Kviser

Dette redder kvise-krisen

Demper hevelse, rødhet og motvirker fremtidige utbrudd.

STOPP: Du bør helt klart prøve alt du kan for å unngå å klemme på kvisene. Bruk heller produkter som renser urenheten, demper betennelsen og pleier huden.  Foto: (c) Jose Luis Pelaez, Inc./Blend Images/Corbis/All Over Press
STOPP: Du bør helt klart prøve alt du kan for å unngå å klemme på kvisene. Bruk heller produkter som renser urenheten, demper betennelsen og pleier huden. Foto: (c) Jose Luis Pelaez, Inc./Blend Images/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du opplever å få dem ofte eller bare en gang innimellom, er det ikke til å komme unna at kviser kan være en pest og en plage. 

Heldigvis finnes det produkter og ingredienser som kan få kvisene til å roe seg ned og forsvinne litt raskere. 

– En kvisekrise kan jo ikke trylles bort, men det er noen ting som faktisk demper hevelsen og rødheten, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå stresskviser

Salisylsyre

– Salisylsyre virker både betennelsesdempende og eksfolierende. Det vil si at den reduserer hevelser og rødhet samtidig som den fjerner opphopning av døde hudceller som tetter porene, forklarer hun. 

Når du åpner porene motvirker du også fremtidige utbrudd, i tillegg til at det kan lette tømming av eksisterende kviser. 

Trine Sundene Marthinsen hos Skintific trekker også fram salisylsyren som naturlig eksfolierende, men har et par andre ingredienser hun også vil anbefale når kviseutbruddet først er et faktum.

LES OGSÅ: Bruk fruktsyrer på huden

Svovel, sinkoksid og flere syrer

– Svovel og sinkoksid klarner, renser og stopper bakterieaktiviteten i utbruddet, og har en reparerende og beroligende effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer