MER KOMFORTABEL: Sålen ser like tynn ut som på vanlige ballerinasko, men denne vårnyheten har en liten, innebygd kilehæl (kr.699/Aldo). Foto: Per Ervland
MER KOMFORTABEL: Sålen ser like tynn ut som på vanlige ballerinasko, men denne vårnyheten har en liten, innebygd kilehæl (kr.699/Aldo). Foto: Per Ervland Vis mer

Sko

- Dette er helt nytt på ballerinasko

Ser du hva som er forskjellen på disse og vanlige?

Publisert
Vi kvinner elsker ballerinasko. Det vårlige fottøyet gir deg i både pose og sekk: Ikke bare er de fine å se på, de er også langt mer komfortable å gå i enn et par høye hæler.
Det eneste problemet er kanskje den tynne sålen.

Ikke bare gjør det at skinnet fort kan få synlige skader. Det kan også gi føttene et aldri så lite sjokk når de hopper rett fra tykke vintersåler til papptynne ballerinasko.

SE OGSÅ: Skoen bør ikke stoppe her

KAMUFLERT: Den lille innebygde hælen er nesten ikke synlig på utsiden (kr.699/Aldo). Foto: Per Ervland
KAMUFLERT: Den lille innebygde hælen er nesten ikke synlig på utsiden (kr.699/Aldo). Foto: Per Ervland Vis mer

Nå med innebygd kilehæl

Akkurat dét har skokjeden Aldo ønsket å gjøre noe med. Denne våren kommer de nemlig med en litt spesiell ballerinasko.

- Helt nytt i år er ballerina med en innebygd liten kilehæl, sier Silje Brøter Olsen, såkalt brandmanager for den kanadiske skokjeden.

Denne typen innebygd såle er mer populær enn noensinne, i alle fall etter at kjendisene la sin elsk på basketskoen til Isabel Marant med kamuflert kilehæl.

- Du kommer ikke så mye opp i høyden med disse ballerinaskoene, men litt. I tillegg blir skoene mer komfortable, understreker Brøter Olsen.

- Du slipper å føle at du tråkker rett på asfalten.

(Artikkelen fortsetter under.)


TJUKKERE SÅLE: Øverst fra venstre: Bringebærrød modell fra Vagabond (kr.499/Nilson), ballerinasko i svart skinn fra Gabor (kr.550/Nilson), nudefarget med rød såle (kr.249/DinSko), med gulltupp og innebygd kilehæl fra Jil Sander (kr.1549/Brandos.no), pudderrosa med plattformsåle (kr.299/H&M) og enkel svart modell fra Wildflower (kr.399/Brandos.no). Foto: Produsentene
TJUKKERE SÅLE: Øverst fra venstre: Bringebærrød modell fra Vagabond (kr.499/Nilson), ballerinasko i svart skinn fra Gabor (kr.550/Nilson), nudefarget med rød såle (kr.249/DinSko), med gulltupp og innebygd kilehæl fra Jil Sander (kr.1549/Brandos.no), pudderrosa med plattformsåle (kr.299/H&M) og enkel svart modell fra Wildflower (kr.399/Brandos.no). Foto: Produsentene Vis mer

Andre komfortable alternativ

Har du allerede et favorittpar på skohylla, kan du prøve å legge inn en såle dersom det er plass til det. Er det ikke rom for en helsåle, kan du enten kjøpe en som bare dekker tåballen, eller en som bare dekker hælen. Husk å velge en såle i materialer som puster godt, slik at du slipper å bli klam på føttene.

Ballerinasko med tjukkere såle finnes også. Eventuelt kan du gå til en skomaker og få satt på en tynn gummihæl. En kraftigere såle/hæl vil dessuten minske risikoen for skader på skinnet.

(Artikkelen fortsetter under.)


Greit å vite om ballerinasko

Da har du altså et par komfortable ballerinasko i boks. Men ønsker du at de skal vare lengst mulig, bør du også være obs på et par ting. Her er anbefalingene fra skomaker Asbjørn Dagestad:

 • Ikke gå ballerinaskoene i stykker. Skal du gå langt, bør du bruke sko med en bedre såle. Bruk heller ikke ballerinaskoene i regnvær. Ballerinasko bør kun brukes til kortere rusleturer i penvær.

 • Ikke trampe oppi skoene. Da kan det stive materialet bak bli fortere ødelagt enn hvis du hadde brukt skohorn. Hælen og tåen på skoen er nemlig «hellige». Det er skjelettet til skoen, og hvis de får skader, er det ikke lett å fikse, ifølge skomakeren.

 • Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de vonde, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer