Moteåret 2017

Dette gleder vi oss til i 2017

Spennende kolleksjoner, ny inspirasjon og ubesvarte spørsmål...

MOTE I 2017: Vi har så utrolig mye gøy å se fram imot iløpet av året som kommer! Foto: Rex Features
MOTE I 2017: Vi har så utrolig mye gøy å se fram imot iløpet av året som kommer! Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2017 er her og vi har for lengst begynt å glede oss til det kommende året. For det er nemlig så utrolig mye spennende som skjer på motefronten. I fjor var det ekstremt mange designere som forlot motehus de har brukt mange år av livet sitt hos, og det skal derfor bli svært spennende å se hva de vil finne på i sine nye jobber. I tillegg er det fremdeles uvisst hva den norske stjernedesigneren Peter Dundas kommer til å finne på etter at han overraskende nok forlot Roberto Cavalli i høst - kun 18 måneder etter at han begynte der.

Selvfølgelig har vi også en del moteuker å se frem imot, og med det følger også både nye kolleksjoner og masse inspirerende streetstyle. I tillegg ser vi fram imot en rekke samarbeidskolleksjoner i 2017, men også at noen endelig velger å gjøre sin egen greie! It-jenta Alexa Chung har hatt flere vellykkede samarbeidskolleksjoner, men nå kommer hun altså med sin helt egne kolleksjon. Ja, vi gleder oss til 2017! 

Raf Simons' debut hos Calvin Klein

Det som også for mange kom som et sjokk i 2016, var at Raf Simons valgte å forlate et av verdens største motehus, Dior, etter å kun ha vært der i tre år. Ifølge Vogue.co.uk skal han ha tenkt lenge og nøye på dette valget, og sier at det er et valg som er basert på at han ønsker å fokusere på andre ting i livet, inkludert sitt eget merke. 

Men ikke lenge etter at sjokknyheten ble sluppet, kommer det nok en avsløring: Raf Simons er ny sjefsdesigner hos Calvin Klein. Hvis det er en sammensetning vi gleder oss til i 2017, så er det denne. Amerikanske og europeiske motehus kommer alltids til å ha forskjellige tilnærminger på sine kolleksjoner, så akkurat dette ser vi veldig fram imot. I februar kommer Simons til å debutere med sin første kombinerte kolleksjon for Calvin Klein med klær for både menn og kvinner, og vil i tillegg vise sin egen herrekolleksjon under eget navn under New York Fashion Week.

LES OGSÅ: Superstjernene kaster klærne for Calvin Klein

RAF SIMONS: Designeren debuterer med sin første kolleksjon for Calvin Klein i vinter. Foto: Afp
RAF SIMONS: Designeren debuterer med sin første kolleksjon for Calvin Klein i vinter. Foto: Afp Vis mer

Biografien om Alexander McQueen

I 2010 mistet vi en av moteindustriens mest talentfulle designere. Fra 1996 til 2001 var Lee Alexander McQueen sjefsdesigner for motehuset Givenchy, før han deretter fortsatte med sitt eget merke. Han har vunnet flere priser for arbeidet sitt, deriblant «Årets britiske designer» i 1996, 1997, 2001 og 2003 Men McQueens liv var ingen dans på roser. Designeren tok sitt liv ni dager etter at moren Joyce gikk bort i 2010. Han skal også ha slitt med dopmisbruk. Han tok sitt eget liv i leiligheten sin og etterlot en lapp hvor det sto: «Pass på hundene mine. Unnskyld. Jeg elsker dere. Lee.»

Nå er det annonsert at en film basert på Andew Wilsons biografi «Blood Beneath the Skin» vil komme mot slutten av 2017. Den biografiske filmen vil ta utgangspunkt i visningen McQueen hadde i 2009.

LES OGSÅ: Tragediene moteverden aldri glemmer

LEE ALEXANDER MCQUEEN: Filmen om den avdøde designeren har premiere i 2017. Foto: AFP
LEE ALEXANDER MCQUEEN: Filmen om den avdøde designeren har premiere i 2017. Foto: AFP Vis mer

Fernando Garcia og Laura Kims debut hos Oscar de la Renta

I 2014 gikk mannen bak et av moteindustriens største motehus bort; Oscar de la Renta. Deretter ble Peter Copping ansatt som sjefsdesigner, men i juli i 2016 ble også han blant designerne som forlot et av verdens største motehus. Og det etter to knappe år. Siden i sommer har det vært stor spenning rundt hvem som kom til å ta over den kreative rollen, og da Oscar de la Rentas kolleksjon for våren 2017 ble vist i høst, satt designerne på første rad.

Fernando Garcia og Laura Kim (Monse-designerne og tidligere ansatte i de la Renta) kommer til å vise frem sin første kolleksjon for det italienske motehuset i februar, og vi gleder oss stort til å se hva de to finner på!

OSCAR DE LA RENTA: Laura Kim og Fernando Garcia er det nye designerne til det italienske motehuset. Foto: Rex Features
OSCAR DE LA RENTA: Laura Kim og Fernando Garcia er det nye designerne til det italienske motehuset. Foto: Rex Features Vis mer

Moteukene

Men det er ikke bare kolleksjoner fra Garcia, Kim og Simons vi ser fram imot. Dette året har vi som alltid en rekke moteuker vi kan glede oss til. Som alltid er vi like spente på å se hva Karl Lagerfeld finner på under moteuken i Paris. Chanel imponerer alltid med de mest spektakulære visningene, og vi blir gang på gang forbløffet over alt de klarer å finne på. 

I tillegg er det alltid like spennende å se hva de skandinaviske merkene har pønsket ut for årets høstsesong. Vi har allerede fått en liten sniktitt på hva merker som Ganni og By Malene Birger kan by på for denne våren, og det er bare å glede seg!

MOTEUKEN I KØBENHAVN: Det danske merket Ganni viste en superfin kolleksjon for våren 2017! Foto: Epa
MOTEUKEN I KØBENHAVN: Det danske merket Ganni viste en superfin kolleksjon for våren 2017! Foto: Epa Vis mer

Ny inspirasjon

Selv om flere designere nå begynner å lage kolleksjoner som kan kjøpes rett av catwalken, sverger fortsatt de fleste til det å vise frem høstkolleksjoner på våren og motsatt. En ordning som kan bli nokså forvirrende etter hvert. Men, det er alltids andre steder du kan finne inspirasjon til årets antrekk. Vi tar alltid en kikk på gatemoten som svirrer rundt i de ulike storbyene, og her kryr det alltids av inspirasjon. 

LES OGSÅ: Kopier gatemotestilen fra London Fashion Week
LES OGSÅ: Streetstyle-antrekkene som ga oss inspirasjon for hele vintersesongen

STREETSTYLE: YoYo Cao, Evangelie Smyrniotaki, Linda Tol og Liz Uy. Foto: Rex Features
STREETSTYLE: YoYo Cao, Evangelie Smyrniotaki, Linda Tol og Liz Uy. Foto: Rex Features Vis mer

Alexa Chungs egne kolleksjon

Den britiske it-jenta Alexa Chung har gjort flere samarbeidskolleksjoner i løpet av sin karriere, så vi mener at det absolutt er på høy tid at vi ser en helt egen kolleksjon fra den inspirerende briten! Og nå viser det seg at dette kommer til å skje i 2017. Det ryktes at kolleksjonene kommer til å gjøre sin debut allerede i mai.

LES OGSÅ: Her er Alexa Chungs nye kolleksjon for AG Jeans

ALEXA CHUNG: Den britiske it-jenta kommer med egen kolleksjon til våren. Foto: Rex Features
ALEXA CHUNG: Den britiske it-jenta kommer med egen kolleksjon til våren. Foto: Rex Features Vis mer

Hva kommer Peter Dundas til å finne på?

Raf Simons går til Calvin Klein, Fernando Garcia og Laura Kim begynner hos Oscar de la Renta, men hva kommer vår kjære Peter Dundas til å finne på? Sjokknyheten om at den norske stjernedesigneren skulle forlate Roberto Cavalli etter kun 18 måneder som sjefsdesigner ble sluppet i høst, og siden har vi lurt på hva nordmannen kommer til å finne på. For det er ikke akkurat slik at han har blitt noe mindre populær.

Dundas står nemlig bak noen av stjernenes mest omtalte antrekk på den røde løperen, og er god venn med kjendiser som Ciara (31) og Kim Kardashian (36). Kanskje kommer også han til å fokusere på sitt eget merke? 2017 vil vise!

PETER DUNDAS: Den norske stjernedesigneren forlot Roberto Cavalli i høst. Foto: Afp
PETER DUNDAS: Den norske stjernedesigneren forlot Roberto Cavalli i høst. Foto: Afp Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer