Dette er hårfargen folk vil ha nå

Hvilken går du for?

HÅRFARGE: Hvilken hårfarge går du for i år? FOTO: NTB scanpix
HÅRFARGE: Hvilken hårfarge går du for i år? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er nok mange som har ventet på at frisørene skal åpne opp salongene sine igjen. Og endelig er det mulig å få det etterlengtete besøket, som passer perfekt når sommeren nærmer seg med stormskritt.

Mange av oss vil kanskje ha noe nytt, enten det er ny frisyre eller ny farge. Men hvilke farger er det som er populære nå? De siste årene har både ombré, sølv og pastellfarger dominert trendbildet, men ifølge KKs skjønnhetsekspert og frisør, Cecilie Krogh, er det særlig én «trend» mange er ute etter nå.

- Naturlig hår, ja takk! Jeg vet ikke om det er Covid-19 eller at man ønsker en farge som tåler lenger tid mellom hvert frisørbesøk, men fargene skal være naturlige, og kreve minst mulig vedlikehold. Foliestriper, deilige naturtoner, og blondfarger som gir en følelse av sommer er store hitter denne sesongen, sier hun til KK.

- En hårfarge som er lettere å opprettholde

Rikke Holtlien, som er frisør hos Nikita, er enig med Krog. Hun forteller at folk etterspør varme toner i håret - og at folk vil ha det glansfult.

- Nøytrale til varme blondtoner, «bronde» altså en mellomting mellom blondt og brunt, varm lysebrun, gjerne med innslag av mahogany/terracotta nyanser, ser vi folk er ute etter. Etter situasjonen vi nå står i, har vi endel som ønsker en hårfarge som er lettere å opprettholde. Er man lys naturlig, eller begynt å få grå hår så ønsker mange å lysne i front, altså få en «money piece», noe som er veldig effektfullt og naturlig, og gjerne glosse håret så det blir glansfullt, sier hun til KK.

Men hvordan klare å velge riktig farge? Vi har tidligere skrevet om hvilken hårfarge som passer best til brune, grønne og blå øyne. Michael Rowan, hårfargeekspert hos Smith's London, mente det var én ting du burde tenke på når du skal velge hårfarge.

- Fargen på øynene dine og hudtonen din er den beste måten å finne ut hvilken hårfarge som vil kle deg best.

Så har du brune, hasselnøtt, blå eller grønne øyne, vil du kle ulik hårfarge, noe som kan være noe å tenke på før neste frisørbesøk. Les mer om det her!

HÅRTREND: Glitter, perler og diamanter i håret? Ja, takk! Cecilie Krogh viser deg hvordan du lett kan oppgradere den vanlige hårsveisen med diamanter. På 1, 2, 3 er du klar til fest! Video: Cecilie Krogh Vis mer

Dette gir håret mer liv!

Men tilbake til årets farger - hva er det som er mest trendy nå? Cecilie Krogh trekker frem at toner som kombinerer det varme og kalde i ett og samme hår, er i vinden nå.

- Hvilke farger vil vi se mer av i sommer?

- Foliestriper og blonde toner er alltid en vinner om sommeren - også i år. Kombiner gjerne flere lystoner for å gi håret ekstra med liv, forklarer hun og legger til at det er et par ting man bør tenke på før man kaster seg over en ny farge:

- Foliestriper er kanskje ikke det skumleste å kaste seg på, men om man våger seg inn på trender som kobber-rød, rosa eller at man får en plutselig trang for å bli helt mørk eller helt lys, burde man tenke seg godt om før man setter seg i frisørstolen. Det er tidkrevende, dyrt og medfører stor slitasje for håret å gå tilbake til fargen man hadde før man ble «trendy». Jeg ville kanskje heller tenkt; hva kler meg, og hva trives jeg med?

Tilslutt legger hun til at du ikke bør endre hårfarge på impuls.

- Det er jo ofte slik at når enten våren eller høsten kommer ønsker man å føle seg «litt ny». Gå enten litt lysere eller litt mørkere, men ikke så mye at det blir et evighetsprosjekt å komme tilbake om man ønsker det. Man burde også tenke over hva man har tid til av vedlikehold. Hvor ofte kreves det å gå til frisøren med denne fargen? Er det noe du har tid til?, avslutter hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer