Smykketrend:

Dette er sommerens billigste trend - og du kan lage den helt selv

Det meste av det du trenger har du nok allerede liggende!

CHUNKY RINGER: De chunky, fargerike såkalte "Pinterest-ringene" av leire er supertrendy i sommer. Foto: Instagram @lucyalicelook
CHUNKY RINGER: De chunky, fargerike såkalte "Pinterest-ringene" av leire er supertrendy i sommer. Foto: Instagram @lucyalicelook Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

En av sommerens store trender er de lekne, fargerike, chunky ringene som florerer på sosiale medier om dagen.

De populære ringene, som gå under navnet Pinterest Rings eller Polymer Rings, så først dagens lys på TikTok - og er nå så godt som overalt. Både kjendiser, influencere og mannen i gata har lagt sin elsk på den maksimalistiske tilbehørstrenden.

I tillegg til å være herlig lekne og noe som virkelig gir looken din det lille ekstra - er det faktisk lett å lage dem helt selv!

Ringene er nemlig laget av modelleire - og de få andre tingene du trenger har du mest sannsynlig allerede liggende hjemme.

Det er ikke mangel på DIY-oppskrifter for disse ringene på verken internasjonale nettmagasin, Pinterest, Tiktok, Instagram eller YouTube. Vi slutter oss til rekken - og har fått tips fra Annika Sofie Eliassen som nylig har gjort suksess med å selge sine egne, hjemmelagde ringer gjennom merket Moshi Pessego.

- Mitt beste tips, sånn generelt, er å bare prøve seg frem, sier hun til KK.

Slik lager du ringene:

Det første du trenger er modelleire - naturlig nok. Dette kan du raske med deg neste gang du er i nærheten av en Panduro. Det skal nevnes at Amazon har vært raske med å tilpasse seg trenden, så der finner du et imponerende utvalg polymer clay kits i alskens farger du kan klikke hjem - men Eliassen advarer.

- Det jeg gjorde feil først var å kjøpe et clay kit fra Amazon, og trodde at det skulle funke fint. Ikke gjør det - jeg lagde sikkert 100 ringer og alle knakk.

Eliassen anbefaler deg absolutt å gjøre god research for å få et best mulig resultat. Let på YouTube etter do's and dont's og råd om materialer. Spør deg frem i butikk.

Husk også at det er viktig å jobbe godt med leiren før du kjører på.

- Her er det bare å bruke hendene til å kna, rulle til en slange, kna sammen igjen og gjenta prosessen. Helt til du kan bøye en «slange» av leire uten at den sprekker i midten, forteller hun.

LEIRE: Unike, fargerike ringer av modelleire er sesongens hotteste tilbehør. Foto: Instagram @popsandmerry
LEIRE: Unike, fargerike ringer av modelleire er sesongens hotteste tilbehør. Foto: Instagram @popsandmerry Vis mer

Videre må du skru på ovnen til forvarming på cirka 130 grader - og gjør klart et bakebrett. Husk bakepapir eller aluminiumsfolie i bunn, så leiren ikke setter seg fast.

Bruk ringer du allerede har for å måle størrelsen. Tegn rundt en av dine andre ringer på et ark eller bakepapir, slik at du kan bruke dette som mål til modelleiren.

- Et annet godt tips er å bruke en pastamaskin! Jeg har ikke en selv ennå, men det blir nok neste kjøp for min del. Det gjør alt mye enklere, sier Eliassen.

Så er det på tide å bli kreativ! Bland farger og lek deg med former. Finn inspirasjon på sosiale medier, for eksempel under #clayrings. Når du har formet leiren slik at den vil bli til ringer som passer fingrene dine, pynt og fiks dem som du vil.

- Her er det faktisk ingen grenser. Jeg finner inspirasjon overalt! Jeg ser på fargekombinasjoner, former, mønster og så videre på alt fra poser som folk bærer på gata til formen på en sky på himmelen. Og også mye på Pinterest!, forteller Eliassen.

POPULÆRT: Da Annika Sofie Eliassen begynte å selge sine hjemmelagde ringer, fikk hun overveldende respons. Foto: Instagram @annika.sofie
POPULÆRT: Da Annika Sofie Eliassen begynte å selge sine hjemmelagde ringer, fikk hun overveldende respons. Foto: Instagram @annika.sofie Vis mer

Ringene stekes deretter i ovnen etter stekeanvisningene på pakken. La avkjøle i 15 minutter etterpå.

- Sjekk pakken for å finne ut hvor lenge du skal steke, dette kan variere fra leire til leire. Jeg pleier å steke mine i 25 til 30 minutter, forteller Eliassen.

Mange oppskrifter oppgir kun 10 til 15 minutters steketid.

Mens du former ringene, er det gjerne uungåelig at det fester seg lo og støv i leiren - også om du velger å bruke hansker. Det er jo ganske irriterende når disse stekes fast i ovnen! Men Eliassen vet råd:

- Den enkleste måten å fjerne dette på er ved å bruk en q-tip dyppet i neglelakkfjerner. Dette gjør du etter at de er blitt bakt, og kjølt ned.

Helt til sist, dekker du ringene med gjennomsiktig neglelakk. Eller helst resin!

- Jeg bruker kun UV-resin. Jeg anbefaler det istedenfor klar neglelakk, sier Eliassen.

Dette får du kjøpt hos flere hobbyforretninger. Det gir de ferdige ringene en skinnende finish og en hakket mindre hjemmelaget look! Dersom du vil gjøre noe mer med de ferdigstekte ringene, som for eksempel å tegne på med maling eller tusj, lime på stener eller lignende, gjør du dette først.

Etter lakk, lar du ringene tørke. Har du brukt UV-resin, anbefaler Eliassen at du lar ringene tørke i solen. UV-lampe kan også brukes, men det tar lengre tid enn om de får tørke i solen.

- Jeg har de bare på en spisepinne eller noe lignende, så de kan tørke mens de dingler i lufta! Her finnes det sikkert smartere løsninger jeg ikke har funnet enda også, sier Eliassen.

KREATIV: Lag ringene akkurat som du vil! Foto: Instagram @heeclay_c
KREATIV: Lag ringene akkurat som du vil! Foto: Instagram @heeclay_c Vis mer

Ta-da! Alt du trenger for å slenge deg på sommerens store smykketrend er altså: modelleire, bakepapir og aluminiumsfolie, og gjennomsiktig neglelakk. Fin sommeraktivitet for store og små!

- Solgte alle ringene på én kveld

Selv tror Eliassen at trenden kommer til å vare utover høsten, og håper hun får være med på å videreføre den gjennom merket sitt, Moshi Pessego.

Merket ble til som en konsekvens av den velkjente jakten på aktiviteter i lockdown. Det startet med billig Amazon-leire, men siden hun likte det så godt bestemte hun seg raskt for å investere i bedre kvalitet og lage noe ordentlig ut av det. Moshi Pessego så dagens lys i slutten av juni - og responsen var overveldende.

- Responsen har vært så bra! Jeg hadde med ringene i veska på et event, og solgte ut cirka alle på én kveld!, kan Eliassen fortelle.

FARGELØFT: Den norske influenceren Nnenna Echem er blant mange som sverger til fargerike ringer i sommer. Foto: Instagram @nnennaechem
FARGELØFT: Den norske influenceren Nnenna Echem er blant mange som sverger til fargerike ringer i sommer. Foto: Instagram @nnennaechem Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer