Artikkelen kan inneholde annonselenker

Dette er det beste du kan gjøre for huden din i år

Den kjappeste veien til ren og sunn hud er gjennom en ordentlig renserutine.

HELT REN: Oljerens høres skummelt ut om man har fet og kombinert hud, men denne rensemetoden kan gi god effekt for alle hudtyper. FOTO: Helt Krem
HELT REN: Oljerens høres skummelt ut om man har fet og kombinert hud, men denne rensemetoden kan gi god effekt for alle hudtyper. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

En hel generasjon norske kvinner har trykket sminkeservietter til sitt bryst. Nå er det på tide å si farvel. En smineserviett har nemlig begrenset mulighet til å rengjøre fjeset ditt.

Det beste du kan gjøre for huden din i år er derfor å få på plass en ordentlig renserutine.

Rens med olje

En god rens av ansiktet kan gjøre mye for huden din og vil med all sannsynlighet føre til at de andre produktene du bruker, fungerer bedre. Det viktigste med rens er å fjerne all uønsket smuss, uten å fjerne viktige fettstoffer som huden trenger.

Det er her olje kommer inn i bildet. Om du aldri har testet oljebasert rens er det på tide å prøve. Olje renser uten å strippe huden, slik at den blir tørr og stram etter rens. Samtidig som den fjerner produkter som solkrem, sminke, kremrester og andre partikler ansiktet har møtt ila. dagen.

Oljerens kan brukes av alle hudtyper. Den brukes slik, i kveldsrutinen:

  1. 1. Ta litt oljerens eller balm i hendene og massér det inn i ansiktet med sirkelbevegelser.
  2. 2. Tilfør vann, slik at oljen løses opp.
  3. 3. Skyll av, gjerne med en klut eller lignende.

3 oljerens-favoritter som renser huden skånsomt

Clinique take the day off cleansing balm er en oljebasert balm, som betyr at den er fast i formen, men smelter til olje når du varmer den i hendene. En supergod og effektiv rens for alle hudtyper.

Klairs Gentle Fresh Cleansing Oil er en flytende olje, ganske lett, for dem som ikke liker olje og vil ha et lettere alternativ.

The Ordinary Squalane Cleanser er god for alle hudtyper og kan med fordel brukes også av dem med fet og kombinert hud. Teksturen er mer kremlignende, men løses opp til en melkehvit og lett tekstur i kontakt med vann.

CLINIQUE take the day off cleansing balm
CLINIQUE take the day off cleansing balm Vis mer

Kremrens til tørr og sensitiv hud

Følg eventuelt opp med en rens tilpasset din hudtype. Har man tørr, sensitiv eller normal hud skal man se etter kremet rens, gjerne med fuktighetsgivende ingredienser, slik som disse:

CeraVe Hydrating Cleanser er så mild og fin at den passer alle hudtyper. Den vil ikke fjerne tung sminke alene, men er perfekt som en andre rens som er mild og ikke tørker ut huden.

Murad Prebiotic 4-in-1 MultiCleanser er en rens med prebiotika, som er ingredienser som gir næring til normalfloraen, den kolonien av bakterier som lever på huden vår. Denne rensen er spesielt god for sensitiv og tørr hud.

Paula's Choice Resist Optimal Results Hydrating Cleanser har lettere konsistens og er proppfull av fuktighetsgivende ingredienser, som passer perfekt for tørr hud.

CERAVE Hydrating Cleanser
CERAVE Hydrating Cleanser Vis mer
MURAD Prebiotic 4-in-1 MultiCleanser
MURAD Prebiotic 4-in-1 MultiCleanser Vis mer
PAULA'S CHOICE Resist Optimal Results Hydrating Cleanser
PAULA'S CHOICE Resist Optimal Results Hydrating Cleanser Vis mer

Rens for fet og kombinert hud

Har man fet eller kombinert hud skal man se etter en rens med BHA (salicylic acid), slik som en av disse:

La Roche-Posay Effeclar Micro-Peeling Purifying Gel kan brukes både til kropp og fjes. Inneholder BHA (salisylsyre) bidrar til å løse opp talg i porene, slik at de ikke tettes og kvisene slipper til.

Dermalogica clearing skin wash inneholder også 0,5% salisylsyre, samt andre ingredienser som kan redusere og motvirke urenheter.

esse clarifying cleanser inneholder salisylsyre i tillegg til prebiotika, som bidrar til å roe ned og balansere huden. Denne rensen er derfor det beste valget om man sliter med kviser, men også har en sensitiv hud.

LA ROCHE-POSAY Effeclar Micro-Peeling Purifying Gel
LA ROCHE-POSAY Effeclar Micro-Peeling Purifying Gel Vis mer
DERMALOGICA clearing skin wash
DERMALOGICA clearing skin wash Vis mer
ESSE clarifying cleanser
ESSE clarifying cleanser Vis mer

Hva er fordelene med å bruke dobbelrens?

Å bruke to produkter for å rense ansiktet er ikke nødvendig, men man kan oppleve å få en mye klarere hud med metoden, som populært kalles dobbelrens.

Tanken er denne: at man fjerner sminke, krem og lignende med olje, og at man, når dette er fjernet, renser selve huden og sørger for at den absorberer de andre produktene du bruker bedre. Trikset her er også å bruke to milde produkter, istedenfor ett produkt som kan tørke ut huden.

Dobbelrens er kun ment for kveldsrutinen. Om huden din er spesielt tørr er det ikke sikkert det er nødvendig å rense huden om morgenen, bruk eventuelt kun kremrens. Er huden din kombinert eller fet kan man bruke rens med BHA (salicyilc acid), som eneste rens på morgenen.

I nøden, på hyttetur, telttur, eller ved andre spesielle tilfeller, er det fortsatt helt greit å bruke sminkeservietter som eneste rens, men det er stor sjanse for at du vil savne luksusfølelsen dobbelrens gir.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer