Yoga for ansiktet

Dette er den nye trenden ansiktsyoga

I utlandet har det åpnet egne salonger for denne hudtrenden, men i denne saken viser eksperten deg hvordan du kan gjøre det hjemme.

ANSIKTSYOGA: Den nye trenden blir bare større og større. Foto: NTB
ANSIKTSYOGA: Den nye trenden blir bare større og større. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Yoga har blitt en stor favoritt blant mange. Vi bøyer og tøyer, står i både lotus- og hundeposisjon. Ikke bare er det god trening, men det er også flott for å få avspent musklene våre.

Men har du noen gang prøvd ansiktsyoga? Vi kom over trenden på Yahoo! Finance. De kunne nemlig melde at dette er en av skjønnhetstrendene som vokser raskest om dagen.

ØVELSER: Her ser du eksempler på noen ansiktsyoga-øvelser. Foto: NTB
ØVELSER: Her ser du eksempler på noen ansiktsyoga-øvelser. Foto: NTB Vis mer

For litt over ett år siden var undertegnede på ferie i Los Angeles, og mens jeg vandret på gaten der kom jeg over noe som så ut som et spa. Stedet het «Face Gym» og det er akkurat hva det høres ut som - et slags treningssenter for ansiktet.

«Det er ikke en ansiktsbehandling. Det er en treningsøkt», står det på Instagram-kontoen til «Face Gym». Inne på dette «treningssenteret» sto nemlig terapeuter lent over kundene sine og jobbet med huden deres. Du kan få et lite innblikk i hva som foregikk i videoen under:

Men nå er det altså ansiktsyoga som gjelder. Det er ikke like «brutalt» som «Face Gym», men visse øvelser kan du virkelig kjenne godt!

- Mange tenker på å trene kroppen, men veldig få tenker på å trene musklene i ansiktet, forteller dermatologisk sykepleier og klinikksjef på Elite Helse, Isabella Bukurie Bessière.

Hun forteller at vi har 43 muskler i ansiktet og at disse musklene kommer til å bli slappere med alderen. Hun er blant dem som gjør ansiktsyoga hver morgen for å blant annet vekke sin indre glød, få i gang blodsirkulasjonen og å massere de mange spente musklene vi har i ansiktet.

Dersom du ønsker å teste ut ansiktsyoga hjemme, så har Isabella Bukurie Bessière vist hvordan hun gjør det her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer