Negletrender:

Dette er sommerens store negletrend

– Blir ikonisk for sommeren 2022, sier negleeksperten.

SOMMERNEGLENE: Manikyr hører sommeren til, og i år er det særlig én tendens som gjelder. Foto: NTB
SOMMERNEGLENE: Manikyr hører sommeren til, og i år er det særlig én tendens som gjelder. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Når sommeren kommer, er det kanskje litt ekstra digg å fikse neglene. Så er de klare til sommerens program, som bryllup eller ferier – men også bare fordi det er digg å slippe å tenke på dem!

Det florerer stadig nye negletrender på sosiale medier, noe som praktisk nok gjør at det alltid er flust av inspirasjon å hente til sin neste neglelook.

I år er det derimot særlig én trend som blir kaldt sommerens store negletrend av flere internasjonale magasiner: nemlig The Milky Mani.

Og denne looken kan du med sikkerhet slenge deg på. Negleekspertene har trua.

Paulina Tomczyk som driver Paulina Nails i Oslo, mener looken er både tidløs og ikonisk.

– Den passer til alt, både når du skal på en crazy fest eller når du skal i et jobbmøte. Looken er også en ideell base for ulike negledesign, så du kan virkelig leke deg med looken når det kommer til valg av styling, sier hun til KK.

Eszter Bak fra Kolors Nail Studio i Oslo, mener det er den perfekte sommerlooken. Og den kler virkelig alle hudfarger.

-Det er bare noe med hvordan crispy, melkete negler får solbrun hud til å poppe mer, sier Bak.

– Passer perfekt til solbrun hud

Ifølge Tomczyk, var denne melkete negletrenden å se også i fjor sommer. Den duse looken, hvor fargen rett og slett ser ut som den er blandet ut med melk, kan lages på mange ulike måter.

– Da var det mest trendy å lage en ombré med en sterk neonfarge på sidene av neglen, og med en melkete farge i sentrum, forklarer hun.

– Nå er trenden litt annerledes, for nå skal den melkete ombréen gjerne ha elementer som for eksempel glitter, holo flakes og transfer-folie, sier Tomczyk.

MELKETE: Årets sommertrend er melke-aktige negler. Men gjerne også med innspill av neonfarger, folie eller glitter, fordi looken er en god base for nail art. Foto: NTB
MELKETE: Årets sommertrend er melke-aktige negler. Men gjerne også med innspill av neonfarger, folie eller glitter, fordi looken er en god base for nail art. Foto: NTB Vis mer

Hvem som er trendsetteren bak Milky Mani er vanskelig å peke ut – selv om looken selvsagt er sett på blant annet Lizzo, Hailey Bieber og Zoë Kravitz.

– En Milky Mani er så vakker. Jeg er egentlig fan av mye mer modige looks på negler, men jeg må innrømme at denne delikate, melkete, semi-transparente fargen også har stjålet hjertet mitt, sier Tomczyk.

Selv vet hun godt hva hun skal gå for i sommer:

– En Milky ombré med neonfarger og en matt top coat med sorte prikker. Det er en look som ser fresh ut og som passer perfekt til solbrun hud!

– Blir ikonisk for sommeren 2022

Tomczyk kan fortelle at det er en god stund siden produsentene begynte å tilby melkete og semi-transparente former for gel og shellac – for å gjøre det lettere for neglestylister å jobbe med lyse pasteller av shellac. Disse produktene mener hun fortsatt er blant de mest populære i dag.

Hun tror den melkete looken kommer til å være med oss i lang tid fremover, og at den blir ikonisk for sommeren 2022.

– Denne trenden ser fantastisk ut med gelextentions. En god neglestylist klarer å virkelig skape magi med melkete produkter, sier hun.

Det eneste problemet med Milky Mani, sier Tomyczyk, er at det kan være vanskelig å gi en nøyaktig beskrivelse av sluttresultatet på forhånd – naturlig nok.

– Det er viktig å stole på neglespesialisten man går på, og prosessen som kreves, sier Tomczyk.

SIER JA: Paulina Tomyczk driver Paulina Nails på Carl Berner i Oslo – og er helt med på sommerens store negletrend. Foto: Privat
SIER JA: Paulina Tomyczk driver Paulina Nails på Carl Berner i Oslo – og er helt med på sommerens store negletrend. Foto: Privat Vis mer

– Én nedside

Også Eszter Bak tror looken kommer til å definere årets sommer. Og det av flere grunner.

Som at den kler alle hudfarger. Og at den kan funke som en god base for videre nail art, for de som ønsker at det skjer litt mer – og det kan bety alt fra en linje eller bølge malt i en sterk farge, eller å legge til elementer som glitter og skimmer. Den er også et supert valg for årets sommerbruder!

Looken er chic og tidløs, slår hun fast.

– I tillegg, elsker klientene mine denne looken om sommeren fordi etterveksten er mindre synlig sammenlignet med en sterk farge, sier Bak.

For Bak personlig, er dette en go-to-look når hun skal på ferie. Likevel, kan hun advare om at den delikate looken har én nedside som gjør den ekstra utsatt om sommeren:

Lang eksponering for sol eller også selvbruning kan farge av looken, og gjøre den til blassere, forteller Bak.

SOMMERNEGLENE: The Milky Mani er helt perfekt til sommerferie eller sommerbryllup - men er også ekstra utsatt for misfarging og avfarging i solen, minner Eszter Bak. Foto: NTB
SOMMERNEGLENE: The Milky Mani er helt perfekt til sommerferie eller sommerbryllup - men er også ekstra utsatt for misfarging og avfarging i solen, minner Eszter Bak. Foto: NTB Vis mer

Heldigvis for oss har hun en liste over ting du bør være obs på for å holde Milky Mani så fin som mulig, så lenge som mulig.

– Man kan ikke forebygge at looken blir blassere eller misfarget for alltid, men man kan utsette det eller sakke ned prosessen, lover Bak.

Faktisk, i tillegg til sol og self-tan, er det de helt dagligdagse tingene som potensielt sliter mest på denne looken.

Det inkluderer diverse beautyprodukter som sminke og hudpleie, samt hårfarge og blåshampo. Vær også ekstra obs på gjenstander som kjent kan gi misfarginger – som den mørke jeansen din, eller avisen. Og ikke minst, røyking!

Ifølge eksperten, er den beste måten å skåne manikyren på rett og slett å være flink til å bruke hansker når du vet at hendene blir godt eksponert.

– Selv bare når du skal lage mat eller vaske håret! Jeg har alltid en boks Nitril-hansker hjemme, forteller hun.

– Da kan du enkelt bruke hendene som normalt, mens du forebygger at neglene utsettes for ekstra mye vann, misfarging og flekker fra diverse, sier Bak.

Å bruke litt hansker er vel tross alt ikke det største offeret, når du først har fikset neglene før en ferie eller før du skal i bryllup!

SOMMERLOOKEN: Eszter Bak fra Kolors Nail Studio kjører mer enn gjerne en Milky look om sommeren - men minner om at den krever litt ekstra forebygging. Foto: Privat
SOMMERLOOKEN: Eszter Bak fra Kolors Nail Studio kjører mer enn gjerne en Milky look om sommeren - men minner om at den krever litt ekstra forebygging. Foto: Privat Vis mer

Ekspertens enkle how-to for vanlig lakk:

Denne delikate, duse sommerlooken er vanskeligere å oppnå med vanlig neglelakk – men Bak forsikrer om at det bør gå fint, så lenge du kan noen ground rules.

– Den største utfordringen ved denne looken er jo å få et plettfritt resultat, sier Bak.

Det hele kan kokes ned til svært tynne lag med lakk. Både så selve lakken enklere kan legges fint, og slik at den får tørket.

Steg 1

Første bud er å begynne med å påføre et lag med ridge-filler base coat, spesifiserer eksperten.

Denne har en lett farging, noe som også hjelper med å bygge opp en tykkere fargetone. Og om selve neglen er ujevn, vil denne også få neglen til å se bedre ut, og skape et jevnere lerret for neglelakken, forklarer Bak.

Steg 2

Nå kommer den melkete fargen inn i bildet. Bak anbefaler deg å påføre to tynne lag.

– Forsøk å holde børsten i en 45-graders vinkel, og ikke legg for mye press på børsten mens du påfører fargen, tipser hun.

– Vent litt ekstra lenge mellom lagene for å være sikker på at de er tørre, så du ikke kan komme til å skrape av utørket lakk fra forrige lag, understreker Bak.

Om du ser at du trenger det, kan du påføre et tredje, tynt lag med fargen.

-Det er bedre å påføre tre tynne lag enn to tykke – det vil bare bruke evig tid på å tørke, sier Bak.

Steg 3

Fullfør det hele med en top coat med mye skinn for å forsegle manikyren – og for å oppnå en mer eksklusiv look, tipser Bak.

Jo mindre gjennomsiktig fargetone du har valgt, jo lettere er det å skjule feil som skrapemerker eller gnidninger, minner hun.

Female,Hands,With,White,Nail,Design.,White,Nail,Polish,Manicure.
Female,Hands,With,White,Nail,Design.,White,Nail,Polish,Manicure. Vis mer

Ekspertens how-to med lampe:

Vi kan vel alle kjenne oss igjen i irritasjonen over neglelakk som aldri tørker? På akkurat det punktet, er en neglelook med oppbygging som denne ikke idéell for de utålmodige eller de uforsiktige.

Ifølge Tomyczk, er det dessverre lite man kan gjøre for å få vanlig neglelakk til å tørke raskere – annet enn å vente. Derfor er hun ikke i tvil om at The Milky Mani aller helst bør gjøres i salong.

– Det er nok derfor flere og flere kvinner velger shellac eller gel nå. Det er både mer praktisk og tidsbesparende, for disse neglene har du tross alt i to til fem uker, avhengig av metoden du har valgt, minner hun.

– For ikke å snakke om det faktum at en negletime er en tid hvor man som kunde kan slappe av og hvile, sier hun.

BEST I SALONG: Årets sommertrend funker best om den lages med shellac eller gel, og ikke vanlig neglelakk. Foto: NTB
BEST I SALONG: Årets sommertrend funker best om den lages med shellac eller gel, og ikke vanlig neglelakk. Foto: NTB Vis mer

Skal du likevel gjøre looken selv, vil hun aller helst at du finner frem det ordentlige utstyret, istedenfor å knote med neglelakkene som slenger i skuffen. Tomyczk har gitt oss sine tips for god hjemme-manikyr:

Steg 1

– Påfør fargen din ved neglebåndet med en liten børste. Forsøk så å børste dette utover mot neglens tupp, med korte og uregelmessige børstetak. Ikke gå lengre ned en halvveis over neglen, forteller hun.

– Husk å ikke påføre for mye farge, da blir det vanskelig å kontrollere, tipser Tomyczk.

Steg 2

Ha så neglene under lampen. Så påfører du et tynt lag av en melkete farge shellac eller gel.

– Start rundt 0,5 til 1 millimeter fra neglebåndet, tipser hun.

Steg 3

Ikke ha neglene under lampe enda, men påfør litt mer av fargen du startet med. Påfør litt lenger ned over neglen enn det forrige laget.

– Bruk en tynn børste for å få spredt det godt utover, og bygget opp nelgen.

Steg 4

Ha så neglene under lampen. Legg på top coat, og kjør en ny runde i lampen. Ta-da!

OGSÅ FIN BASE: Husk at en Milky Mani ikke trenger å være så enkel og diskré. Begge negleekspertene understreker at looken funker godt som base for annen nail art! Foto: NTB
OGSÅ FIN BASE: Husk at en Milky Mani ikke trenger å være så enkel og diskré. Begge negleekspertene understreker at looken funker godt som base for annen nail art! Foto: NTB Vis mer

– Husk at det er kjempeviktig å vite hvordan man bruker produktene riktig for å kunne lage en god og trygg manikyr, minner Tomyczk.

Gjør du det feil, kan du fort ende opp med uheldigheter som allergiske reaksjoner, neglskader og til og med legebesøk.

En siste ting du bør huske på før du drar til en salong for å få fikset neglene dine, er faktisk å ikke fikse noe på neglene dine.

– Det er bedre om du prøver å ikke gjøre noe som helst med neglene dine på forhånd, og ikke klipper neglebåndene, sier Tomyczk.

– På dagen du har time, ikke bruk olje på neglebåndene og helst ikke håndkrem. Bare kom – og slapp av!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer