Black Friday

Dette må du huske på før du begir deg ut på Black Friday-salget

Det kan nemlig være lurt å finne det du vil ha allerede nå.

BLACK FRIDAY: Denne uken kan du gjøre et skikkelig kupp, og vi har samlet sammen tipsene og triksene som gjør at du slipper dette! Foto: TOUCHSTONE PICTURES / Album
BLACK FRIDAY: Denne uken kan du gjøre et skikkelig kupp, og vi har samlet sammen tipsene og triksene som gjør at du slipper dette! Foto: TOUCHSTONE PICTURES / Album Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert sett de utallige plakatene og reklamene som annonserer med det store «Black Friday»-salget som er denne uken, men vet du egentlig hva Black Friday er? Det overrasker deg sikkert ikke at det er nok et amerikansk fenomen som vi har fått til Norge. Black Friday er dagen som følger etter Thanksgiving i USA. Black Friday har siden 1932 stått for starten av julesalget, og folk står timesvis i kø utenfor diverse butikker og kjøpesentre for å få ta i de beste kjøpene. For denne dagen har nemlig blitt salgets dag!

Så.. Du er nok ikke den eneste som har tenkt til å gjøre et kupp denne fredagen. Egentlig så har jo salget allerede startet, men det er på fredag det virkelig smeller. Derfor har vi samlet sammen noen veldig gode tips som kan komme godt med, slik at du stikker av med de beste kjøpene. Og ikke glem å sjekke ut denne saken hvor vi har listet oppe alle de falske nettbutikkene!

1. Ta en titt på nettsidene og finn dine favoritter allerede nå

Det kan være en idé å lete fram det du har lyst på nå, for så å spare på disse fanene til fredagen. Men, får å få opp tilbudet må du også oppdatere nettsiden, så sørg for at du har skrevet ned nødvendig informasjon om produktet du ønsker. Det kan fort skje at siden forsvinner når du oppdaterer siden. De aller fleste sidene har uansett et søkefelt, så om du fyller inn navnet på produktet, så får du det opp med en gang.

Nei, det kan være at det ikke er salg på nettopp det produktet du har valgt ut, men da har du allerede funnet de tingene du ønsker deg. På fredagen vil det nok sitte mange mennesker på de ulike nettstedene, og mens du scroller deg nedover side etter side, kan både produkter og størrelser forsvinne. 

2. Vet du hva du skal ha? Gjør dette

Mange vet allerede hva de skal ha før salget starter. Det kan være noe så enkelt som at man er ute etter et par vintersko, en grønn kjole, en sort pologenser, eller en ny dressjakke. Dersom dette er deg, er det en ting du ikke må glemme på fredagen. De fleste nettsidene har forskjellige søkefunksjoner sånn at du kan huke av ulike bokser som går på farger, størrelser, materiale og selvfølgelig om du leter etter en kjole eller sko. Så dersom du allerede vet hva du leter etter, sparer du deg for mye leting dersom du huker av disse feltene.

3. Ikke glem rabattkodene

Selv om det ofte ikke går an å kombinere rabattkoder med tilbud som allerede eksisterer, kan det hende du befinner deg i en situasjon hvor plagget du har spart og håpet på skal komme på salg ikke er det. På http://www.kk.no/rabattkoder finner du noen supergode tilbud du ikke burde glemme denne fredagen. 

For det plagget du har spart på kan dermed få den lille rabatten som gjør det hele så mye enklere å shoppe - YAY! 

4. Pass på at du ikke går over tollgrensen

1. januar 2015 skjedde det mange av oss ivrige nettshoppere har ventet på: Merverdiavgiftgrensen (MVA, Moms) ble satt opp fra 200 kroner til 350 kroner. Det vil si at hvis din totalsum etter handlingen på utenlandske nettsider kommer på 350 kr (inkludert frakt og forsikring), slipper du å betale merverdiavgift på 25 prosent, står det på Toll.no

For selv om salget kanskje sørger for noen helt fantastiske priser, skal det ikke mye til før den elektroniske handlekurven hoper seg opp, og du er langt over 350 kroner. Dette gjelder selvfølgelig ikke de norske nettsidene (og noen av de nordiske), men på de aller fleste utenlandske nettsider vil det medfølge en ekstra sum dersom du går over denne grensen. Og den kan fort bli stor. Selv om det blir mer frakt kan det være lurt å dele opp bestillingen slik at det ikke blir mer enn 350 kr.

Lyst til å shoppe allerede nå? Under finner du plagg og tilbehør som allerede er på salg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer