Aw 2011

- Dette plagget er helt genialt

Ponchoen blir høstens store nøkkelplagg, ifølge Gina Tricot.

HØSTENS PONCHOER: Gina Tricot vil se deg i ponchoer i høst. Se flere plagg fra høstkolleksjonen i bildeviseren under. Foto: Produsenten
HØSTENS PONCHOER: Gina Tricot vil se deg i ponchoer i høst. Se flere plagg fra høstkolleksjonen i bildeviseren under. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det viktigste plagget etter sommeren er ponchoen, ifølge Gina Tricot.

Og denne høsten kommer den i mange former og modeller hos den svenske kleskjeden.

SE OGSÅ: Jeansen som gjelder til høsten

Ponchoens år

- Vi har stor tro på ponchoen til høsten, forteller Alexandra Daviddson, pressekontakt ved Gina Tricot, til KK.no.

- Det blir ponchoer med grafiske mønstre og indianerinspirerte mønstre, og ponchoer med detaljer som frynser og lærspenner - men også i helt enkle, ensfargede modeller.

Ponchoen er helt genial, for den kan brukes på så mange forskjellige måter, mener Davidsson.

- Du kan bruke den som en cape, du kan snurre den rundt halsen som et skjerf eller du kan ha den som cardigan, gjerne med et belte i livet.

Høstens to trender

Og høstens nøkkelplagg spiller selvfølgelig en framtredende rolle i Gina Tricots to hovedtrender for høsten, kalt «heritage» (arv) og «the new minimalism» (den nye minimalismen).

Heritage: - Her er det mye strikk og jordfarger med hovedvekt på funksjonelle plagg. Vi har også en blå base som er mer maritiminspirert. Kabelstrikk ser vi fremdeles mye av. Mønster og materialer er sterkt inspirert av amerikansk western.

The new minimalism: - Nøkkelord er skinndetaljer og enkle silhuetter. Vi ser ponchoen også her i tillegg til capen. Stilen er elegant og stram, men samtidig feminin. Fargekombinasjonen svart og kamel er en vinner, men også med innslag av grått og rødt.

Se høstkolleksjonen her:
Stem her!

Kommer du til å bruke poncho i høst?Men vil det slå gjennom?

Både ponchoen og dens mer pripne «kusine» - capen - har gjort noen framstøt tidligere, uten særlig hell. Men i høst er tiden inne, tror Gina Tricot.

- Det må ofte gå noen sesonger før folk føler at de er klare for å prøve det selv. Vi har absolutt tro på at våre kunder er klare for poncho og cape i år, sier Davidsson.

Mer høstmote 2011

KK.no har også fått se hvordan høsten blir hos Vero Moda, Selected Femme, KappAhl, Monki og Weekday.

Ja, absolutt!
 
150 (44%)
Kanskje...
 
117 (34%)
Nei, defintivit ikke!
 
76 (22%)
TROR PÅ PONCHO: Alexandra Davidsson. Foto: Aina Kristiansen
TROR PÅ PONCHO: Alexandra Davidsson. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer