Sminke og hudpleie:

Dette er sommerens mest populære skjønnhetsprodukt

Kalles leppestiftens svar på joggetøy.

SOMMERKLARE LEPPER: Hybriden leppestift/gloss/leppepomade er alt-i-ett-produktet du trenger. FOTO: Glossier
SOMMERKLARE LEPPER: Hybriden leppestift/gloss/leppepomade er alt-i-ett-produktet du trenger. FOTO: Glossier Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe helt spesielt med alt-i-ett-produkter. Appellen er åpenbar: Alt som er tidsbesparende er i utgangspunktet topp. Det samme er færre produkter, mindre produksjon og emballasje.

De siste par årene har trenden for alvor fått fotfeste også i skjønnhetstverdenen der såkalte hybrid-produkter nå står sterkt.

En trend er makeup med hudpleiende egenskaper som BB- og CC-krem, mineralmakeup og andre sminkeprodukter som pleier huden.

Kanskje ikke så rart da at et av sommerens mest populære skjønnhetsprodukter spås å være en hybrid mellom leppestift, gloss og balm som både gir farge, glans og som pleier huden på leppene.

Loungewear for leppene

Flere aktører slipper sine egne varianter av dette produktet nå.

Blant dem er kultmerket Glossier (som dessverre fortsatt er vanskelig å få tak i i Norge) og deres Ultralip. Den skal være så behagelig å ha på at produsenten kaller den for leppestiftens svar på joggetøy. Og kanskje er det nettopp det vi trenger når vi nå sakte, men sikkert kryper ut av koronadvalen. For la oss være helt ærlige: Leppestift er jo ikke akkurat det skjønnhetsproduktet vi har sverget til det siste halvannet året med ansiktet godt begravd i munnbindet.

HYBRID: Denne er leppestift, gloss og balm i ett. FOTO: Produsenten
HYBRID: Denne er leppestift, gloss og balm i ett. FOTO: Produsenten Vis mer

Helt ny er trenden med hudpleiende makeup ikke.

– Vi har sett makeup med pleiende egenskaper i mange år allerede, nesten såpass lenge at jeg nå forventer at makeup har gode egenskaper. Selvfølgelig varierer innholdet, akkurat som i ordinære hudpleieprodukter, forteller Anne Kathrine Hansen til KK.

Hun jobber som PR & Content manager i Scandinavian Beauty, og peker på flere fordeler med at makeup har hudpleiende egenskaper.

– Vi vil helst at make-upen skal gi et naturlig resultat. Det er enklest når huden er sunn. Det vil ikke si at den må være feilfri, men velstelt.

EKSPERT: Anne Kathrine Hansen ser fordeler med den hybride leppestiften. FOTO: privat
EKSPERT: Anne Kathrine Hansen ser fordeler med den hybride leppestiften. FOTO: privat Vis mer

– En bonus

Hansen mener at det er relativt lett å se om en hud renses og tilføres gode ingredienser og produkter. Ved å tilsette hudpleiende ingredienser i makeup vil dette resultatet bli enda tydeligere.

– I tillegg ser jeg på gode ingredienser i make-up som en bonus i tillegg til min ordinære hudpleierutine. Jeg ville aldri velge make-up som ikke gjør det lille ekstra for huden lenger.

KK-Journalist, Mina Knudsen, har testet saltvannsspary. Hvilken gir best «beach look»? Video: Mina Knudsen Vis mer

Hun tror trenden er kommet for å bli, og peker på at vi blir stadig mer opptatt av å ta vare på huden vår.

– Vi går bort fra «raske løsninger», og forebyggende hudpleie blir en del av vår livsstil.

Passer bra til voksen hud

Skjønnhetseksperten mener hybridvarianten av leppestift som er like mye gloss som den er balm, passer særlig godt til voksen hud.

Hun tipser om merker som Jane Iredale, Tom Ford og YSL.

– Problemet med gloss til voksen hud er at den lettere sklir ut enn leppestiften gjør. Derfor er jeg mest fan av leppestift som holder seg på plass. Jeg opplever at hybrider gir meg det beste av begge deler.

– Bygger opp for så å bryte ned

Tomas Erdis har jobbet med hår og make-up i en årrekke med navn som Camilla Pihl, Maria Mena og Sophie Elise. Nylig startet han agenturet Blunk;details sammen med stylistkollega Nikola Grozdic.

MAKEUP-ARTIST: Tomas Erdis mener hybrid-produkter er kommet for å bli. FOTO: Mira Ouerfelli
MAKEUP-ARTIST: Tomas Erdis mener hybrid-produkter er kommet for å bli. FOTO: Mira Ouerfelli Vis mer

– Mange er veldig nøye på det å bruke hudpleie på huden, men glemmer fort at neste steg også er en del av rutinen, altså makeupen. Så du bygger teknisk sett opp, for så å bryte ned igjen.

Erdis nevner ingredienser som tetter til porene, som gjør at huden ikke får puste eller som gir en hinne av glans fremfor å fukte og pleie.

Mer bevisste

Han tror imidlertid vi blir stadig mer bevisste på hvilke produkter vi kjøper, hva de inneholder og ikke minst hva de faktisk gjør for huden. Det tvinger merkene til å bli mer transparente, mener han.

– Jeg jobber som makeup-artist og er vant til å være kreativ. Jeg blander meg til teksturene og fargene jeg vil ha, så dette er noe jeg har gjort i mange år. Bruk en lipliner med en pleiende gloss under eller over, så du får en hybrid av en leppestift og gloss, tipser han.

Han har likevel noen favoritter dersom du går for et alt-i-ett-produkt.

Lipdrink lipbalm fra Jane Iredale, som er en leppepomade med litt farge og solfaktor, og Fenty Beauty Pro Kiss'r Luscious Lip Balm.

Her er noen hybride varianter som du kan prøve:

Hybrid-variant fra Tom Ford. Denne gir glans som en gloss, samme behagelige følelse som en leppestift og samme mykgjørende følelse som en leppepomade. Ultra-Shine Lip Color fra kr 490 hos Koch Parfymeri
Hybrid-variant fra Tom Ford. Denne gir glans som en gloss, samme behagelige følelse som en leppestift og samme mykgjørende følelse som en leppepomade. Ultra-Shine Lip Color fra kr 490 hos Koch Parfymeri Vis mer
Denne lip balmen fra Dior er laget med 97 prosent naturlige ingredienser, og skal få frem leppenes naturlige farge. Den lover å tilføre glød i seks timer og fuktighet i 24 timer. Kan brukes alene eller som primer under leppestift. Dior Lip Glow kr 375 hos KICKS
Denne lip balmen fra Dior er laget med 97 prosent naturlige ingredienser, og skal få frem leppenes naturlige farge. Den lover å tilføre glød i seks timer og fuktighet i 24 timer. Kan brukes alene eller som primer under leppestift. Dior Lip Glow kr 375 hos KICKS Vis mer
Kombinasjon av økologiske ingredienser som tilfører næring og fuktighet til huden og som samtidig gir et hint av farge. Denne fukter, beskytter, nærer og gir leppene dine glød med fuktighet i opptil 12 timer. RMS Beauty Tinted Daily Lipbalm kr 230 hos Heaven Scent
Kombinasjon av økologiske ingredienser som tilfører næring og fuktighet til huden og som samtidig gir et hint av farge. Denne fukter, beskytter, nærer og gir leppene dine glød med fuktighet i opptil 12 timer. RMS Beauty Tinted Daily Lipbalm kr 230 hos Heaven Scent Vis mer
Rihannas Fenty Beauty er endelig i Norge. Deres Pro Kiss’r Luscious Lip Balm er en kremet, fuktighetsgivende lip balm i nøytrale farger som mykgjør og pleier samtidig som den gir farge. Kr 185 hos Fredrik & Louisa
Rihannas Fenty Beauty er endelig i Norge. Deres Pro Kiss’r Luscious Lip Balm er en kremet, fuktighetsgivende lip balm i nøytrale farger som mykgjør og pleier samtidig som den gir farge. Kr 185 hos Fredrik & Louisa Vis mer
Enkelt og greit en farget leppepomade med gode ingredienser som skinner som en gloss. Sisley Phyto-Lip Twist kr 405 hos Gimle Parfymeri
Enkelt og greit en farget leppepomade med gode ingredienser som skinner som en gloss. Sisley Phyto-Lip Twist kr 405 hos Gimle Parfymeri Vis mer
Denne lip balmen fra make-up-dronning Gucci Westman inneholder en blanding av jojoba-, mandel- og arganolje, som gir næring og glans. Sheasmør tilfører fukt mens plantebasert olje fra frø gir et glansfullt resultat, uten at det føles klissete. Kommer i seks farger. Westman Atelier Squeaky Clean Liquid Lip Balm kr 415 hos Gimle Parfymeri.
Denne lip balmen fra make-up-dronning Gucci Westman inneholder en blanding av jojoba-, mandel- og arganolje, som gir næring og glans. Sheasmør tilfører fukt mens plantebasert olje fra frø gir et glansfullt resultat, uten at det føles klissete. Kommer i seks farger. Westman Atelier Squeaky Clean Liquid Lip Balm kr 415 hos Gimle Parfymeri. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer