Hårtrend:

Dette er den nye superpopulære balayage-trenden

Vi ønsker lys bunn og mørke tupper velkommen!

BALAYAGE: Den store hårtrenden fra 2017 er fortsatt i trenden - bare med en litt annen vri denne gangen.... FOTO: NTB Scanpix
BALAYAGE: Den store hårtrenden fra 2017 er fortsatt i trenden - bare med en litt annen vri denne gangen.... FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året 2017 kan på mange måter omtales som det store balayage-året innen hårverden. Myke fargeoverganger, mørke hodebunner og lyse hårtupper regjerte blant de store kjendisene, og etter hvert kastet også flere og flere nordmenn seg på den store trenden.

Denne fargemetoden har kanskje avtatt litt de siste par månedene. Men hvis du trodde at det straks var på tide å si farvel til balayage-stilen, så er du rett og slett nødt til å tro om igjen!

Ifølge det amerikanske motemagasinet Elle er det nemlig en ny versjon av denne hårkonturingen som har funnet sin plass på markedet. Vi ønsker nå «omvendt balayage» velkommen. Psst! Slik jukser du håret tykkere.

Og på bildedelingstjenesten Instagram florerer det allerede bilder av den nye hårfrisyren under emneknaggen #reversebalayage.

Krevende

Denne trenden er med andre ord akkurat den samme som den tradisjonelle metoden - bare baklengs. Nå er det lys hodebunn og mørke tupper som gjelder.

- Dette er en kul trend, men den krever ganske mye. I utgangspunktet så er jo «lys ettervekst» noe man gjerne vil unngå om man er blond og farger håret mørkere. Etterveksten kan også bli mørkere enn det som er lysfarget ganske raskt, så det kan derfor bli en utfordring å vedlikeholde.

Det sier leder av Defines frisørteam, Lise Holm-Glad. Hun hevder at hvis man ønsker seg en vellykket «omvendt balayage», vil det være superviktig at den innerste lyse fargen er så fresh som mulig, og at den matcher lengdene dine godt.

- Det er superlekkert dersom den innerste fargen matcher de mørke spissene i samme nyanse - enten om det er gyldent, kobber, lilla eller en annen farge. Jeg tror med andre ord at det beste vil være å gå gradvis over fra lyst til mørkt, med noen striper i lengdene som er helt lik bunnfargen, sier Holm-Glad til KK.​

Ikke sett i Norge

- Har du lagt denne fargemetoden på noen her i Norge i år?

FRISØR: Lise Holm-Glad synes omvendt balayage er en kul trend, men mener det krever mye arbeid for å holde looken fin og fresh. Foto: Privat
FRISØR: Lise Holm-Glad synes omvendt balayage er en kul trend, men mener det krever mye arbeid for å holde looken fin og fresh. Foto: Privat Vis mer

- Nei, det har jeg ikke. Jeg tror de fleste med nordisk hår synes det er befriende at håret kan være mørkere innerst, da dette gjør at du kan utsette hårfargingen lenger. Jeg vil si at «omvendt balayage» passer best til de med mørke gylne toner og mellombrune til mørkebrune nyanser. Er du naturlig lys, vil det lett se ut som at du har droppet frisørtimen, svarer frisøren.

- En annen ting er at dette kan være en lur variant hvis håret ditt blir fort flatt eller fett - hvis du da lysfarger håret vil det tørke ut slik at det fremstår nyvasket i bunnen. dette er en fargeteknikk som blir utført av frisør, så tror jeg det kan se superkult ut!

LES OGSÅ: Det evige spørsmålet - kort eller langt hår?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer