Ettervekst

Dette kan du gjøre med etterveksten hvis lommeboka ikke tillater et frisørbesøk

Et genialt tips for deg som føler at etterveksten ødelegger hele looken.

ROOT CONCEALER: Vi i KK-redaksjonen kom inne på temaet ettervekst, hvor en i redaksjonen sa at hun har blitt helt avhengig av noen hårfargesprayer som kan fås kjøpt i ulike merker. FOTO: NTB Scanpix
ROOT CONCEALER: Vi i KK-redaksjonen kom inne på temaet ettervekst, hvor en i redaksjonen sa at hun har blitt helt avhengig av noen hårfargesprayer som kan fås kjøpt i ulike merker. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste av oss kjenner vel igjen den følelsen av å gå rundt med en ettervekst som aller helst burde vært farget for noen uker siden. Du vet... når klærne sitter bra, sminken er fin og du egentlig er klar for å gå ut døra og gripe dagen - men så ødelegger den blasse fargen i hodebunnen hele looken.

Det er ikke alltid at lommeboka tillater deg å gå til frisøren, og selv om det selvfølgelig finnes noen smarte triks man kan gjøre for å skjule etterveksten, så føles det ikke nødvendigvis nok når enten de små grå eller den uønskede hårfargen kommer krypende nedover hodet.

Her om dagen snakket vi i KK-redaksjonen nettopp ettervekst. Da fortalte ei at hun har blitt helt avhengig av en slags hårfargespray, også kjent som en «root concealer«, som kan fås kjøpt i ulike merker på butikken.

EKSPERTEN: Hårstylist Cecilie Krogh. FOTO: Astrid Waller
EKSPERTEN: Hårstylist Cecilie Krogh. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårstylist Cecilie Krogh anbefaler å bruke dette produktet for å redde seg inn når frisørbesøket er litt på overtid.

- Jeg er sikker på at alle har vært i den situasjonen. I kveld er den store sommerfesten, men tidsklemma har sørget for at etterveksten er minimum et par uker på overtid.

- En såkalt «root concealer» er som en øyenskygge for nettopp dette håret. Den påføres i etterveksten - og vaskes så ut når du gir håret en runde med sjampo og balsam, sier Krogh til KK.

ETTERVEKST: Effekten av disse sprayene er størst hvis man har fått en lys/grå ettervekst i et mørkt blondt/mørkt hår, slik som på dette bildet. FOTO: NTB Scanpix
ETTERVEKST: Effekten av disse sprayene er størst hvis man har fått en lys/grå ettervekst i et mørkt blondt/mørkt hår, slik som på dette bildet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Også for gutta

Videre forteller eksperten at en slik spray fint kan brukes av gutta også.

- Den er ikke bare god for å dekke ettervekst. Den kan deles med menn for å for eksempel kamuflere en litt tynnere måne eller dekke noen små grå.

- Hvor lenge holder den i håret?

- Fargesprayen vil sitte i håret til du vasker det, men forsvinner også gradvis om det er noen dager mellom hver vask. Den skader ikke håret, men det kan bli litt tett i hodebunnen om man bruker veldig mye over en lengre periode - og det er fint å la hodebunnen få puste litt mellom slagene, sier Krogh.

Effekten av disse sprayene er størst hvis man har fått en lys/grå ettervekst i et mørkt blondt/mørkt hår. Det kan være mer utfordrende å få et perfekt resultat med en lys hårfarge og en mørk ettervekst.

Hårstylist Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager fletten som er like fin til bryllup eller en dag på stranden. Vis mer

LES OGSÅ: Naturlig grått hår: Grått er hot!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer