Farger:

Dette sier fargene du har på deg om deg!

Er du positiv og glad eller autoritær og utilnærmelig?

FARGER: Bruker du rødt, grønt, gult eller blått vil du bli oppfattet av andre på helt forskjellige måter! Sjekk ut hva de forskjellige fargene betyr nederst i saken. FOTO:: Shutterstock / www.BillionPhotos.com
FARGER: Bruker du rødt, grønt, gult eller blått vil du bli oppfattet av andre på helt forskjellige måter! Sjekk ut hva de forskjellige fargene betyr nederst i saken. FOTO:: Shutterstock / www.BillionPhotos.com Vis mer
Publisert

Vi bruker gjerne farger til forskjellige høytider, anledninger og årstider. Til julen kler vi oss ofte i rødt, rundt påsketider blir det gjerne noe gult her og der, mens på vinteren består mye av garderoben av mørke klær - gjerne i sort og grått. Sistnevnte er ikke blant favorittene hos Dagny Thurmann-Moe, som er fargeekspert og driver firmaet Dagny Thurmann-Moe AS.

- Det er lurt å kle seg i farger som fremhever ansiktet og øynene våre (vårt viktigste ikkeverbale kommunikasjonsverktøy), og bruker farger som vi trives godt med selv. Veldig enkelt forklart, er det slik at varme farger, altså rødt, oransje, rosa, korall og gult, gir energi, mens kalde farger roer deg ned. Dette er farger som blått, grønt og kalde rosa- og lillatoner. Akromatiske farger (farger uten fargepigment) er nøytrale eller tyngende og deprimerende. De fleste av oss trenger gjerne en kombinasjon av varme og kalde farger. Akromatiske farger er det ingen som trenger, fargene kan enkelt erstatte den «nøytrale» funksjonen, sier Thurmann-Moe.

I tillegg sier fargeeksperten at det har blitt gjort en del forskning på farger, og at du faktisk blir oppfattet forskjellige utifra hvilke farger du kler deg i!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer