2000-tallet:

Dette er trendene nordmenn håper kommer tilbake

Nå slippes alt løs igjen, mener trendforsker.

ER DU KLAR FOR DETTE? Paris Hilton var gallionsfigur for Y2K-trenden. FOTO: NTB
ER DU KLAR FOR DETTE? Paris Hilton var gallionsfigur for Y2K-trenden. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Moten er sirkulær, og trender kommer og går – og kommer tilbake igjen. Noen er riktignok mer velkomne mens andre kan forbli historie.

En internasjonal shoppingundersøkelse utført av betalingstjenesten Klarna viser – noe overraskende – at 2000-tallet er motetiåret flest nordmenn ønsker seg tilbake, tett etterfulgt av 80-tallet.

Baggy pants, leggings og dyreprint topper lista over trender vi håper kommer tilbake. Det gjør også glitter og business chic. Men ligger det egentlig i kortene?

– Et tidsspørsmål

– Moten går alltid i sykluser, og det er bare et tidsspørsmål før gamle trender kommer tilbake i oppdaterte former, sier journalist i MinMote, Elise Alexandra Gulbrandsen.

Dette er trendene nordmenn håper kommer tilbake

– Generasjon Z har fått opp øynene for Y2K-stilen litt før oss andre, og nå lar vi oss inspirere av dem igjen. Etter at år 2000 var rundet var livet mer bekymringsfritt enn det er nå, og kanskje det er derfor vi lengter tilbake? 80-tallet slipper vi heller ikke helt unna motemessig, men nå har vi evnen til å plukke med oss det beste.

– Jeg tror det også er lettere å ønske seg trender, enn å faktisk gå med dem.

MOTEEKSPERT: Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote tror vi vil pynte oss litt mer til hverdags fremover. FOTO: PRIVAT
MOTEEKSPERT: Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote tror vi vil pynte oss litt mer til hverdags fremover. FOTO: PRIVAT Vis mer

– Klar for party

Gulbrandsen sier at hun har troen på at vi fremover vil pynte oss litt mer til hverdags og ikke minst utnytte festlige anledninger.

– Vi har også blitt vant med å ha det komfortabelt, så der kommer kanskje tights og baggy bukser inn, tror hun.

Kylie Jenner er en av mange superstjerner som har hentet tilbake den såkalte Y2K-stilen.

Neonfarger har fått plass på topplisten til svenskene, finnene og amerikanerne. Også disco-drakten er på lista over trender våre naboer i øst håper at skal komme tilbake. Mer enn hver syvende svenske håper nemlig at denne igjen skal bli trendy.

– Det virker som om söta bror er klar for party, og svenskene er jo kjent for å være litt lenger fremme og mer eksperimentelle på motefronten enn oss nordmenn.

NEON: Influenser Nina Sandbech i neonfargede boots. FOTO: INSTAGRAM @NINASANDBECH
NEON: Influenser Nina Sandbech i neonfargede boots. FOTO: INSTAGRAM @NINASANDBECH Vis mer

Trendforsker: – Nå slippes alt løs igjen

– Helst skal mote tydeliggjøre de store tendensene i samfunnet, sier trendforsker Gunn-Helen Øye.

– Vi har vært igjennom en lang nedstengning, og pandemi-tiden har krevd måtehold på flere måter. De fleste av oss har innordnet seg under et strengt regime. Nå slippes alt løs igjen, sier hun.

TRENDFORSKER: Gunn-Helen Øye tror vi drømmer oss tilbake til 2000-tallet fordi det var en tid uten bekymring. FOTO: ASTRID WALLER
TRENDFORSKER: Gunn-Helen Øye tror vi drømmer oss tilbake til 2000-tallet fordi det var en tid uten bekymring. FOTO: ASTRID WALLER Vis mer

Øye mener nettopp 2000-tallet er en tid vi gjerne forbinder med både opptur, grenseløshet og løssluppenhet. En tid uten bekymring for verken klima eller Covid. Det er det vi drømmer om via 2000-tallsmoten.

For er det én ting som er sikkert er det at alt kommer tilbake, sier trendforskeren.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer