2000-tallet:

Dette er trendene nordmenn håper kommer tilbake

Nå slippes alt løs igjen, mener trendforsker.

ER DU KLAR FOR DETTE? Paris Hilton var gallionsfigur for Y2K-trenden. FOTO: NTB
ER DU KLAR FOR DETTE? Paris Hilton var gallionsfigur for Y2K-trenden. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Moten er sirkulær, og trender kommer og går – og kommer tilbake igjen. Noen er riktignok mer velkomne mens andre kan forbli historie.

En internasjonal shoppingundersøkelse utført av betalingstjenesten Klarna viser – noe overraskende – at 2000-tallet er motetiåret flest nordmenn ønsker seg tilbake, tett etterfulgt av 80-tallet.

Baggy pants, leggings og dyreprint topper lista over trender vi håper kommer tilbake. Det gjør også glitter og business chic. Men ligger det egentlig i kortene?

– Et tidsspørsmål

– Moten går alltid i sykluser, og det er bare et tidsspørsmål før gamle trender kommer tilbake i oppdaterte former, sier journalist i MinMote, Elise Alexandra Gulbrandsen.

– Generasjon Z har fått opp øynene for Y2K-stilen litt før oss andre, og nå lar vi oss inspirere av dem igjen. Etter at år 2000 var rundet var livet mer bekymringsfritt enn det er nå, og kanskje det er derfor vi lengter tilbake? 80-tallet slipper vi heller ikke helt unna motemessig, men nå har vi evnen til å plukke med oss det beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer