Farger:

Dette sier fargene du har på deg om deg!

Er du positiv og glad eller autoritær og utilnærmelig?

FARGER: Bruker du rødt, grønt, gult eller blått vil du bli oppfattet av andre på helt forskjellige måter! Sjekk ut hva de forskjellige fargene betyr nederst i saken. FOTO:: Shutterstock / www.BillionPhotos.com
FARGER: Bruker du rødt, grønt, gult eller blått vil du bli oppfattet av andre på helt forskjellige måter! Sjekk ut hva de forskjellige fargene betyr nederst i saken. FOTO:: Shutterstock / www.BillionPhotos.com Vis mer
Publisert

Vi bruker gjerne farger til forskjellige høytider, anledninger og årstider. Til julen kler vi oss ofte i rødt, rundt påsketider blir det gjerne noe gult her og der, mens på vinteren består mye av garderoben av mørke klær - gjerne i sort og grått. Sistnevnte er ikke blant favorittene hos Dagny Thurmann-Moe, som er fargeekspert og driver firmaet Dagny Thurmann-Moe AS.

- Det er lurt å kle seg i farger som fremhever ansiktet og øynene våre (vårt viktigste ikkeverbale kommunikasjonsverktøy), og bruker farger som vi trives godt med selv. Veldig enkelt forklart, er det slik at varme farger, altså rødt, oransje, rosa, korall og gult, gir energi, mens kalde farger roer deg ned. Dette er farger som blått, grønt og kalde rosa- og lillatoner. Akromatiske farger (farger uten fargepigment) er nøytrale eller tyngende og deprimerende. De fleste av oss trenger gjerne en kombinasjon av varme og kalde farger. Akromatiske farger er det ingen som trenger, fargene kan enkelt erstatte den «nøytrale» funksjonen, sier Thurmann-Moe.

FARGEDE ANTREKK: Forskning viser at folk oppfatter deg ulikt utifra hvilke farger du har på deg. Gjør du som Gucci, Stella McCartney, Michael Kors og Celine og går for farger denne våren? FOTO: NTB Scanpix
FARGEDE ANTREKK: Forskning viser at folk oppfatter deg ulikt utifra hvilke farger du har på deg. Gjør du som Gucci, Stella McCartney, Michael Kors og Celine og går for farger denne våren? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg sier fargeeksperten at det har blitt gjort en del forskning på farger, og at du faktisk blir oppfattet forskjellige utifra hvilke farger du kler deg i!

Folk vil altså gjøre seg opp en mening om hva slags personlighet du har utifra hva du hvilke farger du har på deg. Men, så skal det sies at dette ikke alltid stemmer.

Ifølge Thurmann-Moe kan du oppfattes som både autoritær, utilnærmelig og distanser dersom du har på deg sort - og dette stemmer jo absolutt ikke for alle. Uansett er det gøy å se hva forskningen har funnet ut av. Sjekk ut listen under og se om du oppfatter mennesker på disse måtene dersom de har på seg de ulike fargene.

  • Rødt: Sterk og selvstendig
  • Gult: Positiv og sosial
  • Oransje: Optimist og glad
  • Grønt: Varmt, omsorgsfull og kompetent
  • Blått: Konservativ, kompetent og fagtung
  • Rosa: Feminin og jentete
  • Hvitt: Ren, steril og uskyldig
  • Grått: Ikke ambisiøs og utydelig
  • Sort: Autoritær, utilnærmelig og distansert. I tillegg er fargen med på å fremheve rynker og poser under øynene.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer