TRENGER VIPPENE FRI? Så lenge du bruker en mild og skånsom sminkefjerner og riktig metode for å fjerne sminken, er det ingen grunn til at du skulle trenge en maskarafri dag i uken, sier makeupartisten.   Foto: lightwavemedia - Fotolia
TRENGER VIPPENE FRI? Så lenge du bruker en mild og skånsom sminkefjerner og riktig metode for å fjerne sminken, er det ingen grunn til at du skulle trenge en maskarafri dag i uken, sier makeupartisten. Foto: lightwavemedia - Fotolia Vis mer

Maskara

Dette bør du vite om maskara

Hvor ofte kan det brukes og vil det skade vippene dine? Svarene får du her!

Publisert

Maskara er kanskje sminkeproduktet flest av oss ville valgt om vi bare fikk velge ett. Mange går ikke engang ut for å hente posten uten å gjøre vippene lengre, fyldigere og mørkere med minst ett lag maskara. 

Opplever du at vippene virker tørre og slitte, eller at de rett og slett faller av, er det likevel fort gjort å mistenke maskaraen for å skade vippene. 

Men er det egentlig sånn?

LES OGSÅ: Derfor bør du velge billig maskara

Fjerningen er verst

– Det vil slite noe, i og med at det blir noe mekanisk slitasje ved påføring og fjerning, sier Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion. 

Hun forklarer at det stort sett ikke er selve maskaraen som skader. Slitasjen oppstår stort sett når produktet skal fjernes. 

– Mange er uforsiktig og gnir for å fjerne sminkerester. Bruker du vannfast maskara kan det slite ekstra om du ikke bruker en egnet sminkefjerner for vannfast sminke, sier Presttun Eide.

LES OGSÅ: Kan du disse maskaratriksene?

MAGISK PRODUKT: Maskara gjør en enorm forskjell og kan gå deg til å se friskere og mer våken ut i en fei, selv på dårlige dager.  Foto: Serg Zastavkin - Fotolia
MAGISK PRODUKT: Maskara gjør en enorm forskjell og kan gå deg til å se friskere og mer våken ut i en fei, selv på dårlige dager. Foto: Serg Zastavkin - Fotolia Vis mer

Maskarafri dag?

For å spare vippene for slitasje, kan du ha hørt forslaget om en maskarafri dag i uka. Makeupartisten mener likevel at dette er helt unødvendig for de fleste av oss. 

– Jeg ser ingen grunn til å ha maskarafri, så lenge du bruker gode og milde produkter og er flink til å la sminkefjerneren virke før du fjerner sminken slik at det ikke blir unødvendig slitasje. 

Hun forklarer at det dessuten finnes gode, pleiende produkter på markedet som kan styrke vippene slik at de tåler mer. 

– Om du gjerne vil ha en maskarafri dag i uken, men føler deg naken kan prøve en vippegele med pleiende egenskaper. Den vil forme og separere vippene uten at du trenger å fjerne den på kvelden. 

LES OGSÅ: Du bør ha renseservietter ved senga

Triksene for sunnere vipper

Presttun Eide har flere gode tips for at du skal ta best mulig vare på øyevippene dine:

LES OGSÅ: Legger du maskara riktig?

DROPP GNIKKINGEN: Ser bomullspaden slik ut? Da kan det være verdt å prøve ut metoden under. Foto: Tone Ra Pedersen
DROPP GNIKKINGEN: Ser bomullspaden slik ut? Da kan det være verdt å prøve ut metoden under. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer

Slik fjerner du maskaraen best mulig

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer