Hårtrender 2022

Dette er hårtrendene som gjelder nå

Og det er særlig én frisyre som gjør comeback!

HÅRTRENDER 2022: Nøkkelordene for 2022 er kortere og brunere, ifølge ekspertene. FOTO: NTB
HÅRTRENDER 2022: Nøkkelordene for 2022 er kortere og brunere, ifølge ekspertene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Let's talk hair! Få ting føles freshere enn å forlate frisørstolen med skinnende blank manke. Håret er ofte ganske avgjørende for hvordan vi føler oss, så det er ikke akkurat rart at vi får lyst til å fikse på det støtt og stadig.

Men kjenner du av og til på lysten til å gjøre noe helt nytt med sveisen? Kanskje det er på tide? Vi har snakket med frisørene om årets største trender. Dette bør du gå for i år!

- Trender er ofte en respons på hva som foregår i verdensbildet. Folk ønsker forandring nå, derfor ser vi en del mer av kortere klipper og frisyrer. Vi ser også at modeller har fått enda mer innflytelse, slik som de hadde på 90-tallet, sier Aicha Hissaoui fra Nikita Hair til KK.

1. Oppklipp

Ifølge Hissaoui, vil vi se mye mer oppklippet hår. Oppklipp er en viktig del av trendbildet nå.

- Vi ser frisyrer som er enda mer teksturerte og oppklippet, bekrefter Hissaoui.

Blant frisyrene trekker hun særlig frem «The New Shag», gjerne med lugg og «face framing» i tillegg.

- Det er en modernisert versjon av den klassiske shagen fra 70-tallet. Denne har vi sett på kjente personer som Zendaya og Billie Eilish, forklarer hun.

Natalie Beckford, frisør ved Adam og Eva, trekker frem Mixie Cut - en kortere, oppklipt, 70-tallsinspirert frisyre som gjør comeback nå.

- Og også Bixie Cut, som er en Pixie kombinert med en Mullet eller en bob, sier Beckford.

2. Den korte, messy boben

Boben gjør comeback for fullt om dagen. Nå skal «alle» ha en form for bob.

- Bobben er alltid i trendbildet i en eller annen variant. Nå er det en bob som stopper ved kjeven som gjelder, sier Hissaoui.

- Denne boben kan være klippet opp og teksturert på en måte som ikke synes. Det gjør at det er enklere å få bevegelse i frisyren og samtidig fremstår utrykket som hel lengde, forklarer hun.

BOBEN: Flere versjoner av boben har gjort comeback. Foto: Instagram @aichaamalie
BOBEN: Flere versjoner av boben har gjort comeback. Foto: Instagram @aichaamalie Vis mer

Bobfrisyren som markerer seg mest, er «Boy Bob», inspirert av 90-tallet boy band-look. Avslappet, litt tilfeldig, litt messy. Effortlessly cool!

- Det vil jeg si er en av de hotteste frisyrene i 2022! Vi ser den blant annet på Kaia Gerber. Den minner også om en Bixie, sier Hissaoui.

Hun sier at hun i stor grad møter kunder som ønsker å klippe seg kort, og som ønsker frisyrer som rammer inn ansiktet om dagen.

- Det at flere kunder ønsker mer forandring og fokus på en god funksjonell klipp er gøy!

3. Helt på midten

Såkalte Generasjon Z, altså dagens unge, har gjort et stort nummer ut av å stemple sideskillen som helt ut i sosiale medier det siste året. Dette ser ut til å ha hatt tydelig effekt på trendbildet - for midtskillen er et must nå.

- Midtskill og stramt «sleek hair» ser vi på mye av på catwalken for Spring Summer 22, inspirert av tidlig 2000-looken, bekrefter Hissaoui.

Midtskillen styles altså helst med en sleek look. Men Hissaoui kan likevel fortelle at Gen Z ikke har fått viljen sin fullstendig - for blant disse sleeke lookene finner man også stramme buns med dyp sideskill.

- Gjerne sleek med hårpynt til, enten det er snakk om midtskill eller en dyp sideskill. Vi ser også mye fletter, både små micro braids og lange, flettede hestehaler, forteller Hissaoui.

- En sleek styling med midtskill slår aldri feil. Når det er sagt, handler det om identitet. Det å finne riktig frisyre som passer deg og ditt utrykk er nok det viktigste, minner hun.

STRAMT OG PÅ MIDTEN: En stram look trender nå - særlig med midtskill, men også eventuelt med en dyp sideskill. Bella Hadid er blant mange som sverger til en sleek look. Foto: NTB/Matt Baron
STRAMT OG PÅ MIDTEN: En stram look trender nå - særlig med midtskill, men også eventuelt med en dyp sideskill. Bella Hadid er blant mange som sverger til en sleek look. Foto: NTB/Matt Baron Vis mer

Ikke alt trenger å være superstramt. Akkurat nå er nemlig også tiden for en god, gammeldags blow out.

- En god 90-talls-blow out med en bouncy og luksuriøs finish trender også. Nå skal håret være polert og glansfullt, forklarer Hissaoui.

- Vi har levd i en tid med lockdown og restriksjoner, og nå skal vi ut å pynte oss - for eksempel med en bouncy blow out!

4. Brunettes have more fun

Begge frisørene er enige: 2022 er året for gyldne, varme toner. Gjerne bruntoner.

- Det vi har sett mye av i det siste er varmere toner. Det er mye kobber, og luksuriøse, rike brunfarger, bekrefter Beckford.

Hissaoui kan si seg enig:

- Når det kommer til farge så er det mye dype brunetter og gylne bruntoner med minimal sjattering, sier hun.

BRUNT: I år er det brune, gyldne og varme hårtoner som gjelder. Foto: Instagram @aichaamalie
BRUNT: I år er det brune, gyldne og varme hårtoner som gjelder. Foto: Instagram @aichaamalie Vis mer

5. Grått er hot

Til tross for at fargetrendene i år er av det mer gyldne og mørke slaget, er det en helt naturlig, lys motvekt til dette. Særlig blant voksent og eldre hår.

- Mange som lar sin naturlige farge vokse ut. Grått hår er hottere en noen gang! sier Hissaoui.

6. Markante highlights

Både Beckford og Hissaoui vil likevel trekke frem at det er flere fargetrender å nevne. Ikke alt handler om det bruntonene - eller det naturlig grå.

- Vi ser alt fra lys, gylden-blond til varme rødfarger og plassering av ulike fargeeffekter og spill, nevner Beckford.

Hissaoui trekker frem en fargetrendene Chunky Highlights og Moneypiece som allerede har preget trendbildet en god stund, og som har vært å se på mang en kjendis og influencer. Vi er fortsatt ikke helt ferdige.

HIGHLIGHTS: Chunky highlights som sett på Dua Lipa og flere kjente profiler trender fortsatt. Foto: NTB/Valerie Macon
HIGHLIGHTS: Chunky highlights som sett på Dua Lipa og flere kjente profiler trender fortsatt. Foto: NTB/Valerie Macon Vis mer

7. Naturlig tekstur

Work what your momma gave you, som man sier så fint. Naturlig hår trender - vis frem din naturlige tekstur for alt det er verdt. Krøller eller ikke.

- Vi ser at flere og flere folk ønsker og få frem sin naturlige tekstur. Kaste rettetanga, forteller Beckford.

Hun understreker at med riktige produkter og rutiner for krøller og tekstur, får man det beste ut av håret sitt.

- Spør etter en tørrklipp hos frisøren nest gang! Da får du en klipp som fremhver dine krøller og form, tipser Beckford.

Hissaoui sier det er naturlig tekstur i alle varianter som gjelder. Fra definerte krøller, til stort og viltert hår.

- Det er også populært med krøllete lugg, og en krøllete shag som får rammet inn ansiktet ditt, utdyper hun.

8. Heatless styling

Beckford merker seg at såkalt heatless styling er noe flere og flere prøver seg på hjemme for tiden. Dette ser hun på som en konsekvens av pandemien - man har hatt mer tid til å teste og prøve ting i eget hår, samtidig som man kanskje vil ha lettvint styling som bare gir mindre forandringer når man uansett går mest hjemme.

Nå anbefaler hun gjerne dette selv til egne kunder. Det er tross alt bedre for håret!

- Det innebærer rett og slett styling i vått hår uten å bruke varmebehandling. Det kan for eksempel være at du tar en sokk og snurrer inn i vått hår, og lar det tørke sånn Det kan også være så enkelt som å sove med fletter etter å ha dusjet, forklarer Beckford.

Hun tror mye av denne typen avslappede og mer effortlesse stylingen er inspirert av HBO-suksesserien Euphoria.

- Hårstyling generelt er inspirert av Euphoria nå. Det er mye 90-tallsinspirert og det effortless, samtidig som de ulike karakterene også har flere forskjellige stiler og styling, mener Beckford.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer