Moteuken 2020

Dette har aldri skjedd før

For første gang fikk «plus size»-modeller gå på catwalken for Versace.

HISTORISK: Precious Lee (bildet) var blant de tre «plus size»-modellene som gikk Versace-visningen. Foto: NTB
HISTORISK: Precious Lee (bildet) var blant de tre «plus size»-modellene som gikk Versace-visningen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

At det italienske motehuset Versace ikke har hatt en «plus size»-modell på catwalken sin før mot slutten av 2020, er ganske oppsiktsvekkende. Men, vi tar selvfølgelig imot slike gode nyheter med åpne armer og håper de er kommet for å bli.

Alva Claire, Precious Lee og Jill Kortleve ble de første plus size-modellene til å gå på catwalken for Versace med Donatella Versace i spissen.

Jill Kortleve la ut en video av Versace-debuten sin og skriver at hun er så stolt av seg selv og de to andre modellene.

«Dette er et historisk øyeblikk og jeg kan ikke tro at det faktisk har skjedd. Jeg skjelver fremdeles. Jeg er så, så, så stolt av oss @alvaclaire @preciousleexoxo. Det er helt utrolig å jobbe for et merke jeg alltid har drømt om å jobbe for. Jeg håper at vi har åpnet noen dører for en ny generasjon med de samme drømmene som oss, men som aldri har sett seg selv i magasiner eller reklamer. Takk for dette ikoniske øyeblikket @pg_dmcasting @samuel_ellis @donatella_versace @versace.»

Både Alva Claire og Precious Lee har også lagt ut bilder og videoer på Instagram. Også de er stolte av det de har gjort og legger også til at det har vært en drøm å gå for Versace.

Jill Kortleve. Foto: NTB
Jill Kortleve. Foto: NTB Vis mer
Alva Claire. Foto: NTB
Alva Claire. Foto: NTB Vis mer
Precious Lee. Foto: NTB
Precious Lee. Foto: NTB Vis mer

Fremdeles er det ikke slik at alle modeller bare kalles modeller, men det skilles fremdeles mellom en modell og en «plus size»-modell.

Heldigvis blir designere, magasiner og andre aktører stadig vekk flinkere til å fjerne dette skillet ved å bruke modeller av alle størrelser uten at det skal være en sensasjon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer