Artikkelen kan inneholde annonselenker

Dette er essensielt for å få fin hud

Det er lettere enn man tror, og passer for alle hudtyper.

CERAMIDER: Ceramider styrker hudbarrieren og gir en sterk og sunn hud FOTO: GUCCI
CERAMIDER: Ceramider styrker hudbarrieren og gir en sterk og sunn hud FOTO: GUCCI Vis mer
Publisert

Hudbarrieren er det øverste hudlaget som består av blant annet hudceller, fettsyrer og ceramider, som beskytter huden mot vanntap og forurensing. Denne barrieren, når den er frisk, hindrer partikler og bakterier å trenge dypere ned i hudlagene, hvor de kan gjøre skade. For å opprettholde en sunn, fin og glødende hud, er det derfor essensielt å passe på hudbarrieren.

En viktig del av dette er å sørge for å styrke hudbarrieren med riktige ingredienser, og ceramider er en av disse.

Aktive ingredienser er en fin del av en hudpleierutine, men kan også gjøre sitt for å irritere og svekke hudbarrieren. Kombineres aktive ingredienser med ceramider er hudbarrieren mye bedre rustet, man kan unngå irritasjon og reaksjoner og man får bedre resultat av alle andre ingredienser.

Ceramider er fettstoffer (lipider) som naturlig finnes i de øverste hudlagene. De er på en måte «fugemassen» mellom flisene/cellene dine. De hindrer huden fra å tape vann til omgivelsene og beskytter mot forurensning og andre partikler som setter seg på huden din ila. en dag.

Selv om man allerede har ceramider i huden betyr ikke dette at du ikke trenger påfyll. Dessverre. Alder og sol reduserer effekten av ceramidene i huden og bidrar til en svakere hudbarriere som fører til tørr hud, linjer, irritasjoner, rødhet og eksem. Ceramider bidrar til å styrke hudbarrieren og øke fuktighetsnivået i huden, slik at huden blir mer motstandsdyktig.

På ingredienslista finner du ceramider under: ceramide AP (Ceramide 6 II), ceramide NS, ceramide NP (ceramide 3), ceramide EOP (ceramide 1) eller ceramide NG.

Ceramider passer for alle hudtyper, avhengig av produkt. Ingrediensen har raskt effekt på huden og man kan derfor forvente å se forbedringer i tørrhet og en sterkere hudbarriere ila. noen dager.

Ceramidin Cream er den mest kjente fra Dr. Jart+, og er en del av Cerimidin-serien, som er som kultprodukter å regne. De ulike kremene har teksturer fra fet til lett, slik at alle hudtyper kan finne en favoritt. Disse produktene har flere ceramider og har en kremet konsistens, som føles deilig fuktighetsgivende og nærende.

Dr. Jart+ Ceramidin Cream
Dr. Jart+ Ceramidin Cream Vis mer

Den siste nyheten fra Ole Henriksen, Strength Peptide Boost, er en krem som gir intens fukt, samtidig som den styrker hudbarrieren med flere ceramider, trendingrediensen niacinamide, samt en rekke andre ingredienser som virker betennelsesdempende. Denne kremen har en lett konsistens og passer alle hudtyper.

Ole Henriksen Strength Peptide Boost Moisturizer
Ole Henriksen Strength Peptide Boost Moisturizer Vis mer

Elizabeth Arden har nylig lansert Elizabeth Arden Advanced Ceramide dag og nattkrem, begge inneholder flere ceramider og styrkende ingredienser som skal gi en fastere og sterkere hud. Disse kremene kan passe for alle hudtyper og er spesielt egnet for moden hud.

Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & Firm Day Cream
Elizabeth Arden Advanced Ceramide Lift & Firm Day Cream Vis mer

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Cream har en tykk kremkonsistens og inneholder, i tillegg til flere ceramider, gode ingredienser som niacinamide, aloe vera og allantoin, som alle virker styrkende på hudbarrieren.

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Cream
Holika Holika Good Cera Super Ceramide Cream Vis mer

Pixi Rose Ceramide Cream lukter lett av rose og har en deilig, ikke alt for tykk, konsistens. Den synker lett inn i huden og etterlater den fuktet og styrket. Formelen inneholder ceramider, i tillegg til cica, som er en superingrediens for tørr og sår hud, samt E-vitamin, som beskytter huden som antioksidant.

Pixi Rose Ceramide Cream
Pixi Rose Ceramide Cream Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer