Skjønnhet:

Dette er kvinnene bak Rowse Beauty

– Våre kjerneverdier er plantebasert, utforskende og minimalistisk, sier Nuria og Gabriela.

SKJØNNHET: Nuria Val og Gabriela Salord står bak det plantebaserte kosmetikkmerket Rowse Beauty. FOTO: Coke Bartrina
SKJØNNHET: Nuria Val og Gabriela Salord står bak det plantebaserte kosmetikkmerket Rowse Beauty. FOTO: Coke Bartrina Vis mer
Publisert

Det er en nokså grå ettermiddag i Paris i 2018, da Nuria Val (25) og Gabriela Salord (36) møtes for første gang. De to finner raskt ut at de deler en felles interesse for planter, og for såkalt grønn skjønnhet. Da kvelden nærmer seg ­slutten, er det som om det allerede står skrevet i stjernene, Rowse Beauty er født.

Siden blir Gabrielas venninne, apotekeren Lamia El ­Kadiri, med på laget. Nå kan de oppfylle drømmen om å ­fusjonere vitenskapelig «know how», med forkjærlighet for grønn skjønnhet.

– Vi visste begge at vi ville gjøre noe eget, sier Nuria.

Oljer og sjampoer i fast form er minimalistisk i både innhold og uttrykk. FOTO: Coke Bartrina
Oljer og sjampoer i fast form er minimalistisk i både innhold og uttrykk. FOTO: Coke Bartrina Vis mer

Hun jobbet som modell, mens Gabriela jobbet med markedsføring innen kosmetikk. De ser begge en åpning i markedet når det gjelder plantebasert hudpleie. Det hele starter med ett produkt: Winter Body Oil. Kroppsoljen med plante­baserte ingredienser blir utsolgt på rekordtid. Resten er ­historie. I dag har skjønnhetsmerke et tjuetall produkter til både ansikt, kropp og hår.

– Våre kjerneverdier er plantebasert, utforskende og minimalistisk, forteller Gabriela.

FOTO: Coke Bartrina
FOTO: Coke Bartrina Vis mer

Less is more. Få ingredienser, noen ganger bare én, og alle er versatile, noe som betyr at en olje kan brukes både i ansiktet, på kroppen og i håret.

– Med minimalistisk mener vi at hele hudpleierutinen består av bare fem produkter. Og sist, men ikke minst, står minimalistisk også for fotavtrykket vi etterlater oss, legger Nuria til.

For Rowse skaper produkter basert på tilbud og etterspørsel, og utforsker nå også resirkulering. Det er en jungel der ute, og kampen om oppmerksomheten er knallhard. Men de treffer tidsånden så til de grader, og influenser-baserte merkevarer er fortsatt i vinden.

Alt henger sammen

Jo da, det er beinhard jobbing. Blod, svette og tårer. Men det skader ikke at Nuria, som «greenfluencer», allerede har en stor følgerskare i sosiale ­medier. Alt klaffer liksom, bare. Og med ett er Rowse inne på The Frankie Shop. Også her hjemme på nisjeparfymeriet The Apothecary i Bergen.

– At slike aktører støtter opp under «clean beauty», er både viktig og riktig. For alt henger sammen, på et vis. ­Motebransjen ønsker bevisste konsumenter, og det får de nettopp ved å henvende seg til grønn skjønnhet. Disse to ­industriene har jo et slags felles mål om en grønnere og mer bærekraftig framtid, sier Nuria.

FOTO: Coke Bartrina
FOTO: Coke Bartrina Vis mer

Trenden er ikke til å ta feil av. Vi søker mot det mer ­naturlige, etter år med K-Beauty, flerstegsrutiner og ­Kardashian-/Jenner-familien.

– Vi mener at naturen er det beste du kan gi huden din, sier Gabriela.

Mange vil si at hun har rett i det.

– Kroppen vår er vant til å vokse i dette naturlige miljøet, og ved å se nærmere på planter og deres unike egenskaper kan vi avdekke de eksakte botaniske aktive ingrediensene, vitaminene, fettsyrene og antioksidative egenskapene huden trenger.

– Ja, i bunn og grunn handler det om noe så elementært som å gå tilbake til naturen, sier Nuria.

Såkalt clean beauty er i vinden – som en slags motreaksjon på flerstegsrutiner og mer komplisert hudpleie. FOTO: Coke Bartrina
Såkalt clean beauty er i vinden – som en slags motreaksjon på flerstegsrutiner og mer komplisert hudpleie. FOTO: Coke Bartrina Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer