Oslo Fashion Week

- Dette kan du faktisk sove i

På fest, i hengekøya eller på jobb. Sesongens debutant L&J vil at klærne skal være så behagelige som mulig, uansett hvor du er.

OPP I SOFAEN, ELLER RETT PÅ FEST? L&J lager klær som er like behagelige som en pysjamas, men langt stiligere. Alt lages i 100 prosent naturmaterialer som silke, ull, alpakka og kasjmir. Foto: Per Ervland
OPP I SOFAEN, ELLER RETT PÅ FEST? L&J lager klær som er like behagelige som en pysjamas, men langt stiligere. Alt lages i 100 prosent naturmaterialer som silke, ull, alpakka og kasjmir. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du noen gang vært på et møte i en ettersittende drakt eller en dressjakke og dressbukse, og følt deg svært ukomfortabel?

Stått og trippet i en cocktailkjole som sitter som en strømpe?

Sesongens debutanter under Oslo Fashion Week, designerduoen Linne Røstad og Jason Sharpe, alias L&J, vil gjerne gjøre hverdagen din litt mer avslappet.

Nå har de laget en kolleksjon som er så behagelig at du kan hoppe rett opp i hengekøyen etter jobb, for så å dra videre på fest. Sommeren 2012 lover med andre ord veldig bra.

- Vi vil lage klær du kan sove i, som både er komfortable og stilige. Selv prøver vi å leve så avslappet så mulig, derfor vil vi ha klær som matcher den livsstilen, sier Sharpe til KK.no.

- Stilen er casual chic, legger han til.

Komfort i fokus

Til lyden av munter fuglesang rusler modellene nedover catwalken i myke, duse og deilige plagg.

Her er vide ullbukser, enkle bomullskjoler med tynne striper og korte jumpsuits. Genserkjoler, lange kardiganer og buksedresser.

Smarte blazere i kasjmir, pyntet med knapper vi kjenner igjen fra duffelcoaten, er også gjengangere.

Hvordan vil dere beskrive kolleksjonen?

- Vi lar oss inspirere av det vi ser rundt oss. Alt fra malerier til gamle fotografier og elementer fra naturen. Denne kolleksjonen er inspirert av solen til Edvard Munch, sier Sharpe til KK.no.

- Men alt startet med en kjærlighetshistorie om blomsten og bien, supplerer han.

Hvem lager dere klær for?

- Alle som liker å slappe av, både gutter og jenter. Men klærne skal også kunne dresses opp og brukes på jobb og på fest, sier Sharpe.

SE BILDER FRA L&Js KOLLEKSJON FRA CATWALKEN HER:


Kun naturmaterialer

L&J bruker kun 100 prosent naturmaterialer som silke, ull, alpakka og kasjmir. Fargene som går igjen er rustrødt, dueblått, sand, krem og grått.

- Vi ønsker å lage klær med ren samvittighet. Jeg lager heller klær som er litt dyrere, men som man kjenner historien til, sier Jason Sharpe til Oslo Fashion Week Magazine.

Drømmen er å etablere seg i Norge, og være et 100 prosent norsk merke, for så å reise utenlands. Norske Linne Røstad har tidligere jobbet for Cerruti, og amerikanske Jason Sharpe har jobbet med fotoproduksjon av moteserier for italienske Vogue og Harper’s Bazaar.

– Vi vil gjerne opparbeide oss en base i Norge før vi utvider internasjonalt. Moods of Norway er et godt eksempel på designere som har lykkes på denne måten, sier Jason Sharpe.

Til høsten vil L&Js første kolleksjon være til salgs i Oslo, Stavanger, Kristiansand, Fyresdal og Hovden.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer