Selvbruning

Dette gjør selvbruningen med huden din

Selv om det er et langt bedre alternativ til soling ute og solarium, er det også noen negative sider ved å påføre huden «falsk brunfarge».

GODT ALTERNATIV: I motsetning til solarium og solens egne stråler er ikke selvbruning verken kreftfremkallende eller aldrende for huden. Det er likevel noen få ting det kan være greit å notere seg bak øret før man går i gang med selvbruningen. FOTO: NTB
GODT ALTERNATIV: I motsetning til solarium og solens egne stråler er ikke selvbruning verken kreftfremkallende eller aldrende for huden. Det er likevel noen få ting det kan være greit å notere seg bak øret før man går i gang med selvbruningen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at mange av oss elsker å jukse seg til en solbrun hud, kanskje særlig om høsten og vinteren når vi ikke ser stort til sola.

Selvbruningsprodukter blir bare mer og mer populært. Etter at fokuset på hudkreft og ulempene ved bruk av solarium har økt, velger heldigvis flere å smøre/spraye seg brun fremfor å legge seg under de farlige strålene.

Selvbruningsproduktene på dagens marked kommer i mange ulike former, og kan variere mellom krem, mousse, spray, gel eller små drops man enkelt kan blande i dagkremen.

Men hvordan påvirker egentlig disse produktene huden vår?

Noen negative sider

Det er jo ikke akkurat en hemmelighet at en god hudpleierutine er helt essensielt for å opprettholde en fin og sunn hud, spesielt etter hvert som man blir eldre og huden krever mer pleie.

Å kjøpe gode hudpleieprodukter er som regel ganske dyrt, og mange av oss bruker både mye tid og penger på å kjøpe de beste produktene for huden vår. Derfor lurer vi i KK-redaksjonen på - kan selvbruning ødelegge en god hudpleierutine om man bruker det ofte? Og når bør i så fall selvbruningen på?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer