Loungewear

Dette er den nye joggedressen

Du har kanskje allerede dette liggende i klesskapet?

LOUNGEWEAR: Joggedress, koseklær eller loungewear - kjært barn har mange navn - har aldri vært mer populært. Foto: NTB
LOUNGEWEAR: Joggedress, koseklær eller loungewear - kjært barn har mange navn - har aldri vært mer populært. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste halvåret av 2020 bar spesielt preg av mye innetid. Dermed ble det også slik at årets festmote ble hengt bort i klesskapet, og en rekke behagelige plagg ble hentet frem.

Vi hadde i hvert fall ikke kjempelyst til å sitte i stramme jeans dag ut og dag inn. Derfor var det flere i redaksjonen som scrollet seg opp og ned i titalls nettbutikker for å finne det fineste og mest komfortable loungewear-tøyet.

Dette skulle vise seg å gjelde mange. Vi spurte nemlig flere store nettbutikker om hvordan pandemien har preget salget deres, og felles for alle var at de så en spesielt stort økning når det kom til salg av såkalt loungewear.

Dette er klær som er ment for å slappe av i. På godt norsk kaller vi det joggedress, men joggedressen har absolutt forandret seg i løpet av det siste året.

Før gikk det mye i joggedresser fra ulike sportmerker, som Adidas og Nike, og genseren var gjerne en typisk collegegenser, mens buksen hadde strikk ved anklene, snøring i livet og kom ofte i farger som svart og grått.

Dette er fremdeles noe vi tar i bruk - blant annet fordi en rekke kule merker har laget sine varianter av denne joggedressen. I 2020 så vi blant annet at merket Sporty & Rich fikk litt av en oppsving med sine joggedresser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer