Menn

Dette gjør ham helt vill

Menn går fra sans og samling når de ser en kvinne i rødt.

Skuespiller Liz Hurley har mye større sjanser for å bli bedt på date hvis hun bruker en rød kjole, viser nye undersøkelser. Foto: All Over Press
Skuespiller Liz Hurley har mye større sjanser for å bli bedt på date hvis hun bruker en rød kjole, viser nye undersøkelser. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare fløtepusen Chris de Burgh bak kjærlighetssangen «The Lady in Red» fra 1986-albumet «Into The Light» som elsker kvinner i rødt. Nå viser ny forskning at menn generelt er helt ville etter fargen, skriver den engelske avisen Daily Mail.

Vekker instinktene hans

Den lille sorte kan man bare glemme. Det er kjoler i rosepaletter, burgunder og kirsebær som er ansett som mest attraktivt.Forskerne mener at menn rett og slett blir drevet av primale instinkter som gjør at de forbinder den røde fargen med sex. Ikke ulikt andre primater som bavianer og sjimpanser.Det kom også frem at sjansene for at menn vil be en kvinne i rødt på date er mye større enn hvis hun for eksempel er kledd i grønt. At mannen vil være langt mer slepphendt med spanderbuksene, viser det seg også.

Danker ut alle andre farger

Studiet, som ble utført på the University of Rochester i USA, involverte en serie med eksperimenter der menn ble vist et bilde av den samme unge kvinnen. I noen tilfeller forandret fargen på kanten av bildet seg, i andre kvinnens bluse. Fargene rødt, blått, hvitt, grått og grønt ble testet. Mennene ble spurt om hvor tiltrekkende de syntes kvinnen var, og i alle tilfellene var det rødt som fikk høyest score. Forskerne bak undersøkelsen, som nå er publisert i Journal of Personality and Social Psychology, mener de endelig har funnet klare bevis på samfunnets evigvarende kjærlighetsforhold til rødt.

Sex og romantikk

Fra den røde kroppsmalingen som ble brukt i antikke fruktbarhetsritualer, til de røde hjertene som brukes på Valentines Day og navn som the red light district. Rødt har lenge blitt assosiert med sex og romantikk.I dyreverdenen signaliserer rødt gjerne at et hunndyr er på sitt mest fruktbare. Se bare på hvordan bavianene rødmer til hverandre når det er action på gang.Men det er ikke bare menn som elsker rødt. Undersøkelsen viser også at kvinner blir helt ville når de ser menn i den samme fargen.Til inspirasjon og glede: «The Lady in Red» med Chris de Burgh på You Tube:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer