Miss Universe

Dette har aldri skjedd før

- Jeg er så stolt over å representere skjønnhet i ekte størrelser, sier Miss Universe-deltakeren.

MISS UNIVERSE: Jane Garrett er den første plus size-modellen i skjønnhetskonkurransen. Foto: REUTERS/Jose Cabezas
MISS UNIVERSE: Jane Garrett er den første plus size-modellen i skjønnhetskonkurransen. Foto: REUTERS/Jose Cabezas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18. november ble Miss Universe arrangert for 72. gang, denne gang i San Salvador. 84 modeller fra hele verden deltok i konkurransen i et håp om å vinne tittelen «Miss Universe 2023».

For første gang (og på høy tid!) deltok en plus size-modell i skjønnhetskonkurransen som hevder å være «den største hyllesten av kvinner». Det skriver Ekstrabladet.

Denne gangen ønsket nemlig Miss Universe å være mer inkluderende – for første gang var det ikke kun ugifte kvinner med. To transkvinner var også blant deltakerne.

NEPAL: Jane Garrett representerte Nepal i skjønnhetskonkurransen. Foto: Marvin RECINOS / AFP
NEPAL: Jane Garrett representerte Nepal i skjønnhetskonkurransen. Foto: Marvin RECINOS / AFP Vis mer

Første plus size-modellen

Jane Garrett (22) fra Nepal er den første plus size-modellen som har deltatt i konkurransen. Det ble dog ikke seier på Garrett, vinneren ble Sheynnis Palacios fra Nicaragua.

Garrett er likevel veldig fornøyd med deltakelsen.

- Jeg er så takknemlig for alle som har heiet på meg, og støttet meg. Jeg gjorde det beste jeg kunne, og det er det som teller. Jeg er så stolt over å representere skjønnhet i ekte størrelser, og bryte stereotypiene i skjønnhetskonkurranser. Jeg er så stolt av nye Miss Universe, og jeg vil for alltid være takknemlig for denne opplevelsen, som har endret livet mitt, skriver hun på Instagram.

På catwalken for Boss dukker også den norske stjernealpinisten Alexander Aamodt Kilde opp. Video: Ida Elise eide Einarsdóttir Vis mer

Garretts kampsaker

Garret er en viktig rollemodell i kroppspositivisme-bevegelsen, som ønsker å rokke ved skjønnhetsidealene vi har i samfunnet.

Ifølge Harper’s Bazaar er Garret, som går på sykepleierstudiet, opptatt av kvinnehelse og PCOS (polycystisk ovariesyndrom) og mental helse, i tillegg til kroppspositivisme. Hun er opptatt av å snakke åpent om vektproblematikk og plagene hun har grunnet PCOS, men hun understreker at disse problemene ikke påvirker selvtilliten hennes. Hun elsker kurvene sine, og håper at andre kvinner blir inspirert av henne til å bli mer komfortable i egen kropp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer