Høsten 2012

Dette mønsteret kommer for fullt

Du kommer til elske det du også - hundetannmønsteret er høstens hotteste.

KJENDISFAVORITT: Rihanna, Kim Kardashian, Tracy Reese og Rachel Zoe er alle trendsettere, og se hvilket mønster de har lagt sin elsk på i det siste. Foto: All Over Press
KJENDISFAVORITT: Rihanna, Kim Kardashian, Tracy Reese og Rachel Zoe er alle trendsettere, og se hvilket mønster de har lagt sin elsk på i det siste. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hundetannsmønsteret ble opprinnelig brukt i vevd ull i Skotland, ifølge Wikipedia (ekstern lenke). I dag eksisterer det i alle slags størrelser og materialer, og det har det gjort lenge. Allerede i 1933 hadde det New York-baserte selskapet De Pinna med mønsteret i sin vårkolleksjon med herredresser.

Gjensyn med klassikeren

Hundetannsmønsteret er et duotonemønster, altså et mønster bestående av to farger. Mønsteret er «ødelagte» ruter eller abstrakte former med fire spisser, heter det på Wikipedia.Fashionistaer har alltid elsket kombinasjonen svart og hvitt, og også nettopp dette mønsteret. Selv om det går an å bruke andre farger, er det kombinasjonen svart og hvitt som er den mest vanlige. Den er perfekt å kombinere med så å si alle høstens store trendfarger: vinrødt, flaskegrønt, sennepsgult og lilla, for å nevne noen. Det er også denne kombinasjonen vi vil se mest av til høsten og vinteren. Og vi kommer til å se den overalt!(Saken fortsetter under bildet.)

Stort og smått

Hundetannsmønsteret er en gjenganger hos mange av de store kleskjedene den neste sesongen. Og den kommer i alle størrelser og alle materialer – på alle slags plagg.(Saken fortsetter under bildet.)Fra et så krympet mønster at det ser ut som pepitaruter, til grov strikk med forstørret mønster. Her kan du bare velge og vrake. Se bare på noen av bildene fra høstkolleksjonene:I tillegg er det perfekt på alt av tilbehør: hatter, sko og vesker prydes av de «ødelagte» rutene. (Saken fortsetter under bildet.)

Flere høsttrender

KK.no fikk også en sniktitt på høsttrendene under London Fashion Week. Vi kan blant annet fortelle deg at...
 • den flatterende kappen består, ifølge Preen
 • vårens trendfarge mintgrønt blir metallisk, ifølge Issa og Louise Gray
 • strømpebuksene skal være hvite, ifølge Jasper Conran
 • du gjerne skal bruke genser under kjolen, ifølge Acne og Louise Gray
 • Vi har også sett at zebrajeans tar over for leopardjeans.Se dessuten hvordan høsten blir hos H&M, KappAhl, Selected Femme, Only, Ellos, Object og Vero Moda.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer