Sminketabber

Dette er feilen flest gjør når de sminker seg

Vi har snakket med Gucci Westman, makeupartisten som hele Hollywood har på hurtigring.

SMINKETABBER: Gucci Westman deler hvilke sminketabber hun synes flest gjør når de sminker seg. FOTO: Produsenten
SMINKETABBER: Gucci Westman deler hvilke sminketabber hun synes flest gjør når de sminker seg. FOTO: Produsenten Vis mer
Publisert

- Du har ikke SÅ mye sminke på deg, da. Hun studerer meg med vennlig, granskende blikk, og jeg svetter litt under pudder og foundation. Dette er tross alt dama som blir kalt «dronningen av clean makup».

Hun som blir oppringt av Anne Hathaway fra Cannes for å komme over på første fly for å lage den perfekte, naturlige, glødene rød-løper-looken som får blitzene til å gå amok og alle andre damer til å tenke «jeg vil ha det hun har».

Gucci Westman er det nærmeste du kommer «kongelig» i skjønnhetsbransjen og hun vet hva hun driver med! Hun har flere celebriteter på kundelista enn noen annen makeupartist, og nå er det altså mitt svette, litt oversminkede hverdagsfjes hun har under lupen.

Jeg hadde ikke SÅ mye sminke på meg faktisk. FOTO: Privat
Jeg hadde ikke SÅ mye sminke på meg faktisk. FOTO: Privat Vis mer

Anledningen er lanseringen av hennes nyeste produkt «Liquid Super Loaded», et glødgivede produkt, som spås å bli sommerens store sminke-dille, samt kursing av selgere og makeupartister hos Gimle Parfymeri, som fører Westmans eget merke, «Westman Atelier».

Vi sitter hjemme i den irrgrønne, overjordisk vakre hagen til Gimle-eier og bransje-legende Lill-Ann Schjelderup.

Gradestokken har krøpet til over tredve i solveggen, men Gucci ser ut som en sval sommerbris og har spredt produktene sine utover bordet mellom ferskt surdeigsbrød, blomkål-cous cous og tomatsalat. Hun spiser bare vegansk, og der kroppen min er et nedslitt naust, er det ingen tvil om at Guccis er et tempel.

Liquid Super Loaded fra Westman Atelier spås å bli sommerens dille for alle som liker glød i huden (hvem gjør ikke det egentlig?) FOTO: Produsenten
Liquid Super Loaded fra Westman Atelier spås å bli sommerens dille for alle som liker glød i huden (hvem gjør ikke det egentlig?) FOTO: Produsenten Vis mer

Skandinavisk skjønnhet

Hun utstråler en blanding av ro og autoritet, og innimellom slår hun om fra amerikansk til klingende svensk, et resultat av en oppvekst i Varberg, sør for Gøteborg. Og oppveksten i Skandinavia blir en fin inngang til samtalen, for jeg må jo spørre henne om det faktisk er noe i begrepet «skandinavisk skjønnhet», eller om det bare er noe vi her i nord går rundt og innbiller oss at er en greie folk snakker om.

– Det er åpenbart noe som er en helt distinkt skandinavisk skjønnhet, sier Gucci entusiastisk, det er som en vennlig, varbergs bris entrer verandaen.

– For meg er definisjonen på skandinavisk skjønnhet den sunne, naturlige huden med en helt egen glød som vitner om et sunt og lykkelig liv. Det er ingenting som kan måle seg med skandinavisk skjønnhet. Det er som skandinaver er mer knyttet til naturen og den rene lufta.

– Det er åpenbart noe som er en helt distinkt skandinavisk skjønnhet Gucci Westman

Feilen flest gjør

«Westman Atelier» har gått fra å være kun makeup, til nå også å omfatte hudpleie, noe Gucci har ønsket lenge.

– Jeg elsker å jobbe i krysningspunktet mellom sminke og hudpleie og er utrolig stolt av at hele produktlinjen min har så rene, men aktive ingredienser og er så bra for huden til folk som bruker det. Jeg synes for eksempel alle burde prøve The Skin Activator, som for meg var en helt spesiell erfaring å få være med å utvikle.

Jeg har slitt med rosacea og problemhud i så utrolig mange år, og det å selv å lage et produkt som er så aktivt og effektivt, men samtidig så mildt mot huden … det er selve kjernen i det jeg brenner for. Det skal være enkelt, effektivt og understeke den naturlige skjønnheten i alle.

Det var Gucci Westmans egen problemhud som inspirerte henne til å lage "ren" sminke. FOTO: Produsenten
Det var Gucci Westmans egen problemhud som inspirerte henne til å lage "ren" sminke. FOTO: Produsenten Vis mer

Selv om Gucci er veldig forsiktig i sin omtale av andre, er hun ikke i tvil om hva som er fella flest går i når de sminker seg.

– Det de fleste gjør feil, og jeg vil absolutt ikke virke dømmende, men jeg tror mange er usikre og prøver å endre for mye. At de sitter med en følelse av at de ikke er fine nok og sminker seg for å endre noe de ikke er fornøyd med, i stedet for å understreke det som er vakkert.

Jeg tror mange er usikre og prøver å endre for mye Gucci Westman

Vi lever i en tid hvor det er skapt en estetikk, anført av for eksempel Kardashian-familien, som skal være så lik for alle - og så vanskelig å oppnå for mange. Men jeg tror virkelig på en endring. Jeg velger å tro at vi beveger oss i riktig retning. Husk på at vi trenger ikke så mye – vi trenger bare de rette produktene brukt riktig.

Gucci er vokst opp i Varberg sør for Gøteborg, og er en sterk tilhenger av skandinavisk skjønnhet og livsstil. FOTO: Produsenten
Gucci er vokst opp i Varberg sør for Gøteborg, og er en sterk tilhenger av skandinavisk skjønnhet og livsstil. FOTO: Produsenten Vis mer

Men til tross for en kundeliste som kan få den mest blaserte til å kjenne på høy puls (på de siste instagram-bildene hennes finner jeg kommentarer og hjerter fra Michelle Pfeiffer, Julianne Moore og supermodell Anja Rubik, for å nevne noen), er Gucci utrolig vennlig, ydmyk og totalt blottet for divanykker.

Og hun er ikke i tvil om hva som holder henne jordet: – Jeg har jo vokst opp i Sverige, ler hun. – "The jantelov" holder meg på jorda.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer