Sko

Dette er faktisk crocs

Kjenner du igjen de utskjelte skoene?

Kjell Nordström på den røde løperen med seilerskoinspirerte sko fra crocs og avantgardeantrekk fra Diors sjefsdesigner John Galliano.   Foto: Per Ervland
Kjell Nordström på den røde løperen med seilerskoinspirerte sko fra crocs og avantgardeantrekk fra Diors sjefsdesigner John Galliano. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stylist og designer Kjell Nordström, bedre kjent som Baron von Bulldog (som for øvrig er byttet ut med navnet Dobbermann und Dobbermann), bruker crocs. Den frittalende svensken, som har bodd i Norge siden 1989, hadde valgt det mye omdiskuterte skomerket da han entret den røde løperen under Oslo Fashion Week.

Publikum er like interessante som visningene

To ganger i året skaper det vi kaller moteuker et sant sirkus i hele moteverden. Foruten Oslo retter motejournalistene sine øyne mot de viktigste byene, New York, Milano, London og Paris, hvor de største designerne viser sine nyeste kolleksjoner. I forrige runde skrev vi at hva som skjer backstage og blant publikum er like viktig som motevisningene. «Man kommer nemlig ikke anstigende på moteshow iført crocs eller fjorårets trender, må vite» rapporterte vi da. Så feil kan vi altså ta.

Kathrine Sørland var kveldens mest minneverdige, og tok pusten fra alle i sitt antrekk på åpningen av Oslo Fashion Week, mens superparet Maria Skappel og Andreas Holzweiler, ble sammenlignet med Angelina Jolie og Brad Pitt..

Crocs og Galiano

Så var det Kjell sin tur. Den avantgardiske stylisten er kjent for sine plettfrie og uniformliknende antrekk. Hva har så denne eksentrikeren på seg når han skal ut sammen med moteeliten?

- Jeg har på meg sko fra crocs, forklarer Kjell på den røde løperen. Vel vitende om at crocs trolig er de blant de mest omdiskuterte skotrendene de siste årene.

- Hva sa du? Er det crocs?

Skoene han har på seg likner seilersko som de såkalte sossene hadde på seg på 80-tallet.

- Hva med resten av antrekket?

- Nei, det er fra Galliano, smiler han lurt og forsvinner inn i mengden med crocs på beina og klær fra Diors sjefsdesigner John Galliano.


Ikke redd for å provosere


Kjell Nordstrøm skapte debatt etter å ha lansert en naziinspirert kolleksjon kalt Propaganda, få dager etter det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen i Oslo i 2001, og da han stilte ut en narkoman venn i en utstilling på Kuntnernes Hus i 2002. Nordström har også blitt hyllet for sitt arbeid. I 2005 ble han kåret til årets designer på Oslo Fashion Awards, og skuespiller Ane Dahl Torp brukte design fra Baron von Bulldog, og uttalte i 2006 at hun foretrekker å stille i antrekk laget av designere som legger igjen litt av sjelen sin i hvert plagg.

Skoene vi elsker å hate

Crocs får ikke stå alene om å være et merke folk har et sterkt forhold til, på godt eller vondt. UGG får også passet sitt påskrevet under Fam Irvoll sin visning under Oslo Fashion Week. De komfortable skoene har inngått et samarbeid med Jimmy Choo, så får vi se om de rykker noen hakk opp på glambarometeret.


Kjell Nordström på den røde løperen med seilerskoinspirerte sko fra crocs og avantgardeantrekk fra Diors sjefsdesigner John Galliano.   Foto: Per Ervland
Kjell Nordström på den røde løperen med seilerskoinspirerte sko fra crocs og avantgardeantrekk fra Diors sjefsdesigner John Galliano. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer