Trend

Dette er motetrenden «second skin»

Det kan godt hende den store trenden allerede befinner seg i klesskapet ditt.

SECOND SKIN: Har du skjønt hva den store trenden er? Foto: Skjermdump fra Instagram @fridacashflow
SECOND SKIN: Har du skjønt hva den store trenden er? Foto: Skjermdump fra Instagram @fridacashflow Vis mer
Publisert

2021 er her, og det betyr at vi selvfølgelig må ta en titt på hva i har i vente for det nye året. Først og fremst håper vi at ting etter hvert blir som det var før, men før den tid kan vi jo ta en titt på motetrendene som er spådd å ankomme butikkene dette året.

Da vi spurte moteprofiler som Malina Kragmann, Thea Roll Rakeng og Julie Varner hva de trodde kom til å dominere trendbildet neste år, var svaret ganske så klart: oversized blazer. Men Melk og Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir la også til en trend som gjorde oss svært nysgjerrige.

- 80- og 90-tallet holder seg også i trendbildet med «second skin» og miniskjørt ala Versace-kampanjene fra midten av 90-tallet, kunne moteredaktøren fortelle.

PÅ CATWALKEN: Designer Dion Lee presenterte i 2020 flere looks på catwalken som viste frem den såkalte second skin-trenden. Har du skjønt hva det er? Foto: NTB
PÅ CATWALKEN: Designer Dion Lee presenterte i 2020 flere looks på catwalken som viste frem den såkalte second skin-trenden. Har du skjønt hva det er? Foto: NTB Vis mer

«Second skin». Hva er nå det? Det høres ikke akkurat ut som en trend du finner i motebildet, men hvis man tenker seg om så kan det gi litt mening.

Okei, det høres kanskje ikke kjempehot ut, men «second skin» er altså en overdel som sitter så tett inntil kroppen din at det blir som et nytt lag med hud.

SECOND SKIN: Flere designere har kastet seg på trenden. Her er noen av variantene. Fra venstre: Ganni, kr 1095. H&M, kr 99. The Line by K via Net-a-porter, kr 1139
SECOND SKIN: Flere designere har kastet seg på trenden. Her er noen av variantene. Fra venstre: Ganni, kr 1095. H&M, kr 99. The Line by K via Net-a-porter, kr 1139 Vis mer

Det betyr ikke at fargen på toppen skal være tilnærmet lik din hud. Tanken er vel heller at den skal sitte ganske så stramt! Skal vi tro moteprofilene kan dette trendplagget gjerne komme i alle mulige farger og mønster.

Den danske moteprofilen Pernille Teisbæk viste frem sin vakre babymage iført en stram topp fra Saks Potts med masse logoer på. Den brukte hun sammen med en joggebukse - nok et trendplagg denne sesongen.

Harper's Bazaar-skribent Chrissy Ford gikk for noe av det samme, men brukte sinn mønstrete overdel med en beige denimbukse. Årets vårantrekk, kanskje?

Gabrielle bak Instagram-kontoen @fridacashflow gir oss skikkelig 70-tallsvibber med denne looken. Mon tro det tiåret gjør et nytt comeback i år?

I 2021 skal vi ikke bare bli flinkere til å bruke mønster i antrekkene våre, men vi skal bli flinkere til å kombinere ulike mønster sammen! Akkurat slik som modellen Imani Randolph gjør her:

Så, hva tenker du? Kommer «second skin»-toppene til å bli din nye garderobefavoritt?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer