Loungewear

Dette er den nye joggedressen

Du har kanskje allerede dette liggende i klesskapet?

LOUNGEWEAR: Joggedress, koseklær eller loungewear - kjært barn har mange navn - har aldri vært mer populært. Foto: NTB
LOUNGEWEAR: Joggedress, koseklær eller loungewear - kjært barn har mange navn - har aldri vært mer populært. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste halvåret av 2020 bar spesielt preg av mye innetid. Dermed ble det også slik at årets festmote ble hengt bort i klesskapet, og en rekke behagelige plagg ble hentet frem.

Vi hadde i hvert fall ikke kjempelyst til å sitte i stramme jeans dag ut og dag inn. Derfor var det flere i redaksjonen som scrollet seg opp og ned i titalls nettbutikker for å finne det fineste og mest komfortable loungewear-tøyet.

Dette skulle vise seg å gjelde mange. Vi spurte nemlig flere store nettbutikker om hvordan pandemien har preget salget deres, og felles for alle var at de så en spesielt stort økning når det kom til salg av såkalt loungewear.

Dette er den nye joggedressen

Dette er klær som er ment for å slappe av i. På godt norsk kaller vi det joggedress, men joggedressen har absolutt forandret seg i løpet av det siste året.

Før gikk det mye i joggedresser fra ulike sportmerker, som Adidas og Nike, og genseren var gjerne en typisk collegegenser, mens buksen hadde strikk ved anklene, snøring i livet og kom ofte i farger som svart og grått.

Nike via Zalando
Nike via Zalando Vis mer

Dette er fremdeles noe vi tar i bruk - blant annet fordi en rekke kule merker har laget sine varianter av denne joggedressen. I 2020 så vi blant annet at merket Sporty & Rich fikk litt av en oppsving med sine joggedresser.

Men kategorien «koseklær» har også uten tvil blitt utvidet betraktelig.

På mange måter har den nye joggedressen blitt alt fra matchende kasjmirgenser- og bukse til store ribbestrikkede hettegensere og bukser i ullmiks.

Man kan vel si at plaggene har blitt mer pyntet, selv om de uten tvil er avslappet. Mange velger også å dresse opp plaggene enda mer! Vi har faktisk sett moteprofiler bruke høye hæler og lekre kåper sammen med joggedressen.

Vi håper virkelig at 2021 byr på mer feststemte anledninger, men fram til den tid får vi utforske nye måter å style de behagelige plaggene på.

AWAN (as we are now), fra kr 1190
AWAN (as we are now), fra kr 1190 Vis mer
Loungewear fra Jenny Skavlan x Pierre Robert, cirka kr 899
Loungewear fra Jenny Skavlan x Pierre Robert, cirka kr 899 Vis mer
Sett fra H&M, fra kr 249
Sett fra H&M, fra kr 249 Vis mer
Sett fra Lindex, fra kr 299
Sett fra Lindex, fra kr 299 Vis mer
Kasjmirsett fra byTiMo, fra kr 3699
Kasjmirsett fra byTiMo, fra kr 3699 Vis mer
Sett fra Envelope1976, fra kr 3499
Sett fra Envelope1976, fra kr 3499 Vis mer
Sett fra H&M, fra kr 399
Sett fra H&M, fra kr 399 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer