Mote

Dette har moteprofilene tro på i 2021

Det er spesielt ett plagg som skiller seg ut!

TRENDER FOR 2021: Vi har spurt seks moteprofiler om hva de har troen på for 2021. Foto: Malina Kragmann
TRENDER FOR 2021: Vi har spurt seks moteprofiler om hva de har troen på for 2021. Foto: Malina Kragmann Vis mer
Publisert

2020 ble kanskje ikke det mest minneverdige moteåret for folk. Likevel er det noen moteprofiler som har klart å inspirere oss med kombinasjonen av både pyntet og avslappet, business og hjemmekontor.

Vi har spurt seks fjes fra motebransjen om hvordan året deres har vært og hvilke trender de har troen på for 2021!

Julie Varner

influenser

I 2020 har Julie Varners go to-antrekk vært sweats, lange kåper og en oversized blazer med gullsmykker til.

- Alt som kommer i sett har også vært en stor favoritt, forteller influenseren.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Den store blazeren kommer til å bli med Varner inn i 2021 også. Det gjør også chunky boots.

- Det gjør ethvert antrekk mer spennende og kult. I tillegg elsker jeg store ermer. The bigger the better!

- Hva tror du kommer til å bli spesielt populært i 2021?

- Det spørs jo litt på hvordan verden vår ser ut neste år, men jeg tror utvilsomt vi har fått øynene opp for komfortable klær stylet på nye måter. Sweats og høye hæler er plutselig lov, og det er gøy! Jeg håper det blir en herlig blanding av underdressed og overdressed, for jeg tenker vi aldri har vært mer klare for å pynte oss enn nå! Jeg tror også farger blir dominerende – farger som gjør oss glad!

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Ida Elise Eide Einarsdottir

Melk og Honning-redaktør

- 2020 har utvilsomt vært preget av hjemmekontor og sosial distansering. Et typisk hjemmekontorantrekk for meg har vært kasjmirbukser, en tynn overdel og en blazer med pene innesko til. Jeg gru-gleder meg til å ta på meg jeans igjen, forteller Melk og Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir.

Redaktøren var klar for å dra på kontoret igjen etter mammaperm da det plutselig ble lockdown, og antrekkene dermed ble litt annerledes enn først tenkt. Heldigvis tror hun på en endring for mye i motebransjen for 2021.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

– Jeg tror 2021 faktisk kommer til å se ganske så annerledes ut. I fraværet av moteuker - i alle fall fysiske - har det skjedd en ekte endring i moteverdenen. For første gang på lenge ser vi klær som faktisk er ment å brukes med et helt spesielt fokus på komfortable materialer, overflater og finisher - rett og slett sånn vi vil kle oss nå, sier Einarsdottir og fortsetter:

- Det betyr ikke at vi ikke trenger den drømmende og til dels svært så inspirerende moten (den mer over the top-moten er fortsatt der som en reaksjon på at vi så og si er sulteforet på å pynte oss), men at den nå mer realistiske varianten nok både er en slags konsekvens av tiden vi lever i og også et velkomment frisk pust.

Hun trekker frem eksempler som dressen, som av naturlige årsaker ikke lenger er like «clean», men heller nå mer mot en langt mer avslappet business-silhuett.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Jeansen får en langt løsere og mer komfortabel silhuett. Skjorter, strikk og såkalte house slippers - altså pene innesko - vil dominere utover våren.

Ellers tror Einarsdottir på sterke farger i 2021.

- Spesielt rosa, men også rødt, grønt og oransje - og etterhvert kanskje også Pantones gulfarge. 80- og 90-tallet holder seg også i trendbildet med «second skin» og miniskjørt ala Versace-kampanjene fra midten av 90-tallet. Mot sommeren igjen tror jeg vi vil se mye lange og draperte silhuetter i form av tunikaen som et nøkkelplagg.

Maren Schia

influenser

Komfortabelt har også blitt et stikkord for influenser Maren Schia dette året, og kommer til å være noe hun viderefører i 2021.

- Jeg bruker sneakers til nesten alle mine antrekk og kommer til å fortsette med det i 2021.

Foto: Instagram
Foto: Instagram Vis mer

Som flere andre moteprofiler vi har snakket med denne gangen, har Schia også falt pladask for oversized blazere.

- Det er en gjenganger i min garderobe, men i 2021 blir den også supertrendy! Gjerne style den med komfortable klær som sweatshirts ala 7Days og Sporty&Rich, eller en hvit t-skjorte og sweatpants.

Schia er blant de mest fargerike influenserne vi har her til lands, så hun har selvfølgelig troen på at dette vil ta av den kommende sesongen.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

- Det virker også som at nordmenn begynner å bli mer åpne for å bruke farger i garderoben, og det tror jeg kommer til å skinne igjennom i 2021, sier influenseren og fortsetter:

- Hvis jeg skal gi et stylingtips for neste år, så vil det være å ikke investere i alle trender når det kommer til klesplagg, men heller bruke tilbehør for å sprite opp et antrekk. Hvilken veske og hvilke sko du velger har mye å si for hvilket uttrykk antrekket fremmer.

Thea Roll Rakeng

MinMote-journalist

2020 er snart omme og Thea Roll Rakeng i VGs MinMote er tydelig på hva hun kommer til å ta med seg inn i det nye året:

- Alt som er fint og ikke minner om 2020, sier journalisten og ler.

- Jeg håper det blir muligheter for å pynte seg litt mer i året som kommer.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Oversized blazere med skulderputer, hvite, viktorianske bluser (hennes favorittplagg nå og for alltid), blomstrete kjoler med blonder og en off white ullkåpe i Isabel Marant-stil hun kjøpte på Etsy tidligere i år, men ikke har fått brukt på grunn av null planer og joggedress-livet på hjemmekontor, blir med henne inn i 2021.

- Jeg tror at vi går bort i fra dystre jordtoner og gir oss hen til sterke farger som gjør oss glade og lette til sinns. Farge-Dagny (fargeekspert Dagny Thurmann Moe) fortalte meg at det er bevist at fargen gul gjør oss automatisk gladere og mer positive, så tilbehør i gult som vesker og sko skal vi ikke se bort ifra at dukker opp i motebildet.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Motejournalisten tror vi heller ikke kommer unna blomstermønster denne våren heller.

- Det er et must!

- Men hva har vært ditt go to-antrekk i 2020?

- Her skulle jeg gjerne svart at jeg er en sånn en som tar på meg jeans uten strech og bluse på hjemmekontoret for å skille mellom jobb og fritid, men nei. Go to-antrekket mitt har vært diverse joggebukser kombinert med utvaskede t-skjorter og strikkegensere. Men jeg har faktisk hatt på meg BH. Det er jeg litt stolt av kjenner jeg. Når jeg har vært ute av døren for å levere i barnehagen har jeg stylet joggebuksen med Uggs og boblekåpe. Hepp!

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Gisella Fransisca

influenser og makeupartist

Det er ingen tvil: den oversized blazeren er på alle moteprofilers tanker om dagen. Også Gisella Fransisca. Når vi spør henne om hva hun tror blir spesielt populært i 2021, er det nemlig det som er svaret:

- Oversized, firkantet blazer med skulderputer.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Men i år har influenseren vært å se i en annen type jakke spesielt mye.

- Jeg har brukt en grønn t-skjorte-kjole sammen med en lakk-kåpe i pastellfarge så mye i år. Jeg har blitt fortalt at jeg bruker mye av de samme klærne som influenser. Det er nok sant og det stemmer med det jeg ønsker å fortelle gjennom min kanal.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Pastellfarger noe hun også kommer til å ta med seg inn i 2021.

- Gjerne sammen med andre sterke farger. Jeg har også planer om å hente frem strikk, lakk og fuskepelser som jeg brukte våren 2020.

Malina Kragmann

PR-manager i Ask Agency

Malina Kragmanns mest brukte antrekk for 2020 ble nok ikke helt som hun hadde tenkt. Årets plan for innkjøp endret seg greit da pandemien inntraff Norge.

- Budsjettet mitt gikk til matchende joggeklær i alle farger, sier Kragmann og ler.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Garderoben min er derfor fylt med koseklær da det er det jeg har gått med nesten hver dag. Utenom det har jeg også hatt en craving for høye boots i alle slags farger sammen med oversized jakker.

Disse behagelige settene styler moteprofilen gjerne på en kul og mer pyntet måte. Også Malina Kragmann har stor tro på den oversized blazeren med skulderputer i for 2021. Hun tror også det blir langt mer glamorøst i det nye året.

- Den lekre og elegante franske stilen vil nok bli en hit igjen. Fine kjoler, feminine blazere, høye hæler og elegant tilbehør. Å style en fin kjole med et par Chanel-strømpebukser hadde jeg elsket nå!

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer