Hårtrend 2023

Dette er sommerens mest populære frisyre

Uanstrengt og naturlig er stikkordene.

HÅRTREND 2023: Hailey Bieber kaster seg raskt over de nyeste trendene. FOTO: Skjermdump Instagram/@haileybieber
HÅRTREND 2023: Hailey Bieber kaster seg raskt over de nyeste trendene. FOTO: Skjermdump Instagram/@haileybieber Vis mer
Publisert

Trendene endrer seg etter sesong, og det gjelder også hårtrendene. KK har tidligere skrevet om sommerens hotteste bølger - mermaid waves og hvordan du oppnår best resultat.

Det frisør Sindre Helgesen ved Haux tydelig har lagt merke til, er at folk nå tør å ha det litt mer gøy med håret sitt i større grad enn tidligere. Kundene tør å gjøre noe annet enn hva de er vant med, og det er litt av hvert for enhver smak i trendbildet.

- Det er ganske god variasjon i sommerens trender. Og jeg ser at folk synes det er gøy. For ti år siden var kundene for eksempel redde for 90-tallet og det oppklipte, men det har snudd.

Blankt og sunt hår

Da KK på tampen av fjoråret tok kontakt med frisør Anniken Bergelien, spådde hun blant annet at det blanke og sunne håret ville trende det kommende året.

Nå som vi er halvveis gjennom året, og allerede godt i gang med sommeren, kan Helgesen bekrefte at det blanke håret står sterkt i sommersesongen.

- Jeg ser mye blankt og sunt hår. Det henger nok sammen med at man gjør minimale fargeendringer, sier han til KK.

Mindre kjemikalier og mer naturlig farge, gjør at det er lettere å få håret til å skinne og se fresht ut gjennom sommeren. Sunt hår er essensielt for å oppnå en fin frisyre, og med mange gode produkter og behandlinger tilgjengelig, er det enklere enn noen gang.

SUNT HÅR: Det blanke og sunne håret er fremtredende i motebildet denne sommeren. Rosie Huntington-Whiteley her med et nydelig, tykt og sunt hår. FOTO: NTB
SUNT HÅR: Det blanke og sunne håret er fremtredende i motebildet denne sommeren. Rosie Huntington-Whiteley her med et nydelig, tykt og sunt hår. FOTO: NTB Vis mer

«Naturlig» farge

Da KK i juni skrev om hårtrenden scandi hairline som florerer på TikTok, kunne Helgesen fortelle at de gjør mye av denne typen behandlinger i salongen - og det har bare tatt seg opp, kan han fortelle når vi igjen tar kontakt med han.

- Det skal være litt effortless.

Og dét går igjen når det gjelder hårfarge denne sesongen.

- Det skal være naturlig resultat i fargingen. Vi har sett at det gyllenblonde håret har modnet skikkelig på folk. Det er det som er sommerhåret, sier Helgesen.

Den gylne, varme tonen i håret er derfor det vi skal trakte etter i sommer, og det er stor etterspørsel for de naturlige tonene i salongen.

90-TALLSVOLUM: Cindy Crawfords strålte med sitt voluminøse hår på 90-tallet. Trenden holder det gående i 2023, skal vi tro frisørene. FOTO: NTB
90-TALLSVOLUM: Cindy Crawfords strålte med sitt voluminøse hår på 90-tallet. Trenden holder det gående i 2023, skal vi tro frisørene. FOTO: NTB Vis mer

90-tallsvolum

Skal vi tro Sam McKnight i Vogues beauty team, er det ingenting som booster selvtilliten mer enn et stort hår med mye volum. Han legger til at det utstråler et sunt hår som har fått mye kjærlighet - noe både Helgesen og Bergelien har trukket frem som viktige faktorer i sommerens hårtrender.

Helgesen underbygger KcKnights oppfatning om at et fønet hår med mye volum er en sikker vinner, når han snakker med KK:

- Rundbørsteføn går aldri av moten, sier Helgesen.

Naturlig tekstur

En annen trend, som for mange gir 70-tallsvibber, er shaggy mullet, en variant av hockeysveisen.

Helgesen ser mer av den nå enn tidligere, men det er fortsatt ikke et klipp som kundene renner inn for. Det er gjerne de som liker å eksperimentere med trender og tør å kjøre en stil som skiller seg ut, som ønsker denne frisyren.

Vi har blant annet sett trenden på store navn som Miley Cyrus og Kirsten Stewart den siste tiden.

SHAGGY MULLET: Hocketsveisen er synlig i motebildet, men kundene renner ikke inn og spør etter den på salongene i Oslo. FOTO: NTB
SHAGGY MULLET: Hocketsveisen er synlig i motebildet, men kundene renner ikke inn og spør etter den på salongene i Oslo. FOTO: NTB Vis mer

Bob som Hailey Bieber

Bergelien kunne fortelle til KK i desember at de kortere og oppklipte frisyrene vil være å se i trendbildet i 2023. Helgesen trekker frem bobben - á la Hailey Bieber.

Biebers «nye, elegante hårestetikk» er i utgangspunktet lånt av franskemennene, skal vi tro britiske Vogue. Frisyren hennes er uanstrengt og har kjennetegnene til en fransk bob.

Ved å gå til en frisørsalong, kan du få en fagperson til å vurdere hva som passer din ansiktsform og hvilke naturlige fordeler du kan få frem.

- Det hele handler om å føne, og få frem dine naturlige bølger og tekstur i håret, oppsummerer Luke Hersheson i Vogues beauty team tendensene i sommerens hårtrender.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer