Hårtrend

Dette er høstens største hårtrender

Er du klar for en forandring?

HÅRTREND: Artistene Camila Cabelo og Shakira ble nylig observert på Fendis visning for 2023/2024 i Paris - med lokker vi vil se mer av utover høsten. FOTO: NTB
HÅRTREND: Artistene Camila Cabelo og Shakira ble nylig observert på Fendis visning for 2023/2024 i Paris - med lokker vi vil se mer av utover høsten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren går mot slutten, og kanskje har du allerede begynt å få følelsen av at en ny sesong er i anmarsj. Høsten sniker innpå med kjøligere vær, deilig strikk og varme lag på lag-antrekk. Ny sesong er også synonymt med nye trender, og det gjelder også hårtrender.

KK har tidligere skrevet om at fletter er i vinden igjen, og hvis du ikke er helt klar for å gi slipp på sommeren enda, har vi også skrevet om de hotteste saltvannsbølgene – «mermaid waves» og hvordan du oppnår best resultat.

For de som er klare for en forandring, har KK denne gangen tatt en prat med frisørene om hvilke hårtrender vi vil se mer av utover høsten.

– Det blir mer personlig tilpassede frisyrer, sier Sindre Helgesen, frisør og stylist ved salongen Haux i Oslo.

Kanskje kan du la deg inspirere til noe nytt?

«Scandi hairline»

Isabella Schack er frisør hos Adam og Eva og kan fortelle at i det siste har det vært stor etterspørsel etter layers og faceframing. Hun trekker også frem «scandi hairline» som en av de siste store trendene, som også KK skrev om tidligere i sommer:

– Scandi hairline er noe som først oppsto i USA fordi amerikanere vil etterligne oss blondiner i Skandinavia. Det innebærer å helbleke veldig tynne seksjoner rundt fjeset, gjerne babyhårene. Dette vil gi mer liv rundt fjeset og få deg til å virke mye blondere enn du allerede er, sier hun og legger til at etterspørselen er ekstremt stor etter at uttrykket spredde seg på TikTok.

– Det fremhever også mye mer av ansiktstrekkene dine og kan nesten virke som et lite facelift.

Lag på lag

Det er ikke bare i klesveien det går i lag på lag utover høsten, vi vil også se at den oppklipte layers-trenden blir med inn i den nye årstiden.

Helgesen tror vi vil se mer av de romantiske klippene og nevner blant at vi ikke er ferdig med 90-tallet når det gjelder trender. Til tross for det er vi ferdige med curtain bangs nå, mener han.

Schack opplever at alle, uansett hårtype, ønsker den oppklipte frisyren, men at det egner seg aller best til personer med veldig mye hår eller krøller for å tynne det litt ut. Ønsker du det likevel, anbefaler hun å bruke en rundbørste og style med gode produkter for at det skal holde seg fint gjennom dagen – enten en mousse eller gelé kan brukes.

– Noe vi ser flere og flere vil ha er soft layers. Det blender utrolig fint når du ikke styler det, og popper mer frem når du bruker krølltang eller rundbørste.

Helgesen legger til at folk er mer opptatt av å ta utgangspunkt i ansiktet og hårtype for at en frisyre eller farge skal kle den enkelte best mulig.

LAYERS: Camila Cabelo svinger på sitt oppklipte hår, men en lugg tilpasset sin ansiktsform. Tilpassede frisyrer etter hva den enkelte kler, vil vi se mer av fremover, ifølge frisøren. FOTO: NTB
LAYERS: Camila Cabelo svinger på sitt oppklipte hår, men en lugg tilpasset sin ansiktsform. Tilpassede frisyrer etter hva den enkelte kler, vil vi se mer av fremover, ifølge frisøren. FOTO: NTB Vis mer

Kortere klipp

Langt hår i én lengde, og senere også langt hår med layers, har vært en trend i lengre tid, mens mange nå ønsker å gå for en kortere klipp.

– Noe som også blir mer og mer populært er kort hår som går ned til kragebenene. Den sofistikerte lengden kler alle og alle hårtyper, sier Schack og anbefaler å føne håret etter vask dersom du går for denne lengden.

Helgesen bekrefter at vi vil se mer av de kortere klippene utover høsten. Han nevner blant annet den italienske skuespilleren Simona Tabasco som et godt eksempel på en klipp som vil bli mer populær fremover.

KORT KLIPP: En kort bobb, klippet av ved kragebena er flatterende og trendy, ifølge frisørene. FOTO: NTB
KORT KLIPP: En kort bobb, klippet av ved kragebena er flatterende og trendy, ifølge frisørene. FOTO: NTB Vis mer
ON FLEEK: Hailey Bieber er ofte oppdatert på de nyeste trendene og har gått for en kortere klipp. FOTO: NTB
ON FLEEK: Hailey Bieber er ofte oppdatert på de nyeste trendene og har gått for en kortere klipp. FOTO: NTB Vis mer

Vil bli mørkere

– Folk har ikke gitt helt slipp på sommeren enda, og vi ser mye blonde striper, sier Helgesen.

Utover høsten vil vi nok se at blondiner går litt mer mot sjokolade eller andre bruntoner. Brunetter vil nok gjerne beholde litt mer brunfarge, tror han, og da er det de varme bruntonene som gjelder. Han nevner italiensk sommer og viser til nevnte italienske Simona Tabasco.

Lyse bruntoner og melkesjokolade er tonene han har troen på. Den kalde blondfargen er det slutt på, poengterer han.

Det støtter Schack han i.

– Det mest vanlige med høsten er at været skifter og man vil matche årstiden. Nå legger vi den kalde blondfargen på hylla og går mer mot honey blonde og beige.

Vi søker etter en mer naturlig tone for å matche røttene, skal vi tro frisørene KK har snakket med. Schack trekker frem at det er en stor fordel å ikke utsette håret sitt for bleking året gjennom, og at man heller kan vente til neste sommer med å lysne det.

En riktig sjampo og balsam som vil ivareta fargen er også å foretrekke.

TRENDY: Skuespiller Sydney Sweeney har gått for en oppklippet layers-frisyre og en varmere blondfarge. FOTO: NTB
TRENDY: Skuespiller Sydney Sweeney har gått for en oppklippet layers-frisyre og en varmere blondfarge. FOTO: NTB Vis mer

Hos Eva og Adam merker frisørene at omtrent 70 prosent av kundene ønsker å bli mørkere rundt september, og det kan gjerne være honning- og beige-toner for de som er naturlig lysere.

– Jeg vil si at alle kler denne trenden. Men det å gå mørkere kan gi en litt mer voksen og sofistikert utstråling, så hvis du liker å føle deg ungdommelig så kan du heller legge inn litt mørke striper for å blende ut etterveksten, fremfor hele håret, råder hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer