Langt

Dette er påbudt

Leppestift står høyt i kurs hos Bank of England. Nå anklages banken for å være kjønnsdiskriminerende.

Hos Bank of England ser de helst at du bruker leppestift på jobben. Foto: All Over Press
Hos Bank of England ser de helst at du bruker leppestift på jobben. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Finanskrise og pengebekymringer til tross. For Bank of England kan det virke som om det er langt viktigere å måle høyden på de kvinnelige ansattes skohæler. For ikke å snakke om inspisering av hvor mange hull den enkelte har i ørene.

Dressurkurs

Nylig holdt en konsulent kurset «Kledd for suksess» for kvinnene på jobben. Her ble det presentert en rekke punkter om hvordan kvinnene bør kle og sminke seg.

Sminke et must

Først og fremst er det viktig at de alltid bruker sminke. I hvert fall leppestift. De bør også gå i høye hæler, men disse må ikke være høyere enn fem centimeter. Sko og skjørt bør dessuten være i samme farge.

Dette er tabu

Ifølge konsulenten er ellers fotlenker en ting man absolutt må unngå, ettersom dette kan assosieres med prostituerte. Hvite hæler er også bannlyst, i tillegg til overfylte håndvesker og alt for mange ringer på fingrene. For mange hull i ørene skulle også tatt seg pent ut.

- Avskyelig!

Selv om en talsmann fra banken bedyrer at de ikke betalte konsultenten for kurset, anklages likevel banken for kjønnsdiskriminering, skriver Daily Mail.- Det er helt avskyelig hva de har gjort, det hele er en farse, sier den ledende London-økonomen Ruth Lea til avisen. Sjefen for kvinnesaksgruppen Fawcett Society kunne ikke vært mer enig:- Å sette opp kleskoder på denne måten sender ut et budskap til de kvinnelige ansatte om at de må se ut på en bestemt måte for å være vellykkede i forretningslivet, og det går rakt imot kampen for like rettigheter, sier hun. Kilde: Aftonbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer