Hårtrender 2021:

Dette trender i frisørsalongene om dagen

Dette er håret vi vil ha i 2021: - Bærer preg av Covid.

HÅRTRENDER: Dette trender hos frisøren nå. Foto: NTB
HÅRTRENDER: Dette trender hos frisøren nå. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Er det noe som ofte forandrer seg, er det hvilke hårfrisyrer som trender. Det er interessant å se på hvilke frisyrer som fortsatt er aktuelle år etter år. Hvert år ser vi tydelig noen frisyrer som skiller seg ut, enten det er bob, pannelugg eller en spesiell farge.

Etter ett år med pandemi og stengte frisørsalonger, har savnet etter en fresh og trendy frisyre vært der for mange av oss. Nå er det heldigvis uproblematisk å dra til frisøren igjen - og med samfunnet i full gjenåpning, er det mange som vil prøve en nye frisyre eller farge på håret.

Naturlig tekstur i fokus

Frisør Irina Andersen hos Inch, forteller at koronapandemien har fått konsekvenser for håret vårt på flere måter enn mangel på frisørbesøk. Nå er det helt klart at flere vil at håret skal være mer naturlig.

- Jeg føler trendene i 2021 bærer preg av Covid på mange måter. Når ting var stengt, fikk ikke folk dratt til frisøren like ofte som før, dermed har alt fått en mer naturlig vri. Fargen og teksturen man har naturlig er mer satt pris på enn før, sier hun til KK.

Når folk kommer til Andersen i salongen nå, er det rett og slett mer fokus på det naturlige. Hva kan man gjøre med utgangspunktet man allerede har?

- De fleste ønsker å få frem det beste ved seg, flere spør om konkrete råd for hva frisørene synes kler, mer enn å si: «sånn og sånn ønsker jeg det».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

HÅRTRENDER: Irina Andersen forteller om hva folk vil ha når de kommer til INCH om dagen. Foto: Instagram @hairbymilaira
HÅRTRENDER: Irina Andersen forteller om hva folk vil ha når de kommer til INCH om dagen. Foto: Instagram @hairbymilaira Vis mer

Eirik Thorsen i Adam og Eva bekrefter også at naturlig tekstur trender nå.

- Her har det jo det siste året vært en liten revolusjon. Der man før skulle føne og glatte ut håret, er det nå heller om å gjøre å fremheve det til det fulle. Dette er en trend jeg tror vil vare lenge, forteller han til KK.

Thorsen anbefaler at du fremhever din naturlige tekstur. Men ja, permanent er også fortsatt lov!

- Vi ser også at mange av curlygirlsa nå ønsker å gå for noe kortere, og er ikke redde for å ha voluminøse frisyrer. Elsker det!

TEKSTUR: Naturlig tekstur er in - og Eirik Thorsen elsker å se at mange med krøller går for kortere, voluminøse frisyrer for tiden. Her på Lupita Nyong'o. Foto: NTB.
TEKSTUR: Naturlig tekstur er in - og Eirik Thorsen elsker å se at mange med krøller går for kortere, voluminøse frisyrer for tiden. Her på Lupita Nyong'o. Foto: NTB. Vis mer

Tilbake i tid

Både Thorsen og Andersen ser tydelig inspirasjon fra flere av tiårene før 2000.

- Mange av hårtrendene henger sammen med trendene i motebildet. 90-tallet er kommet for å bli virker det som, og dermed ekspanderer folk stilen sin til å inkludere håret også, forklarer Andersen.

- En trend jeg merker definitivt er i vinden igjen er the Rachel - alle vil ha mer lag i ulike varianter.

Ønsker om lag og retro-frisyrer er også noe Thorsen stadig møter på jobb i Adam og Eva. Han trekker særlig frem frisyrene shag, wolfecut og mullet. Lyder det kjent, kanskje?

- Fellesnevneren for disse frisyrene er at det er mye oppklipp og at de gir teksturerte uttrykk. Mens shag har referenser til 70-tallet, og mullet til 80-tallet er wolfecut en kombinasjon av disse - som nå trender på TikTok.

HÅRTRENDER: Eirik Thorsen forteller hva folk vil ha når de setter seg i frisørstolen for tiden. Foto: Adam og Eva
HÅRTRENDER: Eirik Thorsen forteller hva folk vil ha når de setter seg i frisørstolen for tiden. Foto: Adam og Eva Vis mer

Han forklarer at frisyrene har vært i trendbildet en stund, men at de nå er blitt «allemannseie».

- Dette er jo en forandring som gjør at man kan beholde lengde, og frisyrene kan gjøres både klassiske eller edgy - alt etter lengdeforskjellen på det korteste og lengste håret.

Lysere tider, lysere hår

At det frister å lysne på håret når det går mot lysere tider, er ikke noe nytt - og i år er det tross alt dobbelt så "lyse tider". Både fordi det endelig er sommer igjen og fordi vi kan leve litt mer normalt igjen!

Thorsen forteller at etterspørselen på lysning av håret alltid øker på sommerhalvåret.

- Lysning kan gjøres på mange måter. Du har klassiske foliestriper eller balayage som gir naturlige uttrykk, eller helfarge eller bleking som kan gi mer dramatiske uttrykk.

- Vi ser også at trenden med chunky highligts og colorblocking, der man kan skape et mer edgy uttrytkk, er populære.

LYSERE: Artisten Dua Lipa har lysnet looken med chunky highlights. Foto: NTB
LYSERE: Artisten Dua Lipa har lysnet looken med chunky highlights. Foto: NTB Vis mer

Andersen merker at det nå er de gyldne tonene folk skal ha. Det lyse sommerhåret skal være varmt, ikke kaldt.

- Mange går bort fra å være iskald blond til mer gyldne nyanser, noe jeg personlig elsker!

Dette tror hun er en tendens som kommer til å holde seg utover høsten også. Ifølge Andersen, er dette en form for kompensering som nok en gang kan ha sammenheng med koronapandemien. Gyldne toner gir mer glød, rett og slett. Noe vi gjerne føler vi sårt trenger når de fleste av oss ikke har vært på sydenferie på ganske lenge!

GYLLEN: Sommerhåret skal ha gylne fargetoner i år. Foto: Instagram @hairbymilaira
GYLLEN: Sommerhåret skal ha gylne fargetoner i år. Foto: Instagram @hairbymilaira Vis mer

I tillegg påpeker Thorsen at man videre kan leke seg med mørkere nyanser når det går mot høst og vinter igjen. Har du hørt om bronde? Det er altså kombinasjonen av både brune og blonde toner! Det kan gi håret ditt fine dimensjoner.

- Jeg holder også en knapp på rødtoner, og her det et hav å velge i. Alt etter kledelighet, smak og behag.

Luggen er kommet for å bli

Føler du for en forandring? Etter lange, rolige måneder hjemme, er det ikke rart vi føler for å freshe opp utseendet igjen. Eller eventuelt legge lockdown-looken bak oss!

Thorsen kan fortelle at han klipper mye lugg for tiden.

- Luggen er så absolutt tilbake for fullt, og den kan være alt fra en myk gardinlugg à la 70-tallet, til den klassiske luggen rett ved øyenbrynene eller den 90-talls-inspirerte, korte luggen.

- Lugg er en enkel måte å forandre look på uten å måtte klippe mye lengde, anbefaler han.

LUGG: Taylor Swift med en avslappet lugg, og fresh oppklippet frisyre. Foto: NTB
LUGG: Taylor Swift med en avslappet lugg, og fresh oppklippet frisyre. Foto: NTB Vis mer

Trendene som er på vei ut

Hvem er vel bedre på å fortelle hva folk ikke vil ha lenger enn frisørene? Både Thorsen og Andresen har merket seg et par trender som er på vei ut.

Thorsen innrømmer at en klassisk bob ikke lenger er høyt oppe på ønskelista.

- Boben og loben (lang bob, red.anm.) med hele lengder som alle skulle ha for en stund siden er kanskje ikke like mye etterspurt. Men når det er sagt er det en klassiker som aldri vil være helt ute av trendbildet. Har du lyst har du lov!

Og vurderer du derimot å slenge deg på permanent-trenden som også har hatt sitt oppbluss, er du allerede for seint ute.

Permanenten som gjorde comeback i 2019-2020, ble gjerne kalt the modern perm fordi det var en roligere, mer naturlig versjon. Nå forteller Irina at interessen er i ferd med å dabbe av.

Selv om det er en måte å "jukse seg" til mer tekstur, får permanenten tydeligvis tøff konkurranse av trenden om naturlig tekstur!

UPOPULÆR: Både boben og loben etterspørres lite i frisørstolen for tiden. Men har du lyst har du lov! Her på Kim Kardashian. Foto: NTB
UPOPULÆR: Både boben og loben etterspørres lite i frisørstolen for tiden. Men har du lyst har du lov! Her på Kim Kardashian. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer