Brudekjoler 2018:

Dette er brudekjole-trendene for 2018!

Det er særlig én ting som går igjen.

BRUDEKJOLER 2018: Skal du eller en du kjenner gifte seg neste år? Her er de hotteste brudekjolene for 2018! FOTO: NTB scanpix
BRUDEKJOLER 2018: Skal du eller en du kjenner gifte seg neste år? Her er de hotteste brudekjolene for 2018! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dagen du har gledet deg og drømt om siden du var liten. Endelig er du i planleggingsfasen av den store dagen - nemlig bryllupet ditt.

Det er ingen hemmelighet at mange bruder bruker lang tid på å finne den perfekte brudekjolen - det er nemlig mye som skal være på plass for at du finner den ene eneste. Hvilken form og farge skal den ha, hvordan sitter den, skal det være slør, perler eller fjær? Ja, det er mye man skal tenke på; ikke minst - hva skal den koste? (Psst: Vet du forresten hvor mye vi bruker på forlovelsesringen her i Norge?)

Det er om sommeren flest gifter seg, og det vil derfor si at allerede nå spås det i hva som blir den store brudekjole-trenden for neste år.

Nylig var det «Bridal Fashion Week» i New York der de store brude-designerne viste fram sine kjoler - og spennet er stort! Er det derimot én ting vi ser går igjen er det blonder - og det skal gjerne være gjennomsiktig!

LES OGSÅ: 10 brudebilder fra 2015 vi ikke glemmer

LES OGSÅ: «Bryllups-kjøret har tatt helt av. Det skal være stort, tradisjonelt og klisjéfylt. Og utenlandsbryllup er det nye statussymbolet»

Skal du være gjest i et bryllup? Så mye er det vanlig å bruke på gave

Men det er ikke bare bruden og brudgommen som bruker penger på den store dagen. Også gjestene må ofte ut med en liten slant. Men hvor mye er det egentlig vanlig å bruke på en gave til brudeparet?

- Dette er et spørsmål jeg får ofte. Det er ikke noe fasitsvar, men mitt inntrykk er at relasjon er avgjørende for gavens verdi. En undersøkelse TNS Gallup gjennomførte for oss i 2011 viser at nordmenn er generelt sett svært rause når de inviteres til bryllup, og spesielt foreldre og besteforeldre graver dypt i lommeboken, har Elin Reitan, som er forbrukerøkonom hos Nordea, tidligere fortalt til KK.

- Jeg tror mange spanderer mye mer enn nødvendig på bryllupsgaven, rett og slett fordi de er redd for å virke gjerrige. Bryllupsgavene er gjerne svært synlige for de andre gjestene, da de ofte vises frem på et gavebord på bryllupsfesten. Dette har en tendens til å legge et press på enkelte, som da føler de må være rause.

Reitan mener derimot at hverken brudepar eller gjester vil bry seg nevneverdig om hva og hvor mye du legger i bryllupsgaven. Det er som kjent tanken, og ikke prislappen, som teller.

Resultater fra undersøkelsen (2011-tall justert etter konsumprisindeksen):

  • Foreldrepar (til eget barn): cirka 12 100 kroner
  • Én forelder (til eget barn): cirka 8900 kroner
  • Besteforeldre: cirka 4750 kroner
  • Familiemedlemmer: cirka 1070 kroner
  • Nære venner (som par): cirka 870 kroner
  • Nære venner (som singel): cirka 850 kroner
  • Andre venner: cirka 470 kroner

LES OGSÅ: Dette er en av verdens mest populære brudekjoler akkurat nå
LES OGSÅ: Historien bak den fantastiske brudekjolen til TV 2-Susanne
LES OGSÅ: Norske bruder lar seg inspirere av amerikanske tradisjoner, og bruker venninnegjengen som brudepiker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer