Fargerik mote:

Dette er årets hotteste farge

2022 er blålillaens år, ifølge Pantone. Stylistene er helt med på leken.

ÅRETS FARGE: Blålilla, nærmere bestemt nyansen 'Veri Peri' er utpekt som Årets farge for 2022 av Pantone. FOTO: NTB
ÅRETS FARGE: Blålilla, nærmere bestemt nyansen 'Veri Peri' er utpekt som Årets farge for 2022 av Pantone. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Like før jul kårer, tradisjonen tro, fargegigantselskapet Pantone det de spår som «Årets farge» for det kommende året. Mens 2021 overraskende nok fikk hele to definerende farger - nyanser av både grått og gult - er det den blålilla 'Veri Peri' som skal gjelde for 2022.

Den noe udefinerbare fargen (blå? lilla?) er uten tvil et fresht tilskudd i både garderobe, tilbehørsskuff eller på interiørfronten. Vi har spurt ekspertene om stylinghjelp, tips og triks.

- Ton-i-ton er elegant og delikat

Stylist Line Langmo sier hun er mer enn klar for en fargerik vår, både privat og på jobb. Og blålilla kan ikke slå feil.

- Jeg synes blålilla er en nydelig farge som alle kler. Man kan selv velge intensiteten på fargen, og implementere elementer av fargen i egen garderobe, sier hun.

Og nettopp det med elementer er ikke bare en kul touch, men en gyllen inngang for den som eventuelt ikke er så fargesterk i klesveien fra før.

- En bluse, en veske eller et par hæler i blålilla spicer opp en ren og klassisk look. Her kommer det helt an på hvor all-in man ønsker å gå, tipser Langmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer