Brukt brudekjole

- Dette er toppeksempel på plagg som bør bytte eier

Nina og Eline selger brukte brudekjoler fra kr 10.000 til 40.000 kroner.

SELGER BRUKT: Nina Olsson og Eline Jacobine Buchman-Skavås tilbyr kjoler fra blant andre Anna Kara, Leila Hafzi, Jesus Peiro, Grace loves lace, Willow by Watters og Jenny Packham. ALLE FOTO: Jarli & Jordan
SELGER BRUKT: Nina Olsson og Eline Jacobine Buchman-Skavås tilbyr kjoler fra blant andre Anna Kara, Leila Hafzi, Jesus Peiro, Grace loves lace, Willow by Watters og Jenny Packham. ALLE FOTO: Jarli & Jordan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

tore vinduer slipper dagslyset inn på de florlette stoffene som henger rundt om i rommet, hos Carefully collected. Elegant nordisk snitt møter ville blomsteroppsatser og bohemske vibber. Her jobber Nina Olson og Eline Jacobine Buchman-Skavås.

Og de tidligere fabrikkslokalene i Heggedal, en halvtime utenfor Oslo, har med dem fått nytt liv. Nytt liv og en ny sjanse får også det som selges her. Nina og Eline driver nemlig med videresalg av second-hand brudekjoler! Håndplukket og eksklusivt.

Men det er ikke hvilke som helst kjoler de selger. Nina og Eline har plukket sine favoritter. Det duse, elegante og romantiske ser man i eksklusive merker som Leila Hafzi, Jesus Peiro, Rue de Seine med flere. Og foruten videresalg av brukte kjoler samarbeider de også med Leila Hafzi om salg av vareprøver.

LES OGSÅ: - Jeg hadde valget mellom å selge brudekjoler eller å bli hun crazy dama som samler på brudekjoler.

MERKELAPPER: Kjolene har merkelapper litt utenom det vanlige med utsagn fra tidligere eier. «Slepet gjorde seg veldig bra på bildene. Stoffet er så behagelig mot huden, tyngden gjør at den faller så fint ... Den er perfekt!»
MERKELAPPER: Kjolene har merkelapper litt utenom det vanlige med utsagn fra tidligere eier. «Slepet gjorde seg veldig bra på bildene. Stoffet er så behagelig mot huden, tyngden gjør at den faller så fint ... Den er perfekt!» Vis mer

Populære kjoler til halv pris

Og har du så mye som tenkt tanken på å gifte deg er sannsynligheten stor for at du kjenner navnet Leila Hafzi, kjent for vakker design, bærekraft, etisk, rettferdig produksjon - og ganske høye priser. Hos Carefully Collected kan du få kjolene til halv pris.

Dette med videresalg er rett opp i Hafzis gate og noe hun gjerne ville være med på.

Hun sier at Carefully Collecteds eksklusive valg passer deres egen profil. Hafzi sier selv at hennes oppgave som bærekraftig designer er å skape noe tidløst, og det at kjolene brukes igjen er hun svært glad for.

NY JOBB: Bryllupsfotografene som så et marked og en mulighet for second-hand brudekjoler.
NY JOBB: Bryllupsfotografene som så et marked og en mulighet for second-hand brudekjoler. Vis mer

Det grønne skiftet

Det er et stort fokus på bærekraft og miljø blant forbrukere nå. Og nettopp gjenbruk av klær er noe av det beste man kan gjøre for miljøet. Dette kan forsker Ingun Grimstad Klepp ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO mye om. Hun er en av forfatterne bak rapporten Forbruk og det grønne skiftet.

I motsetning til daglig påkledning hvor samme eier kan bruke plagg om igjen trenger en brudekjole en ny eier.

- Det er et toppeksempel på plagg som bør bytte eier. Man MÅ skaffe nye eiere, sier Klepp engasjert og fortsetter med å si:

- Det er rett og slett utenkelig at én eier skal ha ett plagg for bruk én gang! Og i stedet for å fokusere på liter vann og co2 som går til produksjon sier hun at det må være klinkende klart at all produksjon, all, setter et stort fotavtrykk. Punktum finale!, avslutter hun.

Her er det ingen tvil. Det beste rådet for bærekraftig bruk av klær er altså å bruke det som allerede er produsert om igjen.

Et spesielt plagg

Men det er litt vanskelig med akkurat dette plagget?

- Neida, mener Klepp.

Hun husker annonser side opp og side ned i ukeblader fra hennes ungdom, og i dag har vi nettbaserte søkemotorer som Finn og Tise til hjelp. Men, og det er et men her- en brudekjole skal være tilnærmet perfekt. Og da kan det jo være greit at den passer!

GRØNT VALG: Denne kjolen gikk gjennom nåløyet og finnes for salg hos Carefully Collected.
GRØNT VALG: Denne kjolen gikk gjennom nåløyet og finnes for salg hos Carefully Collected. Vis mer

De fleste av oss har lite erfaring med brudekjolekjøp før man står midt oppi det. Og det er her Klepp mener det å kunne prøve nettopp en slik kjole er et stort poeng! Hun legger derfor til at Carefully Collected så absolutt er inne på noe med sin salong.

Nina og Eline ønsker å gi kjøperne en eksklusiv salongfølelse i sitt studio. Det skal være en opplevelse å kjøpe brudekjole her og like enkelt som å kjøpe ny! Ingen bomturer hjem til privatpersoner for å prøve én kjole her og én kjole der.

Her er utvalget stort og samlet på ett sted slik at prøvingen er så komfortabel som mulig. Salongen har forøvrig en overvekt av små størrelser i noen merker.

Nina og Eline kom på ideen om vintagesalong for brudekjoler i sitt arbeid som bryllupsfotografer. De har selskapene Nina og Joachim og Eline Jacobine, og forsto at det var mange som kunne tenke seg både et bærekraftig valg og det å kunne få skikkelige kvalitetskjoler til en rimeligere penge.

Det var bare det at mange av damene de møtte kviet seg for å dra hjem til folk midt i middagen og prøve kjoler på trange bad. Feilkjøp på nett lokket heller ikke til bærekraftig handel. Det var bare for mye styr, terskelen ble akkurat litt for høy.

Nina og Eline så et marked og en mulighet. Det som trengtes var lokaler. Nå er det på plass. Er du heldig og har den rette kjolen, hjelper Nina og Eline deg også med hva du skal gjøre med kjolen etter selve bryllupet, du trenger nemlig ikke oppbevare den for evig i en eske under sengen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer