Trendtoppen

– Dette sier mye om norsk smak

Fam Irvoll synes det er synd at Charlize Therons hverdagslige antrekk er det mest elskede på Trendtoppen. – Alle ser like ut! sier hun.

IKKE IMPONERT: De norske motedesigneren Fam Irvoll (t.h.) synes det er kjedelig at det bare er antrekk som Charlize Therons som når høyt på Trendtoppen. Foto: All Over Press og privat
IKKE IMPONERT: De norske motedesigneren Fam Irvoll (t.h.) synes det er kjedelig at det bare er antrekk som Charlize Therons som når høyt på Trendtoppen. Foto: All Over Press og privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Jeg pleier å ta meg en titt innom KK.no's Trendtoppen, og det er alltid slik at de som får mest poeng er de aller, aller kjedeligste, mest deprimerende outfitsene, sier Fam Irvoll til KK.no.

– Kjedelig

– Det sto et eller annet sted i dag at dette antrekket var ukens vinner med 80 prosent eller hva det var. Antrekket hun snakker om er det Charlize Theron som bærer: Mørke skinnyjeans med slitte partier, en sandfarget strikkegenser med rund hals og silkeermer og svarte spisse pumps er ikke det den fargerike designeren ville kalle verken spennende eller nyskapende.81 prosent av Trendtoppens lesere elsker antrekket.– Jeg vil si at det sier mye om Norges befolknings smak eller mangel på smak, hvis denne jeansen og trauste genseren vinner ukens Trendtopp! sier hun.– De gangene jeg har sett igjennom er det enten disse type outfitsene som får full pott eller så er det kjedelige «The Hills»-outfits, forteller designeren.

Ser framgang

Men hun synes absolutt det er mye bra i Mote-Norge også. – Jeg syntes jo at norsk stil blir bedre og bedre. Nå lever jeg både i og utenfor Mote-Norge, så får muligheten til å se veldig mange forskjellige smak og stiler, sier hun. – Norge har helt klart mange flotte mennesker med sans for mote og personlig stil, som for eksempel Mariann Tomassen, Marianne Theodorsen, Samsaya, Charlotte Thorstvedt, Marie Amanda, Hege Golf, Maria Mena, Lise Karlsnes, Celine Aagard, Anja Stang et.c., men vi har også tonnevis med folk i allværsjakke og Crocks. Men som sagt, alle kan ikke ha en interesse for mote.Designeren er for lengst en stor favoritt blant norske kjendiser, som Mira Craig, Mariann Thomassen, Samsaya og Charlotte Thorstvedt. Også i utlandet har stjernene lagt sin elsk til Fam fra Oslo.Og kjærligheten er gjensidig. Fam elsker å reise til utlandet og kikke på og henge med folk med et litt mer fargerikt forhold til hva de kler på seg.

Blås i de gamle reglene

– Det er ikke farlig å bruke farger! sier hun.– Det er dette jeg elsker med å få lov å henge med alle vennene mine i London. Alle er så fargerike, og det finnes ingen normer og regler på hva som er riktig og galt å kle seg i. Du kan gå i hva du vil, ha hvilken farge du vil på håret, gå toppløs med kroppsmaling om du vil, ingen bryr seg. Ønsker du gå i beige kontorklær, kan du det òg – alt er lov.

Her er plaggene som må dø

Selv om Fam synes den norske klesstilen generelt er ganske kjedelig, mener hun slettes ikke at alle skal kle seg ellevilt. Hun ønsker bare litt mer variasjon. – For min del får folk gå med akkurat hva de vil (bortsett fra Ed Hardy), men for å si det sånn, så blir jeg ikke veldig inspirert av å gå rundt i gatene i Oslo. Alle ser fullstendig like ut, minus et par her og her. Det er desverre en Onepiece-, Gina Tricot- og Ed Hardy- epidemi i Norge. Skulle ønske ikke alle var så opptatt av å se helt like ut. LES OGSÅ: Dette er Fam-tidens it-jenter– Hvis du fikk en superkraft og kunne fjerne ÉN ting fra alle norske klesskap, hva hadde du valgt? spør vi designeren.– Det her kan kun skrives med store bokstaver og bare én ting går desverre ikke: ONEPIECE (til folk over 15år) CROCKS, UGGS, CANADA GOOSE-JAKKE, OG SELVFØLGELIG ED HARDY OG JUICY COUTURE!

Du bestemmer

Trendtoppen er en motetjeneste under merkevaren KK.no. Her legger redaksjonen ut utvalgte bilder av kjendiser og fashionistaer hver dag.Du kan stemme alle bilder opp eller ned, samt skrive utfyllende informasjon om plaggene på bildet eller utdype hvorfor du liker eller misliker antrekket. Hvis du elsker antrekket stemmer du grønt, hvis du hater det stemmer du rødt.I tillegg kan du laste opp bilder av egne antrekk. Da kan andre stemme på og si sin mening om dine antrekk, og du konkurrerer med kjendisene om å havne på best kledd-listen – eller i verste fall på verst kledd-listen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.