øyesminke

Dette er høstens mest crazy øyesminketrender

Er et dryss med glitter, blekede bryn og heftig eyeliner noe for deg?

HØSTENS ØYESMINKETRENDER: Jeremy Scott valgte å bruke ganske så spreke farger på modellene sine, mens andre designerne bleket brynene og glitter rundt øynene. Sjekk ut alle de crazy øyesminketrendene nedover i saken! Foto: Zuma Press
HØSTENS ØYESMINKETRENDER: Jeremy Scott valgte å bruke ganske så spreke farger på modellene sine, mens andre designerne bleket brynene og glitter rundt øynene. Sjekk ut alle de crazy øyesminketrendene nedover i saken! Foto: Zuma Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eyeliner har blitt en trofast venn og fast inventar i sminkepungen til de fleste. Det lille strøket med sminke er ofte det som skal til før partylooken er komplett. Men da årets kolleksjoner ble vist for høsten, la vi merke til at designerne hadde tatt det hele ett steg videre. Og da mener vi videre! Eyelineren var nemlig dratt langt opp mot øyebrynet, eller rett og slett streket opp UNDER øyet. Litt spesielt, men på catwalken, der alt skal ha det lille ekstra, er det jo en interessant touch. 

I tillegg til den ville eyelineren, var det også flere som viste glitrende øyne på catwalken. Modellene hadde rett og slett blitt påført glitter rundt øynene, og det tok oss bare rett tilbake til barndommen da vi satt hjemme og sminket oss med alt vi hadde. Da gjerne glitter! Jeg er ikke helt sikker på om jeg er klar for å finne fram den sminketeknikken igjen, men designere som Burberry, Fausto Puglisi og Giambattista Valli er hvert fall det!

Moncler Gamme Rouge, Saint Laurent og Dsquared2 hadde derimot valgt å føre fokuset mot øynebrynene. Eller skal man si bort? For disse motehusene hadde nemlig valgt å bleke brynene til modellene sine før de tråkket ut på catwalken. Dette var også en trend vi la merke til da superstjerner som Kim Kardashian, Taylor Swift og Katy Perry møtte opp på årets Met-galla. Designere som Marques' Almeida og Jeremy Scott hadde derimot valgt å ha fokus på farge, og gikk for en sminke med svært sterke farger som blå, rosa og gul. Gjerne litt neon-aktig! 

Under finner du bilder alle sminketrendene. Er dette noe du kommer til å bruke i høst? Vi tenker nok ikke å kjøre dette fullt ut, men under hver trend deler vi tips til hvordan du kan ta i bruk sminketrenden uten at det blir for crazy!

Eyelineren

Giamba, Kenzo og Oscar de la Renta sendte modellene sine ned catwalken med svært markerte øyne. Eyelineren var nemlig streket opp både over og under øynene, og for mange kan dette fort bli litt i det meste laget. Det ble det hvert fall for oss. Men Oscar de la Renta viste en versjon som kan funke. Her begynte eyelineren midt på lokket og fortsatte ut i en ganske tykk strek. 

Dette skal vi absolutt prøve ut, men da med en tynnere strek og en litt smoothere overgang. Det skal nok litt mer til før vi prøver Giamba og Kenzos versjon, men ikke alle «trender» trenger å prøves ut.

Glitrende øyne

Som tidligere skrevet, tar denne sminkemetoden oss tilbake til barndommen. Jeg har derfor et litt anstrengt forhold når det kommer til glitter i sminken når det blir så tydelig. Her ser det nesten ut som paljetter har blitt lagt ved øynene. Øyenskygge i brunt, gull, kobber og bronse er derimot utrolig fint, og her kan det gjerne være et hint av glitter for min del. Og det blir det jo fort når det er snakk om gull også!

Burberry, Fausto Puglisi og Giambattista Valli er hvert fall overbeviste om at dette er høstens øyesminketrend. Hva mener du?

Blekede bryn og neonfarger

Mens noen designere hadde valgt å bleke brynene til modellene, hadde andre funnet frem de sterkeste og fresheste fargene og sminket øyne, lepper og tatt på neglelakk i neonfarger. Det å bleke brynene er nok ikke det første vi kommer til å teste ut, men samtidig syns vi at mange kan kle den edgy looken! 

Når det kommer til disse neonfargene, legger vi nok bort den turkise eyelineren, men et hint av en dus, blå farge er noe vi absolutt kunne tenkt oss. Da vi så Darja med DENNE eyelineren ble vi helt forelsket! Om en knallrosa leppe blir hot i høst gjenstår å se, men ifølge skjønnhetsekspert Tone Skipa, er det en annen farge som gjelder denne sesongen - bare sjekk ut denne saken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer