Fargerik mote:

Dette er årets hotteste farge

2022 er blålillaens år, ifølge Pantone. Stylistene er helt med på leken.

ÅRETS FARGE: Blålilla, nærmere bestemt nyansen 'Veri Peri' er utpekt som Årets farge for 2022 av Pantone. FOTO: NTB
ÅRETS FARGE: Blålilla, nærmere bestemt nyansen 'Veri Peri' er utpekt som Årets farge for 2022 av Pantone. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Like før jul kårer, tradisjonen tro, fargegigantselskapet Pantone det de spår som «Årets farge» for det kommende året. Mens 2021 overraskende nok fikk hele to definerende farger - nyanser av både grått og gult - er det den blålilla 'Veri Peri' som skal gjelde for 2022.

Den noe udefinerbare fargen (blå? lilla?) er uten tvil et fresht tilskudd i både garderobe, tilbehørsskuff eller på interiørfronten. Vi har spurt ekspertene om stylinghjelp, tips og triks.

- Ton-i-ton er elegant og delikat

Stylist Line Langmo sier hun er mer enn klar for en fargerik vår, både privat og på jobb. Og blålilla kan ikke slå feil.

- Jeg synes blålilla er en nydelig farge som alle kler. Man kan selv velge intensiteten på fargen, og implementere elementer av fargen i egen garderobe, sier hun.

Og nettopp det med elementer er ikke bare en kul touch, men en gyllen inngang for den som eventuelt ikke er så fargesterk i klesveien fra før.

- En bluse, en veske eller et par hæler i blålilla spicer opp en ren og klassisk look. Her kommer det helt an på hvor all-in man ønsker å gå, tipser Langmo.

I tillegg er det ikke dumt å prøve seg på flere nyanser av blålilla sammen.

-Ton-i-ton nyanser av blålilla, som for eksempel ved en kjole med kåpe over, er elegant og delikat, sier hun.

TON-I-TON: Langmo er helt med på blålilla som Årets farge, og digger ton-i-ton-antrekk. Foto: Instagram @linelangmo
TON-I-TON: Langmo er helt med på blålilla som Årets farge, og digger ton-i-ton-antrekk. Foto: Instagram @linelangmo Vis mer

Når det kommer til å matche fargen med andre farger, vil du neppe møte på problemer. Blålilla passer med det meste av andre farger, det er heller stylingen som blir viktig, mener Langmo.

- Dersom man ønsker en roligere styling er blålilla nydelig til en jeanslook. Er man hakket mer leken passer også blålilla godt sammen med neonfarger, i for eksempel grønt eller oransje, forteller hun.

- Personlig synes jeg blålilla er flott sammen med semsket, brunt skinn eller lysegrått.

Hvordan kommer hun selv til å style fargen i år da?

- Jeg er opptatt av å ikke bare kaste meg på en trend, men heller implementere den i min egen garderobe. Jeg har alltid elsket 70-tallslooken og vil style en blålilla bluse med highwaist jeans med bootcut, kombinert med et brunt semsket belte i midjen og brune semskede platå-wedges.

- Jeg har også et par blålilla sko som jeg elsker. De skal kombineres til en klassisk jeans-og-blazer-look, og også brukes til mønstrede kjoler, forteller Langmo.

- Se etter statement pieces

Stylist i Bikbok, Helene Ingvorsen, er veldig positiv til årets farge.

- Jeg elsker blålilla! Jeg synes denne blandingen av to freshe farger sammen gir en veldig dus og nøytral følelse, sier hun.

Også Ingvorsen trekker frem at blålilla kan passe til nesten alt. Det er noe hun setter pris på som stylist.

- Personlig er jeg glad i å style ton-i-ton, men å bruke blålilla til colorblocking eller sammen med mørkere farger kan være kjempe fint, tipser Ingvorsen.

Hun synes blålilla komplementeres ekstra godt av en kald brunfarge eller en gressgrønn farge. I tillegg slår hun et slag for å kjøre blålilla statement.

- Jeg liker godt statement pieces som popper. Om du ønsker å skape litt blikkfang, hadde jeg gått for ulike pieces i blålilla. Som en kåpe, pufferjakke, sko eller veske, tipser hun.

STATEMENT: Ifølge Ingvorsen, er det blålilla statement pieces som gjelder. Foto: Instagram @heleneingvorsen
STATEMENT: Ifølge Ingvorsen, er det blålilla statement pieces som gjelder. Foto: Instagram @heleneingvorsen Vis mer

Og nettopp dette blir hennes egen tilnærming til Årets farge. Ingvorsen forteller at hun planlegger å se etter blålilla statement pieces.

- Personlig liker jeg å holde meg nokså nøytral i fargene, og heller gå for sko, jakker eller vesker som skiller seg mer ut. Dette gjør at jeg ikke trenger å tenke så mye på baseplagget jeg velger, forklarer hun.

Er det noen farger man bør styre unna sammen med blålilla? Ifølge Ingvorsen, er svaret soleklart nei.

- Ingen! Her synes jeg alt er lov! Å leke med farger og former er det gøyeste jeg vet.

- Bare å matche og mismatche!

Stylist Kjersti Andreassen gleder seg til å style blålilla i år. Hun digger fargerik styling generelt, men akkurat blålilla er spesielt artig å jobbe med.

- Jeg elsker å style med farger, og blålilla kan settes sammen med ulike fargetoner og på denne måten skape forskjellige uttrykk, forklrer Andreassen.

Hun er ekstra klar for å style blålilla sammen med andre sterke farger.

- Color blocking er kult. Blålilla sammen med blant annet oransje, grønt og cerise kommer til å se fantastisk ut!

Dersom du ønsker en mer nedtonet look, anbefaler hun å matche Årets farge med hvit, beige og pastellfarger som lys rosa og lys lilla.

COLOR BLOCKING: Kjersti Andreassen slår et slag for å style blålilla sammen med andre knallsterke farger. Foto: Instagram @kjersti.andreassen
COLOR BLOCKING: Kjersti Andreassen slår et slag for å style blålilla sammen med andre knallsterke farger. Foto: Instagram @kjersti.andreassen Vis mer

- Det er bare å matche og ikke minst mismatche, som også kan være gøy! Det finnes ingen regler på hva man kan og ikke kan sette sammen av farger.

- Jeg vil si at alt er lov og det viktigst er at du selv føler deg fin selv, understreker Andreassen.

Personlig er det tre farger hun er ekstra svak for sammen med blålilla:

- Jeg kommer til å style fargen sammen med oransje og lys rosa, men tenker også at blålilla vil se fantastisk ut til denimblå, tipser hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer