Microblading

Dette er microblading

Vi har sett den nye trenden i aksjon og her er alt du trenger å vite.

MICROBLADING: Vi har sett på utførelsen av den nye øyenbrynstrenden. Foto: Aria Dylan
MICROBLADING: Vi har sett på utførelsen av den nye øyenbrynstrenden. Foto: Aria Dylan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert sett det i sosiale medier. Du har sikkert sett bilder av de mest perfekte øyenbrynene og tenkt «hvorfor har ikke jeg sånne?». Vel, det var i hvert fall det jeg tenkte. Lenge nå har jeg sett før og etter-bilder av jenter som har fått fikset brynene sine med en metode som heter «microblading». Men hva er egentlig det?

Aria Dylan, brynsstylist og eier av Dylan Studio, inviterte oss på besøk for å se hvordan dette gjøres. Selv har han holdt på med metoden i litt over to år, og ifølge han var det ingen som hadde hørt om dette for nesten tre-fire år siden.

- Egentlig er det bare en forlengelse av hva jeg allerede har gjort de siste 15 årene. Mange kommer til meg og sier: «Microblading er ikke en tatovering, er det?». Og da må jeg jo bare svare: «Jo, det er det faktisk».

Det er nemlig mange om er under den oppfatning av at den nye øyenbrynstrenden ikke befinner seg i permanent sminke-land, men det gjør den altså. Det er en annen form for mikropigmentasjon, eller tatovering, men i bunn og grunn er det semi-permanent sminke. Alt handler om å tilføre pigmenter til huden og bruke et verktøy til å skape en illusjon av naturlige hårstrå.

- Det skiller seg bort fra de typiske tatoveringene fordi det nettopp handler om det å tegne på hårstrå - ikke å bare lage en rett strek.

Varer i 6-12 måneder

FØR OG ETTER: Bildet nederst er kunden før microbladingen er gjennomført. Resultatet ser du i det øverste bildet. Foto: Aria Dylan
FØR OG ETTER: Bildet nederst er kunden før microbladingen er gjennomført. Resultatet ser du i det øverste bildet. Foto: Aria Dylan Vis mer

Microblading skiller seg også bort fra de klassiske tatoveringene på grunn av det faktum at det kun varer opp til ett år. Og det har sin pris. Skal du få disse «perfekte» øyenbrynene må du ut med 6500 kroner hos Dylan Studio.

- Er det sånn at jo oftere du gjør dette, jo lengre vil det sitte?

- Nei, det går fra 6-12 måneder hver gang.

Og det er heller ikke sånn at dette er gjort på en times tid. Det består først av en konsultasjon, deretter kommer kunden tilbake for selve utførelsen, og så er det tilbake igjen 10 dager etter at microblading-en er utført for å eventuelt gjøre noe med farge eller tilføre flere «hårstrå».

LES OGSÅ: Skal vi tro streetstyle-stjernene er dette sesongens solbrilletrend

I en halvtime har microblading-kunden sittet i stolen i studioet hos Dylan. Han har tegnet, han har justert. Hun har vært usikker, han har fikset. Hun har sine krav, han har sine anbefalinger. Til slutt ser det ut til at formen er på plass og vi kan begynne med selve prosessen.

Dagens kunde er nokså skeptisk, og Dylan må stadig gjenta hva som kommer til å skje i dagene etter microblading-en.

- Dette er bare runde én. Og etter denne timen kommer det til å se annerledes ut enn hvordan det faktisk kommer til å være om ti dager da hun skal komme tilbake. Brynene kommer til å bli lysere og tynnere, men jeg holder heller litt tilbake første runde enn å bare kjøre på. For hva skal jeg gjøre hvis hun kommer tilbake og syns det er altfor mye eller altfor mørkt? Det er ingenting jeg kan gjøre da, sier Dylan og fortsetter:

- Kanskje blir hun fornøyd etter denne gangen, men som oftest kan det hende du ser noen «hull» her og der, men det er kun for å kjøre det «safe».

LES OGSÅ: Det verste du kan gjøre med brynene dine

Slik gjøres det

Så er vi der. Nå skal jeg endelig få se hvordan dette gjøres. Dylan begynner med å blande fargen. Kunden er lys i huden og lys i håret, men fargen han blander ser nokså mørk ut - hvorfor? Psst: Slik finner du ut hvilken hårfarge som passer best til deg.

- Det kommer til å se mye mørkere ut her enn hvordan hun vil ha det - det kommer til å se varmere ut også. Det er den største forskjellen mellom microblading og andre typer permanent sminke. Når denne fargen kommer inn i huden vil den bli kaldere. Så selv om den ser varm ut nå, vil den bli kald med en gang den påføres inn i huden. Derfor er det viktig å begynne mye varmere enn man skulle tro. Hvis ikke kan du ende opp med et grått eller blått resultat.

Hanskene er på, den lille beholderen med farge er på plass, og ut fra skuffen kommer et forholdsvis enkelt produkt som skal gjennomføre jobben. 14 små nåler på enden av dette verktøyet skal nå lage små kutt i øyenbrynene hennes.

- Flere bruker verktøy som ser helt like ut, men de må rengjøres etter hver bruk, og da kan det skje mye rart. Rengjøres ikke dette godt nok kan det i verst tilfelle føre til infeksjoner. Da vippeextensions kom ut var det superhot, men det tok ikke lang tid før mediene begynte å skrive om risikoen for infeksjoner. Jeg forventer at det kommer en lignende overskrift om microblading i løpet av de neste månedene. Men så lenge salongene utfører god hygiene, bør det gå bra.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer