Undersøkelse viser:

Dette er den mest avslappende hobbyen

Se hvilken hobby som havnet på sisteplass i undersøkelsen.

STRESSA? Strikking viser seg å være blant de mest avslappende hobbyene! Foto: NTB Scanpix
STRESSA? Strikking viser seg å være blant de mest avslappende hobbyene! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Stress kan komme av nesten hva som helst. Du kan bli stresset av å prøve å rekke et tog, gjøre en oppgave ferdig i tide på jobb, eller til og med tenke på noe som skal skje frem i tid.

2020 har vært et rart år for mange, og det er nok flere som har opplevd å ha stressende perioder. Nettopp dette gjorde at Diys.com bestemte seg for å gjennomføre en undersøkelse sammen med pulsklokkeleverandør Fitbit for å finne den mest avslappende hobbyen.

I pressemeldingen de har sendt ut kommer det frem at de har snakket med 2379 briter om temaet, og deretter utført en Fitbit-test for 357 deltakere mellom 20-30 år for å finne ut hva som var mest avslappende.

Blant spørsmålene de stilte seg var om den mest elskede hobbyen blant deltakerne viste seg å være den mest avslappende. Dette var resultatet av undersøkelsen:

  • Det ble målt lavest puls (65) når deltakerne strikket, og 93 prosent av de som var med sa dette var mest avslappende.
  • 29 prosent av deltakerne sa at sykling var den mest avslappende hobbyen, men likevel endte det på sisteplass. Her ble det nemlig målt en puls på 175 i minuttet.
  • Strikking senket pulsen til deltakerne med 18,75 prosent, mens sykling økte den med opptil 118,75 prosent.
  • Strikking troner på topp, men disse hobbyene viste seg også å være ganske så avslappende: fisking, blogging, kalligrafi og maling.

Så hva sier du? Skal du finne frem strikkepinner og garn? I så fall har vi hentet frem noen fine oppskrifter til deg her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer