Grått hår:

Dette er alderen de fleste får grått hår

Og er det sant at stress gjør at vi får dem tidligere?

GRÅTT HÅR: Når du får grått hår avhenger hovedsakelig av genetikk. FOTO: NTB Scanpix
GRÅTT HÅR: Når du får grått hår avhenger hovedsakelig av genetikk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange av oss kvier oss litt for at håret skal bli grått, men det er ingen vei utenom. Noen får de første grå hårene i tidlig alder, mens andre beholder fargen sin lenge. Men hva er pekepinnen vi kan forholde oss til?

- Det er veldig individuelt når vi får grått hår. Noen starter i 20-årene, men det er nok ikke så vanlig. Jeg har ikke mange av de kundene, men jeg har flere i 30-årene og 40-årene, sier Sølvi Bjørnevoll, som er daglig leder for Norsk Frisørskole i Bergen, til KK.

Hun sier også at det synes mer på de som har mørk hårfarge enn de som har lys.

- Mange synes det er skummelt å finne sine første grå hår. Det betyr vel kanskje at en begynner å bli voksen. Men de fleste får grå hår før eller siden, og det går an å gjøre dem mindre synlige hvis du synes det plager deg, sier hun.

LES OGSÅ: Jessica oppdaget de første grå hårene som 15-åring

Genetikken bestemmer

Sanya Keränen er creative director i Nikita Hair. Hun sier at hos de aller fleste kommer de første grå hårene i 30-årsalderen. Det å få grått hår avhenger først og fremst av genetikk, og hvilken melanintype håret ditt har; lys, mørk eller midt i mellom. Når melaninproduksjonen i hårsekkene avtar med alderen, vil håret bli grått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer