Konturering

Dette gjør konturering med huden din

Ingen ende for kontureringstrenden i sikte, men hvor bra er den egentlig for huden?

KONTURERING: Trenden har tatt jenter med storm, men hvor bra er den egentlig for huden? Foto: Shutterstock / AlikeYou
KONTURERING: Trenden har tatt jenter med storm, men hvor bra er den egentlig for huden? Foto: Shutterstock / AlikeYou Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konturering – eller contouring – har det siste året blitt synonymet til Kim Kardashian, som har gjort sminketeknikken til en supertrend og ikke minst «allemannseie». Til tross for at teknikken først tok av for omtrent et år siden, har den allerede rukket å spre seg som ild i tørt gress blant unge kvinner, men hvor bra er egentlig trenden for huden?

- Hvor bra eller dårlig konturering er for huden kommer an på kvaliteten på makeupen. Hvis den inneholder mye mineralolje for eksempel, vil den tette porene i huden og sjansen for akneutbrudd vil være mye større, forteller Hilde Lise Berglund, fagansvarlig for makeup i Beauty Products.

Det er ikke et nytt fenomen at ikke all sminke er like vennlig mot huden. Men bruker man «dårlig sminke» OG i tillegg i store mengder – slik som konturering i de fleste tilfeller krever - kan det gå hardt utover huden i lengden.

LES OGSÅ: Nå tar snart dette over for konturering!

- Konturering innebærer at du må bruke en del foundation og aknebakterien er anaerob og blomstrer når huden ikke «puster». Jo tykkere lag med foundation, desto mindre oksygen til huden, sier Berglund og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer