligheten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer